UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Mārupē nodošana ekspluatācijā
Autors: džonīts (85.10.211.---)
Datums: 05/05/2016 11:47

Labdien!

Varbūt kāds ir nesen nodevis būvi ekspluatācijā Mārupē un var padalīties pieredzē? Šogad esot stingrāki noteikumi, nekā iepriekš.
Iedeva man sarakstiņu ar nepieciešamajiem dokumentiem un par dažiem punktiem ir neskaidrība:
1. Kadastrālās uzm. lieta (derīga 1 gadu) - man tā lieta ir nedaudz vecaka par 1 gadu.. būtu absurds taisīt tagad jaunu par pāris simtiem eur ??
2. Dabā izbūvēto būvju un nožogojuma novietojuma plans saskaņots ar SIA MDC (ok būs šiem jāzvana un jālūdz lai uztaisa, ceru ka nebūs kosmoss cena)
3. Ēkas energoef. pagaidu sertifikāts - kurš tādu var izsniegt?
4. Elektroinstalācijas pārbaudes dokumentācija (tādu elektriķis var uztaisīt vai japarasa Sadales tīklam?)
5. Būvprojekta izstrādātaja atzinums (ceru ka vel tā firma pastāv un varēs man tādu uztaisīt :)

Paldies jau iepriekš par komentariem!

Re: Mārupē nodošana ekspluatācijā
Autors: LaurisV (85.10.211.---)
Datums: 05/05/2016 12:38

2. punktu veic sertificēts mērnieks, MDC ir tikai plāna saskaņotāji, kas paši plānus netaisa. Ja vajag uztaisīt, tad var zvanīt man divi deviņi viens trīs septiņi viens septiņi trīs.

Datums: 05/05/2016 12:41

Man pirms būvniecības sākšanas tak visu samērija utt, ir visādi papīri (akts par būvasu krustpunktu nospraušanu).. tagad atkal mērniekam ir jāmēra?

Datums: 05/05/2016 14:33

Pašvaldībai taču ir jāzina, kas ir izbūvēts, jaunās būves jāievada datu bāzē, nerunājot jau par to, ka iespējams, uzbūvēts nepareizā vietā. Mārupē vēl tā, bet ja tas būtu Rīgā, un atkāpe no projekta būtu lielāka par 15cm plānā, būtu jāveic projekta izmaiņas un tas jāpārskaņo, jo lielākas atkāpes pēc likuma nedrīkst būt, un būvvalde tādu projekta realizāciju nevar pieņemt, jo tas ir nelikumīgi.

Datums: 05/05/2016 14:40

tā jau ir piekrītu.. man tur šadas tādas nelielas izmaiņas ir, bet ceru ka to dēļ nevajadzēs taisīt projekta izmaiņas.
Cik maksā tavs pakalpojums LaurisV? Es pieļauju, ka ērtāk to būs izdarīt tam mērniekam, kurš man sākotnēji visu uzmērija.. bet tev varbūt cena labāka:)

Datums: 05/05/2016 15:45

Ar ērtībām nekāda sakara īsti nav, jo jābrauc būs gan vienam, gan otram. Ja interesē salīdzināt cenu, zvani, varbūt vienosimies.

Autors: jtdesign (85.10.211.---)
Datums: 06/05/2016 11:42

džonīts Wrote:
-------------------------------------------------------
> 1. Kadastrālās uzm. lieta (derīga 1 gadu) - man
> tā lieta ir nedaudz vecaka par 1 gadu.. būtu
> absurds taisīt tagad jaunu par pāris simtiem eur
> 2. Dabā izbūvēto būvju un nožogojuma
> novietojuma plans saskaņots ar SIA MDC (ok būs
> šiem jāzvana un jālūdz lai uztaisa, ceru ka
> nebūs kosmoss cena)
> 3. Ēkas energoef. pagaidu sertifikāts - kurš
> tādu var izsniegt?
> 4. Elektroinstalācijas pārbaudes dokumentācija
> (tādu elektriķis var uztaisīt vai japarasa
> Sadales tīklam?)
> 5. Būvprojekta izstrādātaja atzinums (ceru ka
> vel tā firma pastāv un varēs man tādu
> uztaisīt :)

1. Runāt būvvaldē, ar savu būvinspektoru. Bet kopš viļņošanās par Z sākuma birokrātija ar katru dienu paliek arvien stiprāka un nepielūdzamāka.

2. Jebkurš zvērināts mērnieks. Lētāk nekā pilna topogrāfija un arī ievērojami ātrāk.

3. Projektā nebija? Meklē sertificētu energoauditoru (vari caur projekta autoru).

4. Elektriķis ar attiecīgu sertifikātu.

5. Būvprojekta vadītājs/autors, skaties projekta sējumā, kas tur parakstījies.

Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 06/05/2016 12:44

Mērniekam neaizmirsti pieprasīt ēkas augstumu, tas arī tagad skaitoties obligātais raksturlielums.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.