UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 8
Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Aldiss (81.198.220.---)
Datums: 25/11/2023 08:03

Venta rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kādi risinājumi? Vai šai gadījumā ir jāliek
> cirkulācijas sūknis obligāti kā risinājums un cik
> apēd tas sūknis elektrību?

Pirmkārt, atgaisot.To var izdarit vienkaradi pakskruvējot uz āru radiatora gala noslēguma augšējo korķi.
Ja nepalīdz, izskalot radiatorus.

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Ugis S (80.89.75.---)
Datums: 25/11/2023 09:08

Sūkņi ir 2 veidu- lētie 25-70 eiro ar mēhānisko (elektrisko) ātrumu pārslēdzi, mazāk efektīvi, atkarībā no ieslēgtā ātruma un jaudas ēd 25-90w.
Dārgie 120-250 un uz augšu eiro- elektroniskā vadība 5-70W atkarībā no uzliktā rēžima un sistēmas garuma/diametriem. Apkures sistēmai, kur sūknis tiek darbināts ilgstoši, ilgtermiņā izdevīgāk ir likt dārgāku sūkni, jo patēriņš būs vismaz 2 reizes mazāks pie tiem pašiem parametriem.
Ja sūknis tērē 30W, tad mēnesī tas izmaksās E=0,15*0,03*24*30=3.24 eiro. Ja 15w, tad 1.62 eiro. Starpība gadā vsimaz 20 eiro (atkarīgs no sistēmas). Dārgākais sevi atpelnīs gados 3-5, turklāt tam dārgākajam var būt garāks mūžs.

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Aldiss (81.198.220.---)
Datums: 25/11/2023 09:26

Iepriekš funkcionējošai pašteces sistēmai ar d50 caurulēm sūknis vajadzīgs kā zaķim stopsigāls. Ja sistēmā gaisa burbulis-tas jādabū ārā. Ja duļķes - tās jāizskalo.

Ja pāriet uz sūkņi, vēl vajadzēs 3ceļu vārstu un aizsardzību pret uzvārīšanos.

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Venta (213.226.141.---)
Datums: 25/11/2023 10:00

Radiatoru galos skrūves diez vai iespējams atskrūvēt, kuras 50 gadi stāvējušas, kā vēl iespējams atgaisot? Meistars piedāvā ielikt kādu tur krānu pie pirmā radiatora jo viss siltums tur uzkrājas un ielikt cirkulācijas sūkni, protams izlaist ūdeni no sistēmas, Starp citu ūdens sistēmā tika pildīts ar gidrosūkņa palīdzību nevis nēsāts ar spaiņiem uz bēniņiem vai tas varētu ko ietekmēt? Meistars pārkrauts ar darbiem un jāgaida, tā ir ka uzreiz norēķinājos par darbu, bet mūžu dzīvo, mūžu mācies, bet cilvēks nav svešs un daudz palīdzējis iepriekš, ceru ka nepiemānīs, bet saprotu, ka tas jau būs cits pakalpojums

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Cogito (78.84.133.---)
Datums: 25/11/2023 11:18

> katls jau pie 70-80 grādiem sāk čirkstēt vai vārīties un burbuļo katlā

Pirmkārt, sistēma nav atgaisota, tāpēc tajā ūdens mazāk. Otrkārt, katls par jaudīgu un pašteces plūsma par švaku, tāpēc katla augšdaļa sāk vārīties.
Labā ziņa šeit tā, ka pat uzvāroties vaļējā (es ceru!!!) pašteces sistēmā ar čuguna radiatoriem un metāla rorēm katls neuzsprāgs un trubas nepārplēsīs. Vismaz kamēr sauss neizvārīsies. ;)

Principā, ja nu negrib darīt to, kas būtu pareizi - skalot sistēmu un radiatorus aprīkot ar atgaisotājiem - sūknis varētu situāciju saglābt. Pirmkārt, tas šobrīd tomēr paceltu temperatūru arī citos radiatoros. Otrkārt, varētu sanākt, ka ieslēdzot to uz maksimumu, plūsma ar laiku iznes gaisu uz izplešanās trauku. Ja tā laimētos, tad pēc kāda laika sūkni varētu vispār slēgt ārā un tas vairs netērētu neko.

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Aldiss (81.198.220.---)
Datums: 25/11/2023 11:59

50 gadi čuguna radiatoram ir tikai tāds jaunekļa vecums. Rīgas centra dzīvokļos un skolās ir čuguna radiatori no 19.gadsimta beigām. Čuguns ātri pārklājas ar rūsu, bet rūsa, atšķirībā no tērauda. čugunā dziļumā neiet. Uz ielām esošie kanalizācijas aku vāki pacieš gan lietu , gan sniegu, gan sāli. Radiatoram ekspluatācijas apstākļi ir daudz draudzīgāki. Ārpuse sausumā, bet iekšpusē nav skābekļa un rūsēšana nenotiek. Tas melnais ūdens tonis rodas dzelzim reaģējot ar ūdeni paaugstinātā temperatūrā, vidē kur ir maz skābekļa.
Katls šņāc ne jau tādēļ, ka tas būtu par jaudīgu vai nepareizi nopirkts, bet gan tādēļ, ka tam nav kur likt siltumu, jo vidējie radiatori nepiedalās siltuma noņemšanā.Ar gala radiatoru visdrīzāk viss ir kārtībā, tik tādēļ , ka pa vidu esošajos nav plūsmas, līdz tam atnāk jau padzisis ūdens un tas silst mazāk kā pirmais.
nekustina
Gala korķis ir liels, ar lielu vītni , ar attiecīga izmēra instrumentu ir atskrūvējams arī pēc daudziem gadiem.
Tur gan jāskatās kuras puses vītne tur ir - vienā pusē radiatoram ir "labā", otrā - "kreisā" vītne. 80%-90% varbūtība, ka pietiktu ar augšējā gala korķa paskrūvēšanu uz āru un gaisa burbuļa izlaišanu.
Depo ir nopērkami čuguna radiatoru gala korķi, kuros var ielikt jauno laiku radiatoru atgaisotājus. - Tas tā, ja nonāk līdz radiatoru skalošanai, tad vajadzētu pie viena tādus ielikt. Dažu EUR izmaksas uz radiatoru, (neskaitot darbu).
Meistaru visdrīzāk var dabūt arī citu....

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Venta (85.254.74.---)
Datums: 25/11/2023 13:33

Saprotu, ka novilku ar katla maiņu līdz nepiemērotam laikam, bet nu kā ir tā ir, sabaidījāt mani par uzsprāgšanu ,meistars piegrābis daudz darba un cik saprotu netiek galā tik saka kurini un viss, bet patiešām
var pagaidīt kurinot kādu laiciņu? Bez sūkņa likšanas nekas nav labojams?

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Venta (85.254.74.---)
Datums: 25/11/2023 13:34

Katls nav ar lielu jaudu ==8 kw bet apkurināmā platība 65 jauns pirkts

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: Hmm (213.180.113.---)
Datums: 25/11/2023 15:38

Nu tak, cik reizes saka, jāsāk ar atgaisošanu - tās ir lētākais un vienkāršākais ko darīt.
Sūkņa uzlikšana neatrisinās visu radiatoru atgaisošanu. Ar sūkni var vairāk padzenāt ūdeni un cerēt, ka gaisa burbuļi aizceļos tālāk un atradīs kur izkļūt ārā, bet tikpat labi tas var nenotikt.
Pareizi būvējot pašteci cauruļu un radiatoru slīpumus centās ievērot tādus, lai lēni uzpildot sistēmu gaiss atrastu virzienu kur izplūst no sistēmas.
Atkarīgs no cauruļu izvietojuma un citiem faktoriem, bet var gadīties, ka ātri uzpildot sistēmu izveidojās gaisa burbuļi, kuri tagad nevar atrast ceļu ārā...
Vēlreiz - sāc ar atgaisošanu.

Re: Nav cirkulācijas pašteces sistēmā.
Autors: nemeistars (213.226.141.---)
Datums: 25/11/2023 16:10

Pašteces sistēmā ielikts cirkulācijas sūknis var arī negarantēt cerēto efektu par vienmērīgu silšanu. Plūsma tāpat meklēs vieglāko ceļu starp daudzajiem atzarojumiem un sils varbūt tās pašas vietas, kas šobrīd. Vēl jo vairāk, ja sistēma pilna ar duļķēm vai kādā vietā pakapeniski aizaudzis diametrs. Papildus, lai katls nedarvotos, ja tajā nepārtraukti dzīs iekšā aukstu ūdeni, gribot negribot, būs jāpērk un jāuzstāda arī kaut kas no regulējošām un vadošām ierīcēm. Var protams paveikties, bet ideāla rezultāta ticamības procents pazems.

Pašreizējā: 2 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  **     **  **    **   *******  
 **              **  ***   ***  **   **   **     ** 
 **              **  **** ****  **  **    **     ** 
 ******          **  ** *** **  *****      ******** 
 **        **    **  **     **  **  **           ** 
 **        **    **  **     **  **   **   **     ** 
 ********   ******   **     **  **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727