UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Ēkas nodošana ekspluatācijā vs dzīvošana
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 17/06/2016 21:44

un bērni arī blakus dienu un nakti, lai tētim nebūtu bail :)

Autors: Zodčijs (85.10.211.---)
Datums: 18/06/2016 03:14

Evitai22 -
1) ja deklarētā dzīves vieta ir citur un ir spēkā esoša būvatļauja - laicīgi (šķiet ar pārtraukumu ne lielāku par gadu) jāpiepērk būvniecības CTA polises un tāpat laicīgi jāpiestaigā uz vietējo būvvaldi - lai pagarinātu būvatļauju (jo tā ir izdota uz noteiktu termiņu)

2) ja ir aizvēsturiska vai būvatļauja ar izbeigušos termiņu - es tāpat dotos uz būvvaldi, lai nokārtotu tās pagarināšanu - likumā tādas situācijas apmēram ir nodefinētas...(jtdesigns labāk pakomentēs)

P.S. nesapratu gan - ko te foruma kungi sāka centimetrus skaitīt - pirmsjāņu mandrāža laikam - nu kam negadās...

Autors: jakobsons.ivars (85.10.211.---)
Datums: 18/06/2016 10:12

Pirms jaunbūves nodošanas eskspluatācijā jāsagatavo digitālas izpildshēmas inženiertīkliem un ēkām ( Rīgā arī labiekārtojumam ) - Rīgā tur arī sāk skaitīt centimetrus. Citās būvvaldēs pieļauju, ka situācija vieglāka.
Ja būvatļaujai beidzies termiņš, saskaņā ar esošo likumdošanu ( lai cik arī stulbi tas nebūtu ), process ir jāuzsāk no jauna - būvprojekts minimāla sastāvā, būvatļauja, būvprojekts atbilstoši esošajam būvniecības regulējumam. Var saīsināt procesu izlaižot būvprjektu min. sastāvā un kā būvniecības ieceri iesniegt būvprojektu.

Autors: Aldiss (85.10.211.---)
Datums: 22/06/2016 08:16

Kādreiz jau papīrus vajadzēs sakārtot. Laikam ritot mainās arī būvnormatīvi. Ja kādreiz 5cm puķiks virs fibo blokiem bija OK, tad tagad 15cm vate vairs nav īpaši daudz. Vēl daži gadi un būs obligāta prasība pēc zemas enerģijas patēriņa/pasīvās mājas projekta ar piespiedu ventilāciju un siltuma atgūšanu ar rekuperāciju.Tad, lai ar jauno būvatļauju izpildītu normatīvus būs lētāk nojaukt un uzbūvēt no jauna.

Autors: Niks (85.10.211.---)
Datums: 22/06/2016 11:44

Aizgāju uz būvvaldi, lai nāk pieņemt expluatācijā.

Dabuju pāris atraudziņas, kas jāsakārto, tai skaitā par ceļu. Jocīgi, ka MĀJAS ekspluatācija atkarīga no ceļa :)

Pagalms man ir smuki bruģēts. Bruģa aste ir ārā no setas. Bet ceļš (30 m) ir uz manas zemes, sarkano līniju ietvaros. Es dzīvoju strupceļa galā. Kaimiņi (2) ir salikuši betona plāksnes, es tā pat turpināju. Ar 6 X 2 m plāksnēm. Malas ap 30 cm - nošķembotas.
Nu plāksnes no komunistu laikiem. Nekas baigi smukais, bet nu ir līmenī, ir kaut kāda tīrība

Mums tā saruna izvērsās ļooti emocināla. Tagad nomierinājos, un domāju ko darīt, bet tā arī nesapratu, ko būvvalde grib, ko es tam ceļam lai daru.
Netālu ir pašvaldības grants ceļi. Nu tas mūsu posms toč ir labāks par to sūdu, ko pašvaldība "kopj"

Autors: jtdesign (85.10.211.---)
Datums: 22/06/2016 16:42

Niks Wrote:
-------------------------------------------------------

> Tagad nomierinājos, un domāju ko darīt, bet tā
> arī nesapratu, ko būvvalde grib, ko es tam
> ceļam lai daru.

Šis būtu pirmais punkts, gan jau neko īpašu negrib, tikai, lai papīri būtu kārtībā un komati salikti pareizajās vietās. Citādāk valsts drāzīs būvvaldi (tagad šiem regulāri gandrīz vai onlainā jāatskaitās, kas notiek), kas šiem galīgi nav vajadzīgs.

Meklē rokā savu arhitektu, lai par nelielu un godīgu samaksu rosās.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **   **         **     **    
 **     **  **     **  **  **          **     **    
 ********   ********   *****           **     **    
 **         **         **  **    **    **     **    
 **         **         **   **   **    **     **    
 **         **         **    **   ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727