UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Dīķu rakšana
Autors: Venta (85.10.211.---)
Datums: 12/02/2016 18:57

Nav ne mazākā doma par pretenzijām, tikai mēģinu saprast ,bet cik saprotu ,iespējams ka neko neietekmēs man ,tad jau manīs kad visu nolīdzinās un dīķis sāks funkcionēt.

Re: Dīķu rakšana
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 12/02/2016 20:28

Nu ja kāds raktu pušu drenāžu, kura iet no manas zemītes, tad es negaidītu kamēr visu nolīdzina un pēc tam mēģināt apelēt pie racēja godaprāta.
Ja dīķis nav saskaņots, tad racējs pats ir izdomājis kas ir labi un kas nav. To kādi caurmērā egoisti ir cilvēki kas būvējas visi labi zinām. To ka viņš tur būtu piedomājis pie tā lai ūdens turpinātu nākt no pienākošiem zariem un ietu prom? Es par to nebūtu nemaz drošs. Lejasgalos drenāžas ir diezgan zemas un tad sanāktu, ka dīķa līmenim būtu jābūt kaut kur 1.5-2.4m no zemes virsas. Tātad lai iegūtu normālu dīķi būtu jārok savi 3-5m dziļumā un visu to grunti jāmēž prom labi tālu pa perimetru lai nesanāk krāteris, jo cilvēkiem patīk ūdens spogulis maksimāli tuvu virsai. Drenu galiem būtu jābūt nostiprinātiem un apkopjamiem.
Kā riktīgs egoists es darītu tā, ka aizsistu ciet promejošo drenu un tad dīķī smuki celtos līmenis un aiz manis paliek elegants purvs. Toties ūdens pieplūde ir forša un līmenis dīķīti augsts. Tas tāpat kā uzbūvēt dambi uz upītes - sanāk glīts Hesiņš. :)

Re: Dīķu rakšana
Autors: Venta (85.10.211.---)
Datums: 12/02/2016 20:57

Nav jau labi kašķēties ar kaimiņu ,bet tur sanāk tā,ka viņš ir pārracis kolektoru ,kurš savienojas ar kolektoru ,kurš ir uz manas zemes,pagaidām neko nevar saprast ,jo dīķī nav ūdens vēl,bet savukārt no tā mana kolektora tas aiztek uz novadxgrāvi kas arī ir manā zemē,kaimiņam tas kolektora otrs gals aiztek pacisam uz citu novadgrāvi ,kas ir viņa zemē,sanāk ,ka viņš ir uzracis tos dīķus taisni pa vidu .
Ar ko viņam bija jāskaņo? Vairākus gadus atpakaļ viņš jau bija vienu dīķi turpat izracis,tagad raka vēl un tieši tur klur aka bija,raka tāpēc,ka tanī zemumā bija applūdis un uz manu zemi arī plūda nedaudz ūdens.

Re: Dīķu rakšana
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 12/02/2016 21:23

Normālas kaimiņattiecības ir tādas, ka kaimiņš, kura darbi var ietekmēt otro, atnāk un izstāsta savu ideju un izskaidro kas un kā, pat ja tas viss ir saskaņots. Tā nav normāla situācija, ka tādas lietas neizrunā. Pilna pasaule ir tādiem, kuriem pašiem viss it kā skaidrs un šķiet, ka pārējie apkārt ir muļķīši. Man arī savā zemē bieži ir jāiet pie tuvākiem un tālākiem kaimiņiem un jātiek skaidrībā ko ir iecerējis, jo paši klāt nenāk - tas noder lai neeskalētu kaut kādas nevēlamas situācijas jau pašā saknē. Kad es darbojos tuvu pie robežām un man šķiet, ka kaimiņš gribētu saprast ko tur daru, tad arī aizeju un izstāstu. Bet gadās arī tādi pret kuriem jāiedarbina pašvaldība - ceļu postītāji un robežu pārstūmēji.

Dīķa rakšana visos gadījumos obligāti ir jāsaskaņo būvvaldē, kurā citstarp arī skata meliorācijas jautājumu.

Meliorācijā ir daudz nianšu, parasti mēdz ielūzt caurules un lejasgalu pienes ciet ar smilti, mēdz gali aizaugt ar saknēm, mēdz lejasgalā aizaugt zemes līmenis utt utt. Bet cik esmu novērojis, tad kolektori visbiežāk atrodas diezgan problemātiskās vietās, kur īsti nav laba notece un visbiežāk aplūstošos laukus redzēt tieši kolektoru sistēmās. Nav tās baigi vienkārši, ņem un roc.

Iesaku sākumā aiziet un normāli apjautāties kā tur viss izskatās un darbosies.

Re: Dīķu rakšana
Autors: Venta (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 13:07

Pie reizes pajautāšu --kā veic meliorācijas aku tīrīšanu--kas jāskatās?

Re: Dīķu rakšana
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 14:09

Nu tās akas kuras ir redzamas tur galvenais ir sekot, lai dibenā vienmēr izgrābtas smiltis - t.i. zemāk par cauruļu līmeni. Pa caurulēm mazāk vai vairāk tiek skalotas smiltis un tās nosēžas akās, lai neceļotu tālāk. Akas liek garos drenāžās gabalos lai kontrolētu kas notiek un mazinātu aizsērēšanu. Akām virsū jātur vāki, bieži to nedara vai vāki tizli un tad tur var sakrist visāda draza vai dzīvo vardes un gliemeži. Drenāžā ir jāpaseko gan akām kā notiek plūsmas pavasaros gan arī izvadi grāvjos, lai saprastu kuri vadi strādā, kuri nestrādā utt. Grāvjos jāseko lai gali tīri un tuvumā nav krūmi vai koki, jo to saknes vienā rāvienā var aizdambēt cauruli - pat niecīgs krūms sausā vasarā dzīs sakni uz cauruli, ielīdīs pa mikrospraugu (ja vien tā nav slēgtā viengabala caurule) un piepildīs cauruli pilnībā, nerunājot par koku.
Saimniecībā uz rokas ir jābūt drenāžas plānam, lai saprastu kas ir kas, no kurienes uz kurieni iet, kur jābūt izvadiem utt. Reti, bet mēdz būt arī zemē ieraktās kontrolakas, tādas var dabūt rokā tikai pēc plāna. Sistēmu vajag uzraudzīt, jo ja drenāža sabojājas, tad ir tikai viens variants - rakt ārā un likt pa jaunu, vai vienkārši likt pa jaunu un tas ir dārgi.

Re: Dīķu rakšana
Autors: Venta (85.10.211.---)
Datums: 14/02/2016 11:39

Vai nav kāda iestāde vai kantoris kur var nolīgt cilvēkus,kas iztīra drenu akas un vik tas var maksāt?

Re: Dīķu rakšana
Autors: khe (85.10.211.---)
Datums: 14/02/2016 17:50

Motivē kaimiņu Ješku, lai iztīra tiktāl, ka pienākošā/aizejošā drena redzama, mazliet zem. Maksā tik, cik iznest spaiņus ar smiltīm, pudelēm, lapām, zariem un beigtiem zvēriem....

Re: Dīķu rakšana
Autors: Venta (85.254.75.---)
Datums: 22/03/2022 09:52

Labdien, paceļu tēmu par dīķu rakšanu, nu jau pagajis laika sprīdis , sarakti kaimiņam jauni dīķi klāt, šeit forumā bija cilvēks, kas man bija uzrakstījis bet viss ir pazudis, varbūt var kāds speciālists zinošs meliorācijas jomā iedod savus kontaktus--vēlos zināt vai dīķu rakšana kaimiņa īpašumā var ietekmēt manu blakus esošo īpašumu paskatoties meliorācijas karti?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        ********  **    **  **     **  **     ** 
 **        **         **  **   **     **  **     ** 
 **        **          ****    **     **  **     ** 
 **        ******       **     *********  ********* 
 **        **           **     **     **  **     ** 
 **        **           **     **     **  **     ** 
 ********  **           **     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727