UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Gribu MIGu
Autors:
kivig
(85.10.211.---)
Datums: 24/06/2016 17:57
Sveiki,
meklēju MIGU mikro darbnīcai. Apnika, ka nevar normāli ņemties ar plāniem gabaliem, kā arī jātīra šuves. Tēma internetā protams apsiekalota visādos veidos un informācijas pa pilnam, tik pārsvarā tā raksturo visādas aizjūras zemes.
Jautājums #1 - Tehniskais:
No visa ko savācu sanāk, ka jāmeklē verķis kas var pavilkt vismaz 30A vai mazāk un jābūt indukcijas regulēšanai (impulsa verķi liekās pa dārgu). Ja verķim ir minimums 50A, ar indukciju to var kompensēt lai nedeg cauri? Cik ir reālās strāvas MIGam auto virsbūvei?
Jautājums #2 - Praktiskais:
Kam no sekojošā ir reāli cipari? Varbūt ir kāda pieredze vietējā tirgus piedāvājumā?
Sākumā saprātīgi likās šis [sharx.org]
Bet bišķ pa dārgu priekš tā kas tas ir. Proti - cik saprotu tas ir rebrandots Jasic, un Jasic ir liels ražotājs, ar bišķ, bet tomēr brenda uzcenojumu. Ir "tigs", kas ir pluss pamācīties, bet nav induktivitātes.
Par cik pie mums tas klāsts interneta veikalos ir so-so sāku skatīties arī Lietuvā. Kur izskatās ir pa 30-50eur lētāk, tā starp citu.
Atradu šķietam piemērotus šo:
[meistroff.lt]
Vairāk info:
[tecweld.pl]
Nav tigs, ir induktivitāte. Cipari varētu būt godīgi?
un šo:
[meistroff.lt]
Vairāk info:
[www.stamos-welding.com] (jāpārslēdz un angļu, lai normāli rāda)
Ir gan tigs ar HFstart, gan induktivitāte un galvenais 10A sākumstrāva MIGam (vismaz tā rakstīts).
Kam no šī visa ir vērts ticēt un vai vispār pareizs virziens?
meklēju MIGU mikro darbnīcai. Apnika, ka nevar normāli ņemties ar plāniem gabaliem, kā arī jātīra šuves. Tēma internetā protams apsiekalota visādos veidos un informācijas pa pilnam, tik pārsvarā tā raksturo visādas aizjūras zemes.
Jautājums #1 - Tehniskais:
No visa ko savācu sanāk, ka jāmeklē verķis kas var pavilkt vismaz 30A vai mazāk un jābūt indukcijas regulēšanai (impulsa verķi liekās pa dārgu). Ja verķim ir minimums 50A, ar indukciju to var kompensēt lai nedeg cauri? Cik ir reālās strāvas MIGam auto virsbūvei?
Jautājums #2 - Praktiskais:
Kam no sekojošā ir reāli cipari? Varbūt ir kāda pieredze vietējā tirgus piedāvājumā?
Sākumā saprātīgi likās šis [sharx.org]
Bet bišķ pa dārgu priekš tā kas tas ir. Proti - cik saprotu tas ir rebrandots Jasic, un Jasic ir liels ražotājs, ar bišķ, bet tomēr brenda uzcenojumu. Ir "tigs", kas ir pluss pamācīties, bet nav induktivitātes.
Par cik pie mums tas klāsts interneta veikalos ir so-so sāku skatīties arī Lietuvā. Kur izskatās ir pa 30-50eur lētāk, tā starp citu.
Atradu šķietam piemērotus šo:
[meistroff.lt]
Vairāk info:
[tecweld.pl]
Nav tigs, ir induktivitāte. Cipari varētu būt godīgi?
un šo:
[meistroff.lt]
Vairāk info:
[www.stamos-welding.com] (jāpārslēdz un angļu, lai normāli rāda)
Ir gan tigs ar HFstart, gan induktivitāte un galvenais 10A sākumstrāva MIGam (vismaz tā rakstīts).
Kam no šī visa ir vērts ticēt un vai vispār pareizs virziens?
Re: Gribu MIGu
Autors:
kivig
(85.10.211.---)
Datums: 24/06/2016 17:59
Vēl ir šādi [www.mastercity.lt] bet 50A minimums. Tas ir par daudz?
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 24/06/2016 19:32
Sarežģīti tas viss ir, jo ir dikti daudz metināšanas nianšu - tieši darba metodē nevis pašā metināmajā. Auto metina ar pārsvarā ar "parastiem" 180-250 aparātiem. Plānos bleķus uz izjūtām - pāriet uz mazāku stiepli, co2 vietā liek argona mixu, pāriet uz mazākiem iespējamiem A, veic ātrāku šuvi utt. Varianti ir daudz kā to izdara, nav tā ka vairums bleķinieki pērk superspecifiskos aparātus plānajiem - viņi strādā ar universāļiem. Protams arī aparāta izpildījumā ir viena no atslēgām, kas nodrošina rezultātu - dārgie brendu aparāti būs labāki par ķīnieti ar tiem pat parametriem un ručkām utt. Tā var zīlēt līdz bezgalībai par šo tēmu, bet ar universāli līdz 2mm problēmu vispār nav, 2-1, jau prasās roku veiklība un 0.8 jau ir tā kā uz robežas - baigi kvalitatīvi jau nu nesanāks laikam.
Tigs tā kā varētu plānos labāk darīt, bet gāze ir argons - mājās? Apskati arī balonu izcenojumus, tas arī no svara - jo lai mikro darbnīcā turētu uz nomu argonu cauru gadu?
Minimuma ampēri arī tāda slidena lieta, jo 10A un co2 man šķiet vispār nekas nenotiks. 20A arī man šķiet diez kas nav.
Man domāt, ka ja tas tik tiešām nav specifisks jautājums, tad jāņem labs universālis tas pats 180 - 200 žanrs un jātrennējas un jādomā kā būs ar balonu.
Tigs tā kā varētu plānos labāk darīt, bet gāze ir argons - mājās? Apskati arī balonu izcenojumus, tas arī no svara - jo lai mikro darbnīcā turētu uz nomu argonu cauru gadu?
Minimuma ampēri arī tāda slidena lieta, jo 10A un co2 man šķiet vispār nekas nenotiks. 20A arī man šķiet diez kas nav.
Man domāt, ka ja tas tik tiešām nav specifisks jautājums, tad jāņem labs universālis tas pats 180 - 200 žanrs un jātrennējas un jādomā kā būs ar balonu.
Autors:
kivig
(85.10.211.---)
Datums: 24/06/2016 21:09
Paldies par izvērstu atbildi. Jā - uz to, ka aparāts pats visu izdarīs neceru. Kā vairumā amatu galvenās ir smadzenes turekļa, nevis baksta galā :)
Sākumā jātiek galā ar Co2, bet Argons cerams ar kādreiz nebūs problēma. Pret jebkā veida īrēšanu man alerģija, bet par laimi vismaz CO2 Airok un vēl kāds kantoris piedāvā - nopirkt balonu (par normālu, nevis 2x cenu, kā grib E.Messers) un lietot uz tīru apmaiņu. Iedomājos, ka ar Argonu varētu būt analoģiski.
Bet par pašu jautājumu - būtībā interesē vienkārši vai nekļūdos prasībās un vai tas ko var atrast nemuld par cipariem. Piemēram, meklējot lētāko atradu 250A Longweld (ir arī ss.lv) par 270eur. Kādā lietuviešu forumā kāds izteicās kaut ko gar rindām, ka tie 250A vairāk izskatījās pēc 130A, kad pielika ampermetru. Tas jau būtu bišķ smieklīgi. No otras puses vairākus gadus esmu ņēmies ar visīstāko no-name ķīnieti, kas tai skaitā uz saviem maksimāliem 160A (kuri itkā esot tuvi patiesībai) nenosprāga un pat neapstājās sakausējot 5kg naglu un paciņu elektrodu metāla peļķē kādas stundas garumā non-stop (nejautāt kāpēc - māksla :D ). Tātad ne visi ķīnieši ir draņķis (ja kāds cits vispār pats kaut ko vēl ražo).
Par to ka uz 10A CO2 nepukstēs gan neiedomājos. Un vispār tas cipars izskatās kaut kā aizdomīgi, jo nevienam citam MIGam tādu neredzēju. Bet cik MIGam realitātē uzliek taisot parūsējušu virsbūvi man ar nav īsti nojausmas. Piemēram - vai to nevar kompensēt ar lielāku padevi vai induktivitāti utl.
Kas ir domāts ar "universāli"?
Sākumā jātiek galā ar Co2, bet Argons cerams ar kādreiz nebūs problēma. Pret jebkā veida īrēšanu man alerģija, bet par laimi vismaz CO2 Airok un vēl kāds kantoris piedāvā - nopirkt balonu (par normālu, nevis 2x cenu, kā grib E.Messers) un lietot uz tīru apmaiņu. Iedomājos, ka ar Argonu varētu būt analoģiski.
Bet par pašu jautājumu - būtībā interesē vienkārši vai nekļūdos prasībās un vai tas ko var atrast nemuld par cipariem. Piemēram, meklējot lētāko atradu 250A Longweld (ir arī ss.lv) par 270eur. Kādā lietuviešu forumā kāds izteicās kaut ko gar rindām, ka tie 250A vairāk izskatījās pēc 130A, kad pielika ampermetru. Tas jau būtu bišķ smieklīgi. No otras puses vairākus gadus esmu ņēmies ar visīstāko no-name ķīnieti, kas tai skaitā uz saviem maksimāliem 160A (kuri itkā esot tuvi patiesībai) nenosprāga un pat neapstājās sakausējot 5kg naglu un paciņu elektrodu metāla peļķē kādas stundas garumā non-stop (nejautāt kāpēc - māksla :D ). Tātad ne visi ķīnieši ir draņķis (ja kāds cits vispār pats kaut ko vēl ražo).
Par to ka uz 10A CO2 nepukstēs gan neiedomājos. Un vispār tas cipars izskatās kaut kā aizdomīgi, jo nevienam citam MIGam tādu neredzēju. Bet cik MIGam realitātē uzliek taisot parūsējušu virsbūvi man ar nav īsti nojausmas. Piemēram - vai to nevar kompensēt ar lielāku padevi vai induktivitāti utl.
Kas ir domāts ar "universāli"?
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 25/06/2016 09:42
Migs tomēr ir jau sarežģītāks par MMA un tur ķīnietim būt sliktākam ir lielākas iespējas. Tā ir laimes spēle ar lēto galu. Ja tu pērc ar garantiju šeit, tad varbūt var riskēt, bet es tā nedarītu. Es pirktu zināmu preci. Viens no lētākajiem labajiem ar garantiju aparātiem ir lietuvā ražotie kemmpi kloni. Aizmirsu to viņu nosaukumu - dzelteni tādi. Viņiem gan nebūs induktivitātes regulācija (kas ir visai reta funkcija). Universālis ir tie visi līdz 250 A aparāti bez jebkādiem lielām ekstrām - A regulācija, stieples regulācija, iespēja strādāt ar 2 d stieplēm.
Cipari var sakrist, var nesakrist, bet galvenā problēma ir noturība visos parametros - ideāli nāk stieple un strāvas avots ražo kvalitatīvu mantu. Tieši tāpēc, ja pieiet pie linkolna, kemppi, migatronica un pametina ar līdzīgiem settingiem kā uz ķīnieša - ir cita skaņa, cita šuve. Protams šie brendi ir ļoti dārgi, bet viņi savu darbu dara.
Es autiņu nemetinu, tāpēc īsti nezinu par starta ampēriem. Es zinu tikai to, ka es savam aparātam apakšējās skalas var teikt neizmantoju, man arī skalai nav A marķēti. Jo ar co2 pie tik sīkiem A nekas nenotiek - taisa kaudzi un nepiekūst. Tā kā es nelietoju ne mixu ne argonu, tad tā vietā es lieku lielāku A un ātrāk metinu.
Biju palaidis garām par faktu, ka tāds airoks ir balonu biznesā ienācis. Līdz šim bija AGA, messers, kaut kaut kāds lietuviešu kantoris. Pirms gada aizvēra mūsu balonu tirgu ciet visi trīs un savu balonu nebija iespēja turēt un pildīt uz maiņu. Pagaidām neredzu vai airoks to piedāvā, redzu tikai ka man ir tuvs viens viņu punkts. :) Bet nu risks pastāv, ka arī viņi novērs savu balonu maiņu - iegūst daļu tirgū un darīts. AGA bija pirmā un tad arī messers un lietuvieši laikam bija spiesti to izdarīt. Visus maiņas balonus spieda mainīt pret nomas baloniem.
Cipari var sakrist, var nesakrist, bet galvenā problēma ir noturība visos parametros - ideāli nāk stieple un strāvas avots ražo kvalitatīvu mantu. Tieši tāpēc, ja pieiet pie linkolna, kemppi, migatronica un pametina ar līdzīgiem settingiem kā uz ķīnieša - ir cita skaņa, cita šuve. Protams šie brendi ir ļoti dārgi, bet viņi savu darbu dara.
Es autiņu nemetinu, tāpēc īsti nezinu par starta ampēriem. Es zinu tikai to, ka es savam aparātam apakšējās skalas var teikt neizmantoju, man arī skalai nav A marķēti. Jo ar co2 pie tik sīkiem A nekas nenotiek - taisa kaudzi un nepiekūst. Tā kā es nelietoju ne mixu ne argonu, tad tā vietā es lieku lielāku A un ātrāk metinu.
Biju palaidis garām par faktu, ka tāds airoks ir balonu biznesā ienācis. Līdz šim bija AGA, messers, kaut kaut kāds lietuviešu kantoris. Pirms gada aizvēra mūsu balonu tirgu ciet visi trīs un savu balonu nebija iespēja turēt un pildīt uz maiņu. Pagaidām neredzu vai airoks to piedāvā, redzu tikai ka man ir tuvs viens viņu punkts. :) Bet nu risks pastāv, ka arī viņi novērs savu balonu maiņu - iegūst daļu tirgū un darīts. AGA bija pirmā un tad arī messers un lietuvieši laikam bija spiesti to izdarīt. Visus maiņas balonus spieda mainīt pret nomas baloniem.
Autors:
kivig
(85.10.211.---)
Datums: 25/06/2016 18:01
Nu messers itkā piedāvā iemaksāt ķīlu un lietot to balonu cik gribās, kas praksē ir tas pats kā "savs" uz maiņu. Bet tas ķīls ir 2x balona cena - kautkādi 180-200e. Airokam 99eur. Kaut kāds lietuviešu kantoris vienā izstādē stāstīja ka viņi tos tirgo pa 80, tākā messers vienk pa daudz grib.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 25/06/2016 18:51
Nu interesanti tie balonu noteikumi. Ja atmiņa neviļ, tad co2 balona noma gadā bija ap 40eur un ar šādu uzstādījumu arī viņi dalīja tirgu - visiem kam bija savi baloni piedāvāja lai atdod balonu un tad 2 gadi pa velti noma, pēc tam jāmaksā gadā. Pretī būšot baigā balonu drošība. Tad šie 100-200 laikam ir kaut kāda jauna modifikācija? Kaut gan dīvaini, jo tie kuri tērē lielos apjomos, tiem šādi ķīlas noteikumi ir ideāli. Kaut kas jau tur īsti nav, domāju, ka viss reducēsies uz to nomu.
Balona cena faktiski ir ap 60eur max, nopērkot no kāda kam vēl saglabājies - resp. ar jauno ventili un kurš jau vienreiz bijis apritē var aizbraukt uz lietuvu un tur nomainīt pēc vecajiem labajiem noteikumiem un tad dzīvot kādu gadu vai divus nedomājot ne par ķīlu ne nomu. Cik ilgi lietuvā būs šīe labie noteikumi nezinu.
Faktiski tā balonu ņemšanās radās ar kaut kādu likumu par balonu apriti, kuru nolobēja agas un meserveidīgie, lai kāstu nomas maksu. Pirms tam jau tirgu nojāja ar jaunajiem ventiļiem, bet nebija gana.
Cita lieta īpatnējās gāzes - argons piemēram. Ļoti šaubos, ka tur ir cita alternatīva kā noma un tā vairs nebūs co2 cena. Argons mājas amatierim mandomāt nekādi neatmaksājas, pilnīgi pretēji ir ar co2.
Balona cena faktiski ir ap 60eur max, nopērkot no kāda kam vēl saglabājies - resp. ar jauno ventili un kurš jau vienreiz bijis apritē var aizbraukt uz lietuvu un tur nomainīt pēc vecajiem labajiem noteikumiem un tad dzīvot kādu gadu vai divus nedomājot ne par ķīlu ne nomu. Cik ilgi lietuvā būs šīe labie noteikumi nezinu.
Faktiski tā balonu ņemšanās radās ar kaut kādu likumu par balonu apriti, kuru nolobēja agas un meserveidīgie, lai kāstu nomas maksu. Pirms tam jau tirgu nojāja ar jaunajiem ventiļiem, bet nebija gana.
Cita lieta īpatnējās gāzes - argons piemēram. Ļoti šaubos, ka tur ir cita alternatīva kā noma un tā vairs nebūs co2 cena. Argons mājas amatierim mandomāt nekādi neatmaksājas, pilnīgi pretēji ir ar co2.
Autors:
kivig
(85.10.211.---)
Datums: 26/06/2016 00:36
Baigi par niansēm sprediķot nevaru, bet varētu būt nozīme arī gāzei. Tomēr Co2 un Argons ir inerti, bet ar butānu Latvijā itkā esot bijuši vairāki sprādzieni. Kā arī pirms gada-diviem bija stājušies spēkā jauni spiedieniekārtu aprites noteikumi.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 26/06/2016 11:45
Apskatīju savu agregātu un viņam minimālie A ir 30, skala ar soli acīmredzot 10A. Sanāk, ka es strādāju kā minimums ar 70A. Es gan reti metinu bleķus zem 1mm, bet ar 1.5-2mm es strādāju diezgan bieži. Uz 2 nieka man iet kaut kur ap 80-100A. Katrā ziņā, visu ko man ir vajadzējis sametināt, es esmu varējis izdarīt. Stieple man ir 0.6 un 0.8 numuru es neturu, jo it kā tieku ar visu ko vajag galā. Ir arī nerūsošā stieple, bet bez mixa glītu šuvi uztaisīt grūti, sametināt protams var, bet stilīgi nav. Induktivitātes regulācija nav, ir dažas citas fīčas ar šuvju garumiem, bet arī tās es neizmantoju. Pirku es lietotu, bet labas firmas - ķīniešus neizskatīju vispār un labi vien ir, jo rads nopirka ķīnieti ar tādiem pat parametriem un nekas no viņa nebija, pārāk ātri pārkarsa un arī metināja gaužām švaki. Vēlāk viņš pārgāja uz to lietuviešu - cita lieta.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 26/06/2016 11:52
Nu protams arī fāžu skaitam ir nozīme, jo 3f būs labāks nekā 1f mājas tīklam un visam pārējam.