UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Biezumēvele
Autors:
Ely
(85.10.211.---)
Datums: 15/06/2016 22:29
Sveicināti!
Saimniecībā ir nepieciešama biezumēvele pamatā mazām līstītēm - stropu rāmīšu gatavošanai, šad tad kaut ko lielāku vajadzēs izlaist cauri.
Kā tad ir vai tur varētu derēt kāda no lētā gala, varbūt kādam ir pieredze ar kādu modeli. Pašlaik skatos sludinājumos šitādu:
[www.ss.lv]
Saimniecībā ir nepieciešama biezumēvele pamatā mazām līstītēm - stropu rāmīšu gatavošanai, šad tad kaut ko lielāku vajadzēs izlaist cauri.
Kā tad ir vai tur varētu derēt kāda no lētā gala, varbūt kādam ir pieredze ar kādu modeli. Pašlaik skatos sludinājumos šitādu:
[www.ss.lv]
Re: Biezumēvele
Autors:
Ely
(85.10.211.---)
Datums: 15/06/2016 22:30
Šai jauda tāda nedabīgi liela - 2450 W
[www.ss.lv]
[www.ss.lv]
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 16/06/2016 09:19
Grūti spriest - varbūt ka pietiek, bet varbūt ka nepietiek. Biezumēvele ir diezgan prasīga pret kvalitāti izpildījumā, lētais gals var nepavilkt tomēr. Kaut ko jau sākumā ēvelēs, bet cik kvalitatīvi un pats galvenais cik ilgi.
Man ir identisks modelis - tikai Makita. Nu Makita noteikti pavilks tavas prasības 100%. Tikai makitai cena laikam ir divreiz lielāka kaut kur - bet ir garantija.
Man ir identisks modelis - tikai Makita. Nu Makita noteikti pavilks tavas prasības 100%. Tikai makitai cena laikam ir divreiz lielāka kaut kur - bet ir garantija.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 16/06/2016 09:27
Eurotecs ir kombinētā taisnēvele un biezumēvele . Tev ir jāizvēlas ko tad īsti gribi? 2.4kw kombinētajam nav nekas dižs.
Ja tev ir jau taisnēvele un vajag tikai biezumeni, tad jāskatās tikai uz biezumēveli. Ja tev nav taisnēvele, tad biezumēvele viena pati saimniecībā ir par maz - tad ir jēga skatīties uz kombinēto.
Tikai diemžēl šeit gan visi lētie varianti ir nenopietni, jo ēvelēm vajag tik tiešām spēcīgu konstrukciju - arī parametros mazām. Visas vadotnes un regulācijas lētučiem ir vienkārši smieklīgas un jau no vibrācijas viss tur ļurkājas, nerunājot par slodzēm.
Es savulaik nopirku antīku padomju taisnēveli par kādiem 300ls toreiz. Jo konstatēju, ka normālie brendi ir tā kā par dārgiem, bet lētie ir naudas izmešana. Nu padomju ēvele ir monstrs ar 40cm platumu, čuguna galdu un jaudu. Kad ēvelē tad arī iet. Vienīgi regulācija padomju galdam protams ir skarba pie nažu maiņas, salīdzinot ar labākiem galdiem.
Ja tev ir jau taisnēvele un vajag tikai biezumeni, tad jāskatās tikai uz biezumēveli. Ja tev nav taisnēvele, tad biezumēvele viena pati saimniecībā ir par maz - tad ir jēga skatīties uz kombinēto.
Tikai diemžēl šeit gan visi lētie varianti ir nenopietni, jo ēvelēm vajag tik tiešām spēcīgu konstrukciju - arī parametros mazām. Visas vadotnes un regulācijas lētučiem ir vienkārši smieklīgas un jau no vibrācijas viss tur ļurkājas, nerunājot par slodzēm.
Es savulaik nopirku antīku padomju taisnēveli par kādiem 300ls toreiz. Jo konstatēju, ka normālie brendi ir tā kā par dārgiem, bet lētie ir naudas izmešana. Nu padomju ēvele ir monstrs ar 40cm platumu, čuguna galdu un jaudu. Kad ēvelē tad arī iet. Vienīgi regulācija padomju galdam protams ir skarba pie nažu maiņas, salīdzinot ar labākiem galdiem.
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 16/06/2016 10:34
Man ir Ulmaņlaiku "monstrs" biezumevele lielākiem darbiem, un arī "ĒVELE UN BIEZUMĒVELE HMS 850". Nu tad par mazo: Strādā, bet obligāti klāt vajag ēvelskaidu nosūcēju un strādāt uzmanīgi, nepieļaujot pārslodzi (par biezu skaida, un t.t.t). Ja ir pārslodze, plānās siksniņas piedziņas mehānismā ir pušu gan...Jaunas var būt jau veikalā, bet liela iespēja ka tikai jāpasūta. Izmēri specifiski un citu firmu pa tiešo neder, ....jaliek papildus spriegotājrullis. Pērkot ieteicams jau rezervē iegādāties siksniņas. Virsmas apstrādes kvalitāte laba.
Autors:
Ely
(85.10.211.---)
Datums: 16/06/2016 12:03
Jā, saimniecībā ir Padomju 4kW 3 fāzu monstr-taisnojamā ēvele. Tik tā regulēšana diezgan darb un laikietilpīga. Vairāk sanāk ripzāģi no tā aparāta izmantot. Tāpēc domāju, ja pie reizes biezumēvelei ir taisnojamā, tad varētu paņemt.
Bet principā, ja viena pati biezumene ir labāka, nekā kombinētā, tad lai ir labāk atsevišķi biezumēvele, bet toties labāka.
Bet principā, ja viena pati biezumene ir labāka, nekā kombinētā, tad lai ir labāk atsevišķi biezumēvele, bet toties labāka.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 16/06/2016 12:30
Nu re. Nezinu, kas tev ir par konkrēto aparātu, bet regulācija jau tiem padomju galdiem darba procesā diezgan vienkārša, priekšējo galda daļu laiž lejā tik cik biezu skaidu grib ņemt. Vienīgā nopietnā regulācija uz nažu maiņu - ja galdam kustīgas ir abas galda daļas, tad vienkāršāk, ja tikai priekšējā, tad grūtāk. Bet kad izdara, tad var rullēt līdz nažu maiņai neko daudz nedomājot.
Ja ir tāda situācija, tad noteikti iesaku skatīties uz makitas vai metabo modeļiem, jo tie ir lētākie no labajām biezumēvelēm. nutoolveidīgie klāt nestāv. It kā viņas ir mazas, bet gana labas un uzticamas. Kad es pirku, tad makita bija lētākā. Man jau viņai ir kādi 5 gadi un es tā vidēji daudz viņu lietoju - uz visām sugām - cietajām un mīkstajām.
Tas kombinētais uz kuru tu skatījies un rxa ir baigi švakie salīdzinot ar kombināciju tava taisnojām + makita vai metabo. Var vēl paskatīties no labajiem brendiem, kaut kam būtu jābūt boscham, dewaltam un kam tur vēl. It kā vēl bernardo (kontrolētais ķīnietis laikam) ir kaut kāds starpposms starp lielajiem brendiem un lētājiem ķīniešiem. Obligāti mēģini paskatīt netā atsauksmes par tiem aparātiem, jo var būt nianses - dažreiz arī lielajiem brendiem kāda konkrētā darbarīku suga ir vāja.
Nosūcēju jau nu gan vajadzētu visos variantos, jo biezumenei savādāk velvi sitīs ciet un tas galīgi nav labi ne aparātam ne nažiem ne kvalitātei. Pats ar savu spēku viņš neizmetīs kārtīgu skaidu.
Ja ir tāda situācija, tad noteikti iesaku skatīties uz makitas vai metabo modeļiem, jo tie ir lētākie no labajām biezumēvelēm. nutoolveidīgie klāt nestāv. It kā viņas ir mazas, bet gana labas un uzticamas. Kad es pirku, tad makita bija lētākā. Man jau viņai ir kādi 5 gadi un es tā vidēji daudz viņu lietoju - uz visām sugām - cietajām un mīkstajām.
Tas kombinētais uz kuru tu skatījies un rxa ir baigi švakie salīdzinot ar kombināciju tava taisnojām + makita vai metabo. Var vēl paskatīties no labajiem brendiem, kaut kam būtu jābūt boscham, dewaltam un kam tur vēl. It kā vēl bernardo (kontrolētais ķīnietis laikam) ir kaut kāds starpposms starp lielajiem brendiem un lētājiem ķīniešiem. Obligāti mēģini paskatīt netā atsauksmes par tiem aparātiem, jo var būt nianses - dažreiz arī lielajiem brendiem kāda konkrētā darbarīku suga ir vāja.
Nosūcēju jau nu gan vajadzētu visos variantos, jo biezumenei savādāk velvi sitīs ciet un tas galīgi nav labi ne aparātam ne nažiem ne kvalitātei. Pats ar savu spēku viņš neizmetīs kārtīgu skaidu.
Autors:
Praktiķis
(85.10.211.---)
Datums: 16/06/2016 16:57
Man ir Metabo ražojums. Pa retam lietojas jau gadus 8. Vispār jau domāju,ka šitie mazie rīki piemēroti līstītēm-ja izdomāsi ietaupīt un ēvelēt pats sev terases un žoga dēļus,tad tas aparāts vai nu izbeigsies,vai ātri vien zaudēs kvalitāti. Nopietnākiem darbiem jāmeklē kāds padomijas monstrs,ja ne,tad kaut kas no Promas un tad glancei izlaiž caur šiem mazajiem rīkiem (Metabo,Makita) Par Nutool un līdzīgajiem nemāku teikt,vai ko glancīgu maz var izdarīt. Ar Metabo ir tā ,ka smilšpapīru vairs nevajag,bet izmantojams (ilgmūžīgi) tikai līstītēm vai kā finiša ēvele lielākiem apjomiem un gabarītiem.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 16/06/2016 20:17
Nu nez nez, ar savu makitu no lielajiem darbiem esmu pirtī visus iekštelpas dēļus izvilcis cauri, visas lietas iekštelpās un vēl visu ko. Nu savus 2 - 3m3 esmu domāju, ka izlaidis cauri ar materiālu. Man pamatā iet dēlis ar izmēru 10-25cm platumā un 2/3 mīkstās sugas un 1/3 cietās (osis, ozols). Nekas jau tāds viņā traks nenotiek, ja strādā ar prātu, tika asmeņiem jāpaseko līdz. Lai gan nevarētu teikt, ka es tos asmeņus būtu baigi iztērējis - no abām pusēm nobraucu 1 komplektu un tagad iet otrais komplekts uz beigām.
Bet loģiski arī ir tas, ka biezumēvele nav domāta, lai nodzītu teiksim cm un vairāk. Faktiski biezumēvele pēc pirmapstrādes - zāģis un taisnēvele izdara darbu uz 2-3 mm. Retā gadījumā kad slinkums pārkalibrēt materiālu nodzenu savu cm, bet ne vairāk - priekš tam jau arī biezumēvele nav domāta. Un nav starpība vai līste vai dēlis. Makita stabili griež 1mm vienā piegājienā cietajam kokam ar platumu 25cm, kas ir salīdzinoši daudz.
Bet loģiski arī ir tas, ka biezumēvele nav domāta, lai nodzītu teiksim cm un vairāk. Faktiski biezumēvele pēc pirmapstrādes - zāģis un taisnēvele izdara darbu uz 2-3 mm. Retā gadījumā kad slinkums pārkalibrēt materiālu nodzenu savu cm, bet ne vairāk - priekš tam jau arī biezumēvele nav domāta. Un nav starpība vai līste vai dēlis. Makita stabili griež 1mm vienā piegājienā cietajam kokam ar platumu 25cm, kas ir salīdzinoši daudz.