UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Par trubaam
Autors: regy (---.tvcablenet.be)
Datums: 28/02/2006 05:05

Ir nobriedis... (ko gan juus visi padomaajaat...:)) jautaajums.

Kaadas trubas ir labaak likt sanitaarajam uudenim (karstajam un aukstajam)- kapara vai plastmasas. Kad taisiiju milzu remontu dziivoklii, man uudensviirs taisiija no plastmasas (kas par razhotaajiem, numurinjiem u.c. interesantajaam lietinjaam; vairs neatceros, bet ja ieraudziitu- noteikti atpaziitu (un taa liimes smarzha...mmmmm :)). Vai vispaar ir shajaa jautaajumaa kaadas principiaalas atshkjiriibas (aukstumisturiiba, kalposhanas ilgums utt) vai taa ir tikai gaumes lieta.

PS
Apkurei jau gan vajdzeetu likt kapara (vai tas taa ir)?

Re: Par trubaam
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 28/02/2006 23:32

[www.gilius.lv] - te ir par trubām

Autors: regy (---.shape.nato.int)
Datums: 03/03/2006 00:45

Informaacija, protams, ir laba lieta, bet tas kas mani teresee ir pilniibaa kas cits :). Tur tajaa linkaa ir par apsildaamajaam griidaam, nevis par to kaadas trubas buutu labaak likt SANITAARAJIEM uudenjiem.

Vai veel kaadam nav kas bilstams shajaa sakaraa, tb kaadas trubas buutu labaakas siltajam/aukstajam "tiirajam" :) uudenim

Paldies

Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 03/03/2006 02:17

Kādu laiku atpakaļ jau bija runa par caurulēm.(Truba ir no krievu valodas...). Ja runa par dzeramo ūdeni tad: No savas pieredzes varu teikt, ka, ja ūdenim ir kādi ķīmiski piemaisījumi, tad tie reaģē ar varu un stāvošais ūdens iegūst jaunas īpašibas....par plastmasu neesmu līdz šim dzirdējis kautko sliktu no garšas puses. Par montāžas vieglumu atsevišķa runa. Labākas būs tās plastmasenes kurām metāls vidū, jo siltais ūdens tīru plstmasu dara mīkstu!

Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 03/03/2006 03:59

Siltais ūdens man nevienu trubu nav vēl mīkstu pataisījis, bet liietoju es tās kādus sešus gadus. Godīgi sakot, es neredzu nekādu jēgu arī no tādām caurulēm, kurās ir metāls vidū. Mājās parasti spiediens caurulēs nav visai liels un vienkāršas plastmasas caurules tādiem apstākļiem ir ideālas. Es pats ismantoju caurules, kuras salīmē ar speciālu līmi. Montāža ir ļoti viegla un, ja rokas aug no pareizās vietas, tad visu var izdarīt pats.Kad nopirku māju, tad es arī uzķēros uz vara trubām, jo visi tās ieteica. Tā sanāca, ka nebija skaidrs kur likt boileri un es to iemontēju neapkurināmā paspārnē. Pieslēdzu to ar vara trubām un nosiltināju tās ar speciālajām siltinājuma uzlikām. Pirmajā salā viss aizsala. Tad nosiltināju pa vecam ar vati. Aizsala pie mīnus piecpadsmit grādiem. Apbēru visu konstrukciju ar zāģu skaidām- aizsala pie mīnus divdesmit grādiem. Tad es nospļāvos un visu pārtaisiju uz plastmasas caurulēm. Šā gada aukstumu konstrukcija pārcieta bez starpgadījumiem. Metāla caurules kā saka tauta "pievelk aukstumu". Stāstu savu pieredzi, bet domā pats.

Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 03/03/2006 15:30

Ja nebūtu redzējis, ka apkurē uzliktas plastmasas caurules izliecās no karstā ūdens, nebūtu teicis.(Plastmasa maina lineāros izmērus termo iespaidā vairāk kā metāls.) Tātad Jūsu karstais nav karsts, bet silts. Pats esmu darbojies ar tām plastmasas caurulēm, kurām savienojumi ir veicami ar speciālu elektrisko sildītāju, tas ir- karsto savienojumu. Jāatzīmē, ka šādi savienojumi ir lielāki pēc gabarītiem, kā vara cauruļu gadījumā.(sarežģitu mezglu gadījumā aizņem vairāk vietas) Par to, kas labāks- katrai caurulu sistēmai savi pielietošanas veidi un labumi. Labāk apskatīt visus par un pret un pieņemt pašam pareizo lēmumu, jo ūdens jau tecēs...

Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 03/03/2006 17:05

Rx, es izmantoju nevis plastmasas caurules, kuras savieno ar karstajiem savienojumiem, bet gan līmejamas caurules. Cauruļu sistēmu ar karstajiem savienojumiem parasti veido noslēptu zem riģipša kur savienojumu izskats un lielums nav svarīgs. Līmējamās caurules izskatās daudz labāk un svienojumi ir tik pat lieli kā vara caurulēm. Galvenā līmejamo cauruļu priekšrocība ir tas, ka visus darbus var veikt bez lodēšanas, karsēšanas un nav vajadzīgi nekādi speciāli instrumenti.

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 03/03/2006 17:23

tajā linkā ir ne tikai par siltajām grīdām, bet izskatītas dažādu trubu īpašības. "parastajam" ūdenim nevajadzētu lietot metāla caurules, Rx minēto iemeslu dēļ - esam jau gana padzērušies dzelzs oksīdu un pāriet pie vara oksīda nav nekādas vajadzības. vislabākā būs plastmasene ar alumīnija starpslāni, turklāt iekšpusē ir speciāla plastmasa. tajā linkā tas ir aprakstīts.
esmu redzējis parastās plastmasenes apkures sistēmā - paskats spocīgs. jo karstāks ūdens sistēmā, jo šīs vairāk nokarājas, kā vienas tādas ķeskas.
es visur izmantošu oderētās plastmasenes. lai arī dārgāk iznāk tie metāla fitingi, strādāt ar tiem ir ērti.

Autors: Buss (195.160.171.---)
Datums: 03/03/2006 19:58

Man ir polibutēna plastmasas caurules apkures un ūdensvada sistēmā (tādas zaļas, kuras savienojas ar karsēšanu) - nekas tur nekarājas. 95C izturēja - pārbaudīju. Izturīgas arī ļoti. Resnākas par kapara gan ir.

Autors: rs (62.85.25.---)
Datums: 03/03/2006 21:38

Plastmasas caurules neieteiktu gan likt apkurei.Esmu pietiekoši daudz redzējis,kādi izskatās gružu filtri apkures sistēmā(netīri) pie šādām caurulēm.Un tirgotāji var nemuldēt par šķiedru slāņiem,folijām utml.,kas aizturot skābekli-veidgabalos tāpat tas nav.Tāpēc apkurei ieteiktu vara,daudzslāņu(alupex)vai tamlīdzīgas caurules.Ūdensapgādei(karstais un aukstais)-plastmasu vai to paši alupex.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   **  **    **  **   **     ** 
 **     **         **    ****      ****    **     ** 
 **     **   *******      **        **     **     ** 
 **     **         **     **        **     **     ** 
 **     **  **     **     **        **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727