UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Novadgrāvja uzturēšana kārtībā
Autors: Artume (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 15:34

Uz mana zemes gabala lauku teritorijā ir novadgrāvis, kas skaitās kā apgrūtinājums un esot Zemkopības ministrijas pārziņā. Palasījos visādus noteikumus - es 10m no grāvja malām neko nedrīkstu darīt, bet man aizsargjoslās esot "jāuztur kārtība". Ko reāli nozīmē - uzturēt kārtību, lai nepiesienās? Zāli nopļauju, metāllūžņus neturu, kad pazūd ūdens - reizi gadā izgrābju lielākos zarus, paskatos vai caurteces truba vaļā.
Zemes gabals nekad nav bijis apdzīvots, visur krūmi, koki, bet izcirst visus, lai priekša paliek plika negribās un baigais darbs jāpieliek, lai tādas saknes iznestu, sevišķi, ja man no tā nekāda labuma nav. Varbūt kāds ar pieredzi var padalīties - vai piesienās, cik ļoti un ko tādai ZM nozīmē kārtības uzturēšana?

Re: Novadgrāvja uzturēšana kārtībā
Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 15:57

likumi.lv

Ministru kabineta noteikumi Nr.714
Meliorācijas sistēmas ekspluatācijas un uzturēšanas noteikumi

Autors: Artume (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 16:32

Paldies, arre! Labi gan, ka pēc tā, ka es teicu, ka lasīju visādus noteikumus, Tu saprati, ka par likumi.lv man nav ne jausmas. Tagad gan man viss ir skaidrs, galvenais jau, ka es ieguvu vērtīgas atziņas no pārejo personiskās pieredzes!

Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 16:54

O, piedodiet! Nezināju, ka Jūs no palīgskolas!
P.S. Nevajag lasīt "visādus" noteikumus, bet tieši iepriekš norādītos. Vēl konkrētāk 7.1. punktu. Kas tur var nebūt skaidrs? Kāda vēl personīgā pieredze vajadzīga?
Vienīgais, ja Jūs pavisam neredziet atšķirību starp novadgrāvi un noteku vai aizsargdambi, tad vēlu veiksmes koku un koku sakņu plēšanā visā novadgrāvja 10 metru joslā. Vēl neaizmirstiet kurmju alas aizrakt.

Autors: tas kas uz jumta (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 16:56

Pašam meliorācijas grāvis aizaudzis ar kokiem, krūmus bebrs noēdis. Ik pa laikam izārdu aizsprostu, notek viss ūdens un miers. Kaimiņam jau tas grāvis aizaudzis ar riktīgiem krūmiem. Neviens neko nav piesējies

Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 16:59

Grāvi pašu pa slīpnēm un kaut cik pa malām tīra ZM ar valsts pasūtījumu - tur tev nekas nav jādara, lai gan domāju, ka viņi neraudās, ja tu viņu vietā visu iztīrīsi.

Interesantāks jautājums ir 10m atzīme, jo manā apkārtnē ir daudz grāvji kas ir ZM un neviens lauksaimnieks nekādus 10 neatstāj no slīpnes malas. No slīpnes kādi 2 m un tālāk arums. Ja atstāt 10m, tad taču nesakritīs vairs ar LADa platībām!? Kas tos 10 m kops???? Nekādu zāli tur neaudzē. Cita lieta ir tā sīkā josla - man ir grāvis kas pievienojas ZM un to man LADs prasa pļaut, tālāk neviens ZM grāvmalu nepļauj, bet LADā piedalās. Līdz r to es saprotu, ka ZM arī pati atbild par pļaušanu, ko protams viņi nedara. Viņi sķ rīkoties, ja baigi saaudzis un sāk rasties problēmas.

Neko darīšanu es drīzāk saprotu kā būvniecību!?

Vari apjautāties savā pašvaldībā zemes ierīcības daļā un ZM un LADā - tajās vietās viņi izstāstīs visprecīzāk. Es tikai praksi aprakstu.

Autors: ints45 (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 20:42

Visnepareizākais autora apgalvojums ir "ja man no tā[grāvja] nekāda labuma nav"

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.