UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Ārdurvju apdare
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 26/04/2016 21:25

Nav ne dzirdēts,ne mēģināts,bet plāno vagondēli varētu sēdināt uz līmes pa taisno pie vērtnes. Ar to pašu poliuretāna līmi-vajadzētu turēt.

Re: Ārdurvju apdare
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 26/04/2016 21:29

Praktiķis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Rx, šāda biezuma apdares dēļiem zem cenas
> vienmēr ir piebilde-"tikai iekštelpu apdarei"
> Fasādei nekas plānāks par 16-18mm netiek
> paredzēts-kur nu vēl durvīm. Man arī patīk
> koks,bet ārdurvīm... (virsmām kuras pakļautas
> lietum un saulei ļoti nepraktisks risinājums.)
No kura laika ir koks āra un iekšapdarei? Tas ka ir pirtīm, jā, lai nebūtu sveķu....
Biezums nenosaka šādu lietošanas mērķi. Un vēl: minētie dēļi ir no egles un priedes. No tādiem apdares dēļiem es jau savas pagraba durvis apsitu pirms 4 gadiem, un tām tiešām lietus līst virsū, ne tā kā jautājuma uzdevējam...Un varu teikt: Nekādu problēmu. Tikai durvju augšpusē jānoizolē lai čukurā ūdens netiek. Un viss. Jā, jāatzīme, ka dēlišus kārtīgi apstrādāju no visām pusēm ar Bochemit Forte. Lieliski palīdz pumpējamais špriceklis dārzam. Un vēl par koku: Manam šķūnim jau 70 gadu...mūris 1 stāva līmenī, otrais stāvs- siena glabāšanas zona, sienas no nekrāsotiem dēļiem. Vēl stāv un neviens dēlis nav nomainīts. Skaisti pelēkā lauku noskaņas krāsā. Ūdens arī tos slapina no sāna...

Re: Ārdurvju apdare
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 27/04/2016 07:15

Rx, plānais vagondēlis ārējā apdarē deformējas pie normāla naglošanas intervāla (60cm). Ja ļoti gribas,var likt fasādē arī plāno,bet tad naglošanas intervāls jāsamazina vēl uz pusi un tas nav racionāli-tāpēc tāds iedalījums pastāv.

Re: Ārdurvju apdare
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 27/04/2016 11:01

Durvju platums parasti nepārsniedz 80cm. Atkāpe no malas 5cm, no abām pusēm, tad attālums 700mm starp nagliņām ( es lietoju skrīvītes....) , vidū vēl rinda skrūvīšu, tad attālums starp stiprinājumiem ir 35cm. Jāievēro, ka pirms dēlīšu motāžas tos vajag kādu nedēļu paturēt arā,( ja neapstrādā ar antiseptiķi), apsegtus, lai pieņem āra apstākļu mitrumu. Sitot- skrūvējot nevajag stingri sablīvēt, lai ir izplešanās vieta. Tā kā apstrādāju ar Bochemit Forte, tad automātiski dēļi kļūst mitri un, ja tos montē pilnīgi neizžāvētus, tad var likt blīvi, jo tie ir jau samērcēti, un var tikai izžūstot sarauties. Ja ir skrūvītes...tad visu pēc tam var labot! Nekādas lakas virsū...nebūs kam atlēkt nost! Tas, ka dēlīšī nepieguļ pie metāla atvieglo dēlīšu žūšanu- ventilāciju. Un jāatcerās viens svarīgs fakts: nekas nav mūžīgs...

Re: Ārdurvju apdare
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 27/04/2016 11:53

Pie metāla durvīm ar naglām neko nepienaglosi un skrūvēm neieskrūvēsi, ja vien nav plāns griezt vītnes. Autoram ir biezās metāla durvis nevis skārda ķīnietis, kurā varētu ieskrūvēt reģipseni. Bet tas viss tik un tā ir sviests.
Atceros, ka manu pirmo auto vīri servisā špaktelēja - man bija sabuktēts pakaļas spārns un tur pavirši izgrieza robu un iekniedēja citu bleķi - tur bija vismaz 3 cm nobīde no plānotās virsmas - vīri ņēma rozā špakteli, kaut ko līdzīgu sveķiem, ar lielu lāpstu viens un divi aizvilka ciet. Ar to gribu teikt, ka man grūti stādīties priekšā kas tad tajās durvīs ir tik nenormāls ko nevar aizšpaktelēt? Špakteles jau nav tikai kaut kādu sīku pumpiņu likvidēšanai.
Nu un ja jau ir tik mežonīgi slikti, ka tanks ir sadragājis virsmu, tad es paņemtu un nopirktu to tērauda loksni, ieurbtu tajā caurumus uz 8mm šur un tur un aizmetinātu ciet pie esošajām durvīm - sanāktu kaut kas līdzīgs punktmetināšanai.
Katrā ziņā jebkam ko liek uz tādām durvīm jābūt jo plānākam jo labāk - visa furnitūra pie biezākiem risinājumiem kropli iegremdēsies. Tādas tizlas durvis senāk bija pa pilnam daudzstāvenēs dzīvokļiem. Atslēga jābāž iekšā nožēlojamā alā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **  **    **  ********    *******  
 **  **  **        **  ***   **  **     **  **     ** 
 **  **  **        **  ****  **  **     **  **        
 **  **  **        **  ** ** **  ********   ********  
 **  **  **  **    **  **  ****  **         **     ** 
 **  **  **  **    **  **   ***  **         **     ** 
  ***  ***    ******   **    **  **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727