UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Iesakiet budžeta klases frēzi kokam (līdz ~300 eur)
Autors:
Kristgers
(85.10.211.---)
Datums: 14/03/2016 13:32
Sveiki,
Radusies vēlme un nepieciešamība mājas vajadzībām iegādāties frēzi kokam. Paredzēts nofrēzēt kādu malu, izfrēzēt savienojumu/gropi utt. Materiāls saplāksnis, koks, mdf.
Budžets paredzēts līdz ~300 EUR.
Ko variet ieteikt, uz ko skatīties un ko labākā NĒ?
p.s. nav bijusi iepriekšēja pieredze ar frēzēšanu.
Paldies jau iepriekš.
Radusies vēlme un nepieciešamība mājas vajadzībām iegādāties frēzi kokam. Paredzēts nofrēzēt kādu malu, izfrēzēt savienojumu/gropi utt. Materiāls saplāksnis, koks, mdf.
Budžets paredzēts līdz ~300 EUR.
Ko variet ieteikt, uz ko skatīties un ko labākā NĒ?
p.s. nav bijusi iepriekšēja pieredze ar frēzēšanu.
Paldies jau iepriekš.
Re: Iesakiet budžeta klases frēzi kokam (līdz ~300 eur)
Autors:
E
(85.10.211.---)
Datums: 14/03/2016 13:42
Tu domāji rokas virsfrēzi? Vai tādu stacionāro ar galdu?
Es mājas vajadzībām paņēmu šādu rokas virsfrēzi: Einhell RT - RO 55, kaut kādi 80 EUR tikai maksāja. Kaut kādu gadu esmu jau lietojis, varu teikt, ka pilnībā apmierina. Jaudas pietiek, smagums +/- vidējs. Starts varēja būt līganāks un dziļuma regulēšana plūdenāka, bet nu tā jau ir piesiešanās sīkumiem. Pagājušvasar vienu nedēļu kurināju katru dienu no rīta līdz vakaram, neko - strādā un nav nekāda noguruma pazīmju.
Iespējams, ka nākotnē uztaisīšu galdu no finiera, kur to frēzi iestiprināt, pagaidām izlīdzos ar līdzenu dēli + savilcējiem, ja vajag noiet taisnu kanti.
Es mājas vajadzībām paņēmu šādu rokas virsfrēzi: Einhell RT - RO 55, kaut kādi 80 EUR tikai maksāja. Kaut kādu gadu esmu jau lietojis, varu teikt, ka pilnībā apmierina. Jaudas pietiek, smagums +/- vidējs. Starts varēja būt līganāks un dziļuma regulēšana plūdenāka, bet nu tā jau ir piesiešanās sīkumiem. Pagājušvasar vienu nedēļu kurināju katru dienu no rīta līdz vakaram, neko - strādā un nav nekāda noguruma pazīmju.
Iespējams, ka nākotnē uztaisīšu galdu no finiera, kur to frēzi iestiprināt, pagaidām izlīdzos ar līdzenu dēli + savilcējiem, ja vajag noiet taisnu kanti.
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 14/03/2016 14:25
Virsfrēze nav galda frēzes aizvietotājs visos gadījumos. Katram savs. Derīgas abas. Ar virsfrēzi mazus darbiņus un pat interesantus darbiņus var paveikt. Ir daudz dažādu materiālu par kopēšanu, galdu izgatavošanu un citām darbināšanas viltībām. Galda frēze jau ir "monstrs". Dziļiem un kvalitatīviem frēzējumiem. Arī cenas griežņiem attiecīgi lielas. Piemērs atļautajā budzetā ir : [www.stokker.lv]
Lejā taja lapā- griežņi...pluss vēl viens "budžets"!
Un vēl: Galda frēzmašīna bez biezumēveles ir maz izmanojama. Jābūt ļoti kvalitatīvam sagataves materiālam. Virsfrēze pacieš arī nekvalitatīvāķu materiāļi, jo pati seko maliņām, ja ir gultņa atdure.
Lejā taja lapā- griežņi...pluss vēl viens "budžets"!
Un vēl: Galda frēzmašīna bez biezumēveles ir maz izmanojama. Jābūt ļoti kvalitatīvam sagataves materiālam. Virsfrēze pacieš arī nekvalitatīvāķu materiāļi, jo pati seko maliņām, ja ir gultņa atdure.
Autors:
Kristgers
(85.10.211.---)
Datums: 14/03/2016 14:34
Vairāk skatos uz rokas frēzi, ar domu, ja nu nepieciešams tad varu piestiprināt pie galda virsmas.
Kā ar jaudu? Līdz 1000w Makita un citas jau noteikti nav vērts skatīties?
Griežņiem paredzēts cits sākuma budžets.
Kā ar jaudu? Līdz 1000w Makita un citas jau noteikti nav vērts skatīties?
Griežņiem paredzēts cits sākuma budžets.
Autors:
E
(85.10.211.---)
Datums: 14/03/2016 14:44
Droši vien atkarīgs no veicamā darba. Ja tev vajadzēs izdzīt 1.5cm dziļu un kādi 1cm platu gropi dēļa garumā, tad ar 1000W būs jāiet kādas 3x pāri, jo spiežot ar spēku tev frēze mirs nost (vai vismaz samazināsies apgriezieni un sāks raut skaidas nevietā). Tā jau tās 950W makitas ir baigi vieglās uz tausti. Es veikalā tādu pagrozīju un man likās, ka nebūs nopietni lielākiem darbiem.
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 14/03/2016 15:18
Par Metabo OFE 738 ir labas atsauksmes no profesionāliem lietotājiem. Man pašam ir kautkas no FERM, precīzi neatceros, bet no lētā gala. Svarīgi ir , lai frēze ir asa. mehānisms stabils bez luftēm. Ar asu frēzes galvu arī jaudas vienmēr pietiek. Tiko neasāka, tā sāk degt, un apgriezieni krīt. Minētai Metabo, ir jaudas elektroniskā kompensācija, lai nekristu apgriezieni. Tas, ka jāiet pa soļiem, neņemot visu biezo skaidu ir visu frēžu nosacījums. Varbūt kādas "kosmiskās" viena piegajienā platu un dziļu frēzējumu paņems ideāli.
Autors:
Praktiķis
(85.10.211.---)
Datums: 14/03/2016 16:44
Man pirmā bija DWT 1,5kw,izturēja pāris gadus. Tagad lietoju Bosch 1,3 kw. Konstrukcija sakarīgāka nekā pirmajam. Pēc vajadzības esmu uztaisījis galdiņu,kurā to var ielikt un darboties jau kā uz stacionāru darbagaldu. Viens gan ir skaidrs-mazāk par 1,5kw labāk nepirkt. Pat nelieliem darbiem tas ir pats mazākais. Lai nededzinātu frēze ir jāsamazina apgriezieni-tāpēc visām normālām frēzēm tie ir regulējami. Frēzei ,protams,jābūt asai,bet tas neizslēdz piedegšanu vietās,kur nevar tik strauji laist-tāpēc samazina apgriezienus un laiž lēnāk.