UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
LODEs māla kārniņi
Autors: tramps (62.85.48.---)
Datums: 10/04/2006 23:24

Hey
esmu dzirdējis, ka LODEs kārniņiem ir kvalitātes problēmas - piemēram pēc ziemas mēdz drupt virskārta un vēl viss kas cits.
Var kāds praktiķis pastāstīt par māla kārniņiem (LODE, vācu ,..)hay

th

Re: LODEs māla kārniņi
Autors: G (84.237.243.---)
Datums: 11/04/2006 00:00

tramps - ko tieši Tu esi dzirdējis, varbūt esi redzējis, man ir iemesls pajautāt:)

Datums: 11/04/2006 16:21

Esmu DZIRDĒJIS no jumtu brigādēm, ka LODEI mēdzot gadīties nekvalitatīvas kārniņu partijas (paletes) un ja uz tādas uzraujies - pēc ziemas sniegs nākot no jumta lejā sarkans - ar nodrupušu vai atmiekšķējušos dakstiņu virskārtu. Tas tā kā nevarētu būt no brāķa jumta likšanā ;-)

Patiesībā jumtu gribu SAVAI mājai, tādēļ vēlos pilnu pārliecību par seguma materiāla kvalitāti. Būšu tikai priecīgs, ja kāds var izgaisināt manas šaubas par LODES kārniņiem, citādi nāksies palikt pie bitumena šindeļiem, kuri gan nav īsti pie sirds.

hay

Datums: 11/04/2006 16:50

nu nav jau tā, ka LODE ir vienīgais kārniņu ražotājs:)

Bet pēc būtības apdedzinātam kārniņam virskārta nevar atmiekšķēties - ja nu ir problēmas ar kvalitāti (par ko gan šaubos), tad gan vajadzētu dot ziņu ražotāja pārstāvjiem...

Datums: 11/04/2006 17:41

kas tad vēl piedāvā māla kārniņus par LODEs cenu
es zinu tikai vācu glazētos dakstiņus, kuri ir vismaz 2x dārgāki

vēl ir kādi varianti ??

Datums: 11/04/2006 18:50

Taisnība
Bet patiesībā neesmu gan redzējis nevienu LODEs jaunās produkcijas jumtu, kur būtu problēmas ar izturību
Ir cita lieta - ļoti bieži tiek jaukti ražojumi un nezin kāda iemesla pēc cilvēki uzskata tos par lodes produkciju, kaut arī normālos apjomos lode kārniņus ražo kopš 2004. gada vidus...

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 11/04/2006 21:59

arī biju nolēmis likt lodes dakstiņus, bet plānus izjauca lafārž atlaižu akcija betona dakstiņiem. gala rezultātā gatava jumta m2 ar visām latām un vēja plēvi man iznāca lētāk nekā, tikai, lodes dakstiņu m2.
jāteic, ka māla dakstiņiem izskats, gan, ir feināks.

Datums: 11/04/2006 22:06

Šķiet, misters G varētu būt zinošs jumtu lietās.
Tad kāds būtu galaverdikts - ir vērts likt Lodes kārniņus vai samierināties ar bitumena šindeļiem? Ja LODES, tad kādi ir iespējamie knifi un nianses, lai tiktu pie skaista un droša jumta? Kādās cenās jārēķina darbs?

jau iepriekš pateicos

Datums: 12/04/2006 00:10

Misters G izliekas par zinošu visās lietās:)
Pēc tam kad savai mājai biju uzlicis šindeļus sāku rēķināt kas un kā, aprēķins bija skarbs: šindeļi + OSB (lētākie tobrīd pieejamie) izmaksāja ~ Ls 6,40/m2, savukārt Lodes dakstiņu veikala cena ir Ls 5,78/m2 plus vēl visi papildus materiāli, apmēram Ls 1,5/m2 attiecīgi sarunājot ~ 10% atlaidi materiālu cipars būtu 6,50, tāda ir mana kļūda...
Knifs jebkurā būvniecības stadijā ir MEISTARI!
Mans ieteikums - meklēt profesionāļu brigādi, kas nodarbojas tikai ar attiecīgo darbu veikšanu (šinī gadījumā jumtinieki), vienoties ar viņiem un pieprasīt garantijas (rakstiskas).
Pēc pēdējiem datiem Rīgā darbs kārniņu jumtu likšanai ir Ls 4/m2 (no 3,5 līdz 5,5 - atkarībā no jumta sarežģītības) plus latošana (Ls/1m2), plus plēve (Ls 0,5) un visādi skārdi slēgumi utt (?)
Ls 4 gan ir cena brigādei bez nodokļiem, ja gribi būt draudzīgās attiecībās ar VID, tad vēl jāpieskaita nodokļi.

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 15/04/2006 21:11

Maza nianse - bituma šindeļus var likt uz spārēm, kas vairāk līdzinās sērkociņiem [īpaši stāvākiem jumtiem], māla un betona kārniņiem vajadzīga daudz nopietnāka konstrukcija.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **        **  **     **  **    ** 
 **     **   **  **         **  ***   ***  ***   ** 
 **     **    ****          **  **** ****  ****  ** 
 **     **     **           **  ** *** **  ** ** ** 
    ***        **      ******   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727