UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Mūrlatas enkurošana
Autors: jureic (---.latnet.lv)
Datums: 19/06/2006 21:20

man ir fibobloku maja 15mx8m. Gribu uzlikt divslipu jumtu.
Un jautajums ir tads: Kā noenkurot mūrlatu? Mūrlata ir 15cm x 15cm.
Vieni man saka, ka vajag armaturas jostu un taja enkurot...
Esmu redzejis, ka enkurbultskruves iemure kaut ka starp blokiem...
Esmu dzirdejis, ka izmanto vitnstienus 12 vai 14, kuru pamatni saliek 90 grados...
Esmu dzirdejis visadus variantus, bet ne detalizetus stastus un kursh par kuru labaks...

Re: Mūrlatas enkurošana
Autors: G (84.237.243.---)
Datums: 19/06/2006 23:46

un kas norādīts projektā???????????
ko darīsiet gadījumā, ja kārtējā vētra būs norāvusi Jūsu mājai jumtu, kurš uzlikts pēc interneta diskusijās izlasītām pamācībām???
Skaidrs, ka jāveido armēta josla, taču kāda - tas lūk ir būvkonstruktora lauciņš...

P.S. neesmu būvkonstruktors

Autors: Ep (80.232.220.---)
Datums: 20/06/2006 06:12

mūrlatas enkurošanas veids atkarīgs no jumta spāru konstrukcijas un slīpuma, ja iespējama balstbīde- enkurošanai jāpievērš lielāka uzmanība, bet ne jau armētā josla būs tā, kas apturēs vētras...tipa enkurošanas varianti doti jebkura sienas materiāla reklāmās- izvēlēties pareizo var tikai tas, kas pārzina visu projektu kopumā...esmu redzējis variantu, kad mazēkai, lai nodrošinātu pretestību vēja slodzei(jumts 55 grādu slīps- bura pamatīga) mūrlatu pēc aprēķina vajadzēja enkurot pie pamatiem- citādi mājiņa gāzās rinķī...

Datums: 20/06/2006 07:57

slīpums ir aptuveni +-45 grādi.
Un ko darīt, ja nav tā, kas pārzin projektu kopumā?!

Datums: 20/06/2006 12:21

...šodien, lai saņemtu akceptu būvvaldēs jebkuram projektam, min vajag divu sertificētu specu līdzdalību/parakstus: arhitekta un būvkonstrukciju speciālista;- ja nav, kas pārzin projektu kopumā- vienkārši ir ietaupīts uz projektēšanas rēķina un tagad gan ētisku, gan juridisku aspektu dēļ citi speci diezin vai gribēs iemaisīties bez autora piekrišanas.

Datums: 20/06/2006 12:24

...šodien, lai saņemtu akceptu būvvaldēs jebkuram projektam, min vajag divu sertificētu specu līdzdalību/parakstus: arhitekta un būvkonstrukciju speciālista;- ja nav, kas pārzin projektu kopumā- vienkārši ir pārāk taupīts uz projektēšanas rēķina un tagad gan ētisku, gan juridisku aspektu dēļ citi speci diezin vai gribēs iemaisīties bez autora piekrišanas "na haļavu".

Datums: 20/06/2006 15:45

nav nekada autora
tad jau japieliek pie foruma apmaksaas sistema. Gribi kaut ko uzzinat, tad maksa!
tad jau to par forumu nosaukt vairs nevares ;)
ha ha

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **        **        **    **  **       
 **     **  **        **        **        **       
  **   **   **        **        **        **       
   ** **    **        **        **    **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727