UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Galda ripzāģa izvēle
Autors:
Volodja
(85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 18:01
Labdien,
vēlos privātām vajadzībām iegādāties galda ripzāģi.
Labdien,
privātām vajadzībām esmu nolēmis iegādāties jaunu galda ripzāģi. Ar kokapstrādi nodarbojos hobija līmenī - pats priekš sevis vai kādam radam/draugam.
Iepriekš esmu lietojis Makita MLT100. Kopumā funkcionalitāte mani apmierināja, taču ar saviem 'bet' - relatīvi neprecīzs, slīdošais galds, sānu vadula ar lielu brīvkustību. Toreiz šo izvēlējos, jo rocība īsti neko dārgāku neļāva atļauties, taču šobrīd esmu nolēmis iegādāties kaut ko kvalitatīvāku.
Ņemot vērā to, ka vieta ir ierobežota, noteikti būtiski ir tas, lai instruments ir relatīvi viegli pārvietojams (ņemt līdzi gan neplānoju īpaši bieži, bet var gadīties).
Šobrīd kopumā izskatu divus variantus:
Bosch GTS XC10 - šim cena iekļaujas plānotajā budžetā, pēc atsauksmēm šķiet piemērots, taču lielākais 'bet' ir slīdošā galda izmērs. Tas ļauj apstrādāt tikai 350 mm platu materiālu - varētu pietrūkt.
Festool PRECISIO CS 70 EB-Set - šis gan ir tālu ārpus plānotā budžeta, taču, ja tas atbilstu pilnīgi visām prasībām un būtu nenokaujams darba zirgs, tad mazliet vēl pakrātu un gan jau varētu atļauties arī šo.
Par šo gan var atrast vismazāk atsauksmes - sākot no labām, taču ir arī dažas ļoti kritiskas/sliktas, tāpēc īsti nerodas pārliecība, ka šis zāģis attaisno savu cenu.
Vai kāds ir strādājis ar kādu no šiem zāģiem?
Īpaši priecātos, ja kāds pakomentētu Festool.
Varbūt ir kādi papildus ieteikumu līdzīgiem zāģiem, kurus, iespējams, neesmu pamanījis? Galvenokārt gribētu slīdošo galdu ar relatīvi lielu apstrādājamo platumu, augstu precizitāti/kvalitāti, relatīvi lielu zāģēšanas augstumu (70+mm), platu paralēlo atduri (600mm +). Budžets ap 1500.00 EUR, bet, kā jau minēju, argumentēti stiepjams.
Cieņā,
Volodja
vēlos privātām vajadzībām iegādāties galda ripzāģi.
Labdien,
privātām vajadzībām esmu nolēmis iegādāties jaunu galda ripzāģi. Ar kokapstrādi nodarbojos hobija līmenī - pats priekš sevis vai kādam radam/draugam.
Iepriekš esmu lietojis Makita MLT100. Kopumā funkcionalitāte mani apmierināja, taču ar saviem 'bet' - relatīvi neprecīzs, slīdošais galds, sānu vadula ar lielu brīvkustību. Toreiz šo izvēlējos, jo rocība īsti neko dārgāku neļāva atļauties, taču šobrīd esmu nolēmis iegādāties kaut ko kvalitatīvāku.
Ņemot vērā to, ka vieta ir ierobežota, noteikti būtiski ir tas, lai instruments ir relatīvi viegli pārvietojams (ņemt līdzi gan neplānoju īpaši bieži, bet var gadīties).
Šobrīd kopumā izskatu divus variantus:
Bosch GTS XC10 - šim cena iekļaujas plānotajā budžetā, pēc atsauksmēm šķiet piemērots, taču lielākais 'bet' ir slīdošā galda izmērs. Tas ļauj apstrādāt tikai 350 mm platu materiālu - varētu pietrūkt.
Festool PRECISIO CS 70 EB-Set - šis gan ir tālu ārpus plānotā budžeta, taču, ja tas atbilstu pilnīgi visām prasībām un būtu nenokaujams darba zirgs, tad mazliet vēl pakrātu un gan jau varētu atļauties arī šo.
Par šo gan var atrast vismazāk atsauksmes - sākot no labām, taču ir arī dažas ļoti kritiskas/sliktas, tāpēc īsti nerodas pārliecība, ka šis zāģis attaisno savu cenu.
Vai kāds ir strādājis ar kādu no šiem zāģiem?
Īpaši priecātos, ja kāds pakomentētu Festool.
Varbūt ir kādi papildus ieteikumu līdzīgiem zāģiem, kurus, iespējams, neesmu pamanījis? Galvenokārt gribētu slīdošo galdu ar relatīvi lielu apstrādājamo platumu, augstu precizitāti/kvalitāti, relatīvi lielu zāģēšanas augstumu (70+mm), platu paralēlo atduri (600mm +). Budžets ap 1500.00 EUR, bet, kā jau minēju, argumentēti stiepjams.
Cieņā,
Volodja
Re: Galda ripzāģa izvēle
Autors:
rbm-mob
(85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 18:18
Aizbrauc uz amfurnitura, tur ir festool demo telpa.gan jau varēs apcamdit iekārtu uz vietas, reizēm tur pat var izmēģināt ko sazāģēt vai saskruvet
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 18:51
Vēl ir te: [www.afleks.lv]
Sazvanot var uzzināt, vai nav uz vietas lai apskatītu, Kurbada ielā.
Sazvanot var uzzināt, vai nav uz vietas lai apskatītu, Kurbada ielā.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 22:40
Festool neizskatās pēc nenokaujamā darba zirga. Festool vispār ir krietni pārvērtēts instruments priekš savas cenas. Nav viņā tādu labumu, kuri maksātu šo naudu. Festool vispār ir dīvains hibrīds, jo pēc savas konstrukcijas tie visi tomēr ir drīzāk hobija segments nevis profesionālais, taču maksā kā profesionālais. Profesionālie instrumenti visi ir robustāki, smagāki, industriāliem risinājumiem, kuri kalpo ilgtermiņā. Es noteikti neskatītos uz festoolu.
Otrkārt, ir jāizvēlas man šķiet kas tomēr tiks reāli darīts, jo ja ir padaudz plātnes (skaidenes, finieris utt), tad nu pagrūti būs bez formātzāģa garā atbalsta galda. Tie nav pārvietojami mašīnā uz objektu. Ne konkrētais festools ne bosh ne arī citi cabinet saw to nenodrošinās. Ja skatās uz tiem pašiem bosch variantiem, tad īpaši variantu nav. Ir Makitas mlt100 un analogo boshu līmenis un ir šis boscha līmenis, kurā arī ir makitas cits modelis un metabo, dewalti un visi pārējie kas vien tos ražo. Parametri reāli visiem ir plus mīnus vienādi. Ir nianses, bet visi viņi ir vienādi. Šajā pat cenu kateogorijā uzpeld lietotie profesionālie galda zāģi - tie ir nenokaujamie darba zirgi un arī nepārvedami uz objektu.
Viss sadalīts pa kategorijām un kategorijās nekādus pārsteigumus es neesmu redzējis.
Otrkārt, ir jāizvēlas man šķiet kas tomēr tiks reāli darīts, jo ja ir padaudz plātnes (skaidenes, finieris utt), tad nu pagrūti būs bez formātzāģa garā atbalsta galda. Tie nav pārvietojami mašīnā uz objektu. Ne konkrētais festools ne bosh ne arī citi cabinet saw to nenodrošinās. Ja skatās uz tiem pašiem bosch variantiem, tad īpaši variantu nav. Ir Makitas mlt100 un analogo boshu līmenis un ir šis boscha līmenis, kurā arī ir makitas cits modelis un metabo, dewalti un visi pārējie kas vien tos ražo. Parametri reāli visiem ir plus mīnus vienādi. Ir nianses, bet visi viņi ir vienādi. Šajā pat cenu kateogorijā uzpeld lietotie profesionālie galda zāģi - tie ir nenokaujamie darba zirgi un arī nepārvedami uz objektu.
Viss sadalīts pa kategorijām un kategorijās nekādus pārsteigumus es neesmu redzējis.
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 07:20
Cik skatīti kaut kādi video youtubā, tad nereti tiem, kas nopietnāk nodarbojas ar kokapstrādi, ir tieši paštaisīti galdi, kas ne tikai pa lielam atbilst viņu prasībām ("pa lielam" - par kaut ko nebija iedomājušies, taisot konkrēto galdu), bet arī izmaksā krietni lētāk. Varbūt ir vērts apdomāt arī šādu variantu?
Autors:
Didzisp
(85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 09:32
Kad man vajadzēja šāda tipa darbagaldu, tad bija tāda pati problēma. Kad ieraugu tās tievās kājiņas, tad uzreiz skaidrs, collīgu dēli neapzāģēsi. Nopirku krāmutirgū asi, paņēmu kārtīgu trīsfāzu motoru un uztaisīju pats. Vismaz stabils galds, uz kura var gan plāksni nozāģēt, kan dēli apkantēt. Apkārt vadāt man baigi nevajag, tā kā par vieglumu neiespringu un milimetra desmitdaļas arī ķert nevajag, bet, ar otro zāģējumu, var arī tādu precizitāti dabūt.
Autors:
arre
(85.10.211.---)
Datums: 23/02/2016 09:55
Es to nestabilitātes problēmu atrisinu ar plauktu un diviem betona klučiem uz zāģa kājām