UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
kā būt?
Autors:
EZIS
(87.110.9.---)
Datums: 20/02/2006 04:09
vīri varbūt kāds var palīdzēt ar padomu? Lieta tāda-man patreiz ir vasaras mājiņa 6x6 pusotra stāva zeme600m2.Pagājušajā gadā bija izdevība nopirkt blakus pieguļošo zemes gabalu740m2 .Tā nu es esmu nonācis dilēmas priekšā (ko darīt) vai mēģināt celt kautko lielāku no jauna, vai arī būvēties klāt jau esošajai? JA būvēties klāt tad kas man būtu jādara, vaijāiet uz būvvaldi lai dabūtu būvatļauju un tad visa pārējā papīru kārtošana? vai topogrāfiju arī vajag? varbūt kads ir saskāries ar ko tādu? PALDIES JAU IEPRIEKŠ.
Re: kā būt?
Autors:
bleo
(80.233.198.---)
Datums: 20/02/2006 04:20
būvatļauja ir pats pedējais ko jādabū...
Autors:
td
(87.110.76.---)
Datums: 20/02/2006 14:57
...cita vietā pateikt, kā jārīkojas ir vienkārši:
1) Cik makā naudas?- ...ja var ieguldīt virs Ls 100000, tad jau ir vienalga, bet labāk celt no jauna.
2) Dārza mājiņu grūti pārveidot par lux savrūpmāju- var, tas ir dārgāk kā jauna; var, bet vai vajag... Vispirms vajag profesionālu tehniskās apsekošanas atzinumu- apzināt pamatu, nesošo sienu, pārseguma, jumta stāvokli un spēju izturēt pārbūvi:
parasti pamati vāji, sienas čaganas un viss pārējais arī "na haļāvu"...garantija, ka tas vēl labi kalpos gadus 50, nekāda...
1) Cik makā naudas?- ...ja var ieguldīt virs Ls 100000, tad jau ir vienalga, bet labāk celt no jauna.
2) Dārza mājiņu grūti pārveidot par lux savrūpmāju- var, tas ir dārgāk kā jauna; var, bet vai vajag... Vispirms vajag profesionālu tehniskās apsekošanas atzinumu- apzināt pamatu, nesošo sienu, pārseguma, jumta stāvokli un spēju izturēt pārbūvi:
parasti pamati vāji, sienas čaganas un viss pārējais arī "na haļāvu"...garantija, ka tas vēl labi kalpos gadus 50, nekāda...
Autors:
vikings
(81.198.59.---)
Datums: 20/02/2006 17:15
Man ir līdzīga situācija. Daudzi spečuki saka - būvē blakām jaunu, kad būs gatava, veco nojauksi :(
Autors:
E
(81.198.50.---)
Datums: 20/02/2006 23:12
Mēs arī atstājām veco un blakus uzbūvējām jauno. Veco pēc tam var pārtaisīt par viesu/pirts māju. Un Tev jau platība ļauj izvērsties :) Tagad jāsameklē arhitekts (varu ieteikt savējo) un tad jau viņš visu pastāstīs par tām papīru būšanām. Būvatļauju parasti izņem celtnieki, bet tas jau ir vēlāk, kad projekts uzzīmēts un saskaņots.