UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 03/12/2023 17:15

Principā pietiek šādām vajadzībām ar lēto galu un tieši tā arī ieteiktu. Nopērc tādu kas taisa krustu. Ja būs kopā ar kādu statīvu - super, ja nav var piemeklēt kādu fotostatīvu. Es neko nevaru pateikt par china, bet man ir bosch zaļais, kuru kaut kur izraku pa 10eur. Neko - esmu visu saimniecību sabūvējis un super, nav ne vaina un baigi pēc kaut kā uberkruta man nav bijusi vajadzība. Remontos bija pilnīgi pilns spektrs ar darbiem. Jā, ārdarbos saulē ar šiem praktiski tā pagrūtāk. Faktiski ar šīm lietām ir kā ar jebkuru prof štrumu, no sākuma jāizprovē lētucis un tad jau būs skaidrs vai vajag kaut kādas funkcijas vēl un kādas. Ļoti bieži pietiek ar starteri. Pirkt kaut ko pa 600eur lāzerim - sorry tur tad ir jābūt kaut kādam nopietnam komerciālam argumentam lai tā rīkotos. Lai arī kā tur ar lāzeri, bet būvē šad tad tāpat vajadzēja izmantot veco labo svērteni, jo ir daudz situācijas, kad lāzeris nelīdzēs.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 03/12/2023 17:22

Hmm. mani izbrīna doma, ka vajag superstatīvus, jo it kā kaut ko nevar atlikt kaut kur. Jā, ar superstatīvu kaut kas sanāks ērtāk, BET, lāzera pluss ir tas ka viņš ir žiroskopisks un līdz ar to statīvs paliek tikai ērtībai. Es godīgi sakot lāzeru turu bez statīva un neatminu kad pēdējo reizi statīvu uzmantoju. Es parasti daru tā, ka atrodu kādu horizontālo virsmu - palodze, skapis, apgāzts spainis, saliekamās kāpnes, da jebkas - plus mīnus 1m nolieku staru un ar lineālu atzīmēju precīzos centimetrus un milimetrus jau - vajag otrā sienas pusē, vnk pagriež uz virsmas lāzeri un done. Uz stara atzīmēt ir tizli, jo neredz vai ir atzīmēts vai nav. Kādreiz gadījies, izslēdz lāzeri un hren atzīmi saskatīt. Tapēc es pa staru tāpat nezīmējos un līdz ar to man ir mazsvarīga tā statīva piedzīšana.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: Mr. (77.219.6.---)
Datums: 03/12/2023 21:03

Savukārt mani izbrīna, ka neviens te nepiemin lāzera precizitāti, kas ir pats galvenais rādītājs. To prezizitāte atkarībā no klases var būt no 1mm līdz 0,2mm uz metru. Ja iekšdarbos mazās telpās vēl der, tad ārdarbos rēķonot uz 10-20 metriem tas jau ir būtiski. Būvniekiem ir teiciens- cm nav km, bet visi jau nav tādi.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: NavLīmenī (185.71.129.---)
Datums: 03/12/2023 22:07

Šodien pasūtīju DeWalt DCE089D1G. Ar tādu biju strādājis vienā būvobjektā, čaļi aizdeva uz 30 min sazīmēt uz griestiem punktus, kur būtu jābūt stiprinātām trosēm iekarināmajiem gaismekļiem. Piekodināja atbloķētu baigi neraustīt, jo nesen kā dabūjušu jaunu kalibrācijas uzlīmi. :) Ir jaunāki modeļi, bet par tiem vēl nav atsauksmju. Šis liekas vismaz 7 gadus jau sevi pierādījis, arī salīdzinoši augsta IP klase. Koferis nav mazsvarīgs, šim ir pilna izmēra DeWalt koferis, kurā paredzēta vieta arī lāzera bākai/uztvērējam, kuru kādreiz var piepirkt klāt pēc vajadzības. Lētākie varianti "nestakotos" kopā ar manējām pārējām kastēm. Jo vairāk apaugu ar instrumentiem, jo vairāk nožēloju, ka dažus no tiem esmu nopircis kartona kastē un knibuļi, grabuļi sāk zust, mētājas pa malu malām un nav kārtības, neērti transportēt.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: Jozhix (83.177.138.---)
Datums: 03/12/2023 22:40

Kaa sarkanajam laazeram ar nolasiishanu saulee? Maniem meistariem bija probleemas, naacaas vinjiem aizdot savu 40 eur kjiinieti - zaljais stars bija vismaz redzams, kameer vinju "pro" aparaata sarkanais saulee nemaz... kalibraaciju paarbaudiijaam vnk - atziimee punktu uz sienas, tad pagriezh nivieleri pa 180 graadiem un paarbauda ka punkts joprojaam ir liimenii.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: NavLīmenī (185.71.129.---)
Datums: 03/12/2023 22:52

piezīme - DeWalt DCE089D1G - QW komplektācijā ir pareizā kaste.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: Aldiss (81.198.220.---)
Datums: 04/12/2023 07:10

>>kalibraaciju paarbaudiijaam vnk - atziimee punktu uz sienas, tad pagriezh nivieleri pa 180 graadiem un paarbauda ka punkts joprojaam ir liimenii.>>

Šādi pavisam vienkārši var pārbaudīt vai aparāts nemelo, precizitāte izpaužas citādāk - uz lielākiem attālumiem svītra kļūst platāka. Aparātam, kurš paredzēts uz 10m, svītra 50m vai 70m attālumā (tumsā saskatīt nav problēma) būs puscentimetru vai pat vairak plata. Sētas stabiem pietiekoši precīzi, bet kam vajag precīzāk (?), nederēs.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: Aldiss (81.198.220.---)
Datums: 04/12/2023 07:34

Aldiss rakstīja:
-------------------------------------------------------
> >>kalibraaciju paarbaudiijaam vnk - atziimee
> punktu uz sienas, tad pagriezh nivieleri pa 180
> graadiem un paarbauda ka punkts joprojaam ir
> liimenii.>>
>
> Šādi pavisam vienkārši var pārbaudīt vai aparāts
> nemelo, precizitāte izpaužas citādāk - uz
> lielākiem attālumiem svītra kļūst platāka.
> Aparātam, kurš paredzēts uz 10m, svītra 50m vai
> 70m attālumā (tumsā saskatīt nav problēma) būs
> puscentimetru vai pat vairak plata. Sētas stabiem
> pietiekoši precīzi, bet kam vajag precīzāk (?),
> nederēs.

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 04/12/2023 08:35

[tigrisantiques.com] Vinis sausminajās ka 600 eiro neesot prata darbs maksat... Jā, varbūt piekristu, bet šaja komplekta ir gan pīkstulis, gan stiprinajums, regulejams, magnetisks, gan vel pikstula stiprinajums. Nu sinī brīdī jau cenas ir mainījušās...bet 7 gadus atpakal neviens cits ražotajs neko līdzvertīgu nepiedavaja...Tagad situacija mainījusies. Es gan flīzeju, gan citus darbus daru, pedeja laika gan vairak pats sev. Bet bez sita aparata vairs nevaru savus darbus iedomaties...Tas vienkārsi ir super! Jā, linijas saulaina laika nav labi redzamas...bet tad var izmantot pikstuli, tas ir ļoti noderīgs...arī uz pamatiem, grīdu līmenosanu, utt. Arī jau sakuma skatijos uz kaut ko vienkarsu, bet tad iedzilinajos visa taja padarisanā un sapratu ka man vajadzigs sis aparats...Un nenoželoju ne brīdi. Bet nu ja izmanto tikai reizi gada...tad var nomā paņemt. Aldiss...konkreti ar so modeli laikam tomer 70m liniju nevares redzet...neesmu gan meginajis. Kad vajag talos gabalus, tad izmantoju pikstuli, kurš tam ari paredzets.Precizitate...neesmu par to domajis. mm vai paris mm būvnieciba lielu lomu nespelē, neredzu tur vajadzību iespringt. Bet interneta esmu redzejus lidziga komplekta ķinas razojumu pa 130 eiro...un gan jau ka majas vajadzibam ir labs. Šobrid FB lec ara reklamas ar dažadiem lazeriem, arī sitas Bosch, un De valts..bet tur tadas cenas ka tas ta vienkarsi nevar būt...

Re: Kādu lāzera nivelieri izvēlēties
Autors: NavLīmenī (185.71.129.---)
Datums: 04/12/2023 10:51

Skatos, ka šāds Bosch komplekts šobrīd dabonams par 600 ar mazu astīti.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **          *******  
  **   **   **     **  ***   ***  **    **   **     ** 
   ** **    **     **  **** ****  **    **   **        
    ***     *********  ** *** **  **    **   ********  
   ** **    **     **  **     **  *********  **     ** 
  **   **   **     **  **     **        **   **     ** 
 **     **  **     **  **     **        **    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727