UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Mansarda stāva apdare
Autors: Mx (195.13.162.---)
Datums: 14/11/2022 09:36

Labrīt, kungi! Siltinu mansarda stāva slīpās sienas no iekšpuses- spārēs 20cm+ 10cm papildus perpendikulāri. Resp. stiprinu reģipša profila enkurus pie spārēm un attiecīgi lieku reģipša profilus horizontāli ar soli, lai vate turas starp tiem. Tik tālu viss skaidrs. Tālāk būtu jāliek plēve un tad nav skaidrs ko darīt talāk, kādu apdares veidu izvēlēties? Jo no apdares veida tad izriet, ko montēt uz profiliem (kas arī noturēs plēvi vietā)- piem. koka latas (ap 50mm)- horizontali(gareniski uz profiliem) vai vertikāli(perpendikulāri profiliem). Ģipškartons būtu parasta opcija, bet kādus vēl variantus jūs varat ieteikt vai neieteikt? Spundēti dēļi (kā apstrādāt? kāda biezuma?), gatavi kokškiedras paneļi ar krāsoju virsmu, kas vēl?? kā arī šo alternatīvu stiprināšana- varbūt pa taisno uz profiliem, kā tad būs ar tvaika plēves caurumošanu?

Re: Mansarda stāva apdare
Autors: kubiks (95.68.23.---)
Datums: 14/11/2022 17:49

Gala apdare jau nu gan pēc paša ieskatiem un vēlmēm. Tur nav pareiza vai nepareiza varianta. Ja plānotas arī kādas instalācijas, piemēram, gaismekļi, rozetes, gala apdare jāveido ar atrāvienu no plēves.

Re: Mansarda stāva apdare
Autors: Mx (195.13.162.---)
Datums: 15/11/2022 09:11

Tad vēl jautājums, par "īso" sienu (zem slīpās daļas). Tā kā tur ir mūrlata un betona josla (izteikti aukstuma tilti), varbūt šo īso sienas daļu ir vērts nosiltināt arī no iekšpuses ar 5cm? Ar plēvi vai bez? pati siena no 5MP gāzbetona 25cm, no paredzēts ārpuses siltinājums 15 cm.

par apdari, vai kādam ir bijusi saskare ar sienas/griestu paneļiem (krāsoti kokšķiedras, vācu vai skandināvu ražojuma)? tie kas ir platumā ap 30cm, vai ar laiku tiem dēļ platuma neveidojas izliekums, vēders?

Re: Mansarda stāva apdare
Autors: kubiks (95.68.23.---)
Datums: 15/11/2022 12:18

Tagad tieši lieku Huntonit paneļus 120 x 60 izmērā. Tiem jau no pakas ir vēderi, kuri, pareizi montējot, praktiski izzūd. Nedomāju, ka pēc fiksācijas pie pamatnes tur būs kaut kāda progresija nākotnē. Papildus vidū var iespiest montāžas līmi, ja ir kur pielīmēt.

Ja ir vēlme pēc kaut kā interesantāka, tad varbūt var izskatīt Cewood produkciju. Man vismaz tas dekoratīvais fibrolīts ļoti patīk un nākotnē noteikti izmantošu kādas telpas apdarē.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **        **  **     **  **         **     ** 
       **        **  **     **  **    **   **     ** 
       **        **  **     **  **    **   **     ** 
       **        **  *********  **    **   ********* 
 **    **  **    **  **     **  *********  **     ** 
 **    **  **    **  **     **        **   **     ** 
  ******    ******   **     **        **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727