UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Būvgruži + šīfera gabali
Autors: aveniite (193.178.150.---)
Datums: 12/07/2006 16:02

hai!

problēma visai prozaiska - nojaucām vecu šķuni/istabu un līdzās citiem būvgružiem (cementam, papei, logiem) ir arī šīfera loksnes (~ 30 gab) un šķembas no šīm loksnēm. Neviens būvgružu izvedējs nepiekrīt izvest.
Tā nu sēžu ar saviem būvgružiem jau pusgadu...
Ko darīt?
varu arī pateikt, ka būvgružu izmešanu mežos utml. neatbalstu.

aveniite

Re: Būvgruži + šīfera gabali
Autors: kvazi (81.198.173.---)
Datums: 12/07/2006 21:30

Šīferis ir azbests un to ir nepieciešams pārstrādāt.

Autors: erny (83.136.136.---)
Datums: 12/07/2006 21:37

Vienīgais legālais veids kā tikt vaļā no šiem būvgružiem ir deponēt to speciālajā poligonā Brocēnos.
Alternatīva atlasi no būvgružiem visas šīfera loksnes un iebetonē vienā betona klucī un pēv tam nodod kā būvgruzi

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 12/07/2006 22:20

iebetonēts kādā monumentā vai pamatos, tas šīferis neko sliktu nenodarīs. īpaši, ja tas ir vecs. kaut gan man šķiet, ka šī problēma ir stipri uzpūsta.
kaut gan dīvaini šķiet, ka atkritumu apsaimniekotājs atsakās pieņemt atkritumus. klienta problēna ir pasūtīt konteineru un dabūt to pilnu, un samaksāt, bet apsaimniekotājs tad pats organizē pārstrādes, deponēšanas un citus jautājumus.

Datums: 13/07/2006 01:55

nav tas ne iebetonēts, ne kāds. kādu no jumta nometām tāds ir...
un par atkritumu apsaimniekotāju - zvanīju pa firmām,k as konteinerus piedāvā. tiklīdz kā pasaku vārdu 'šīferis' tā šie met krustu un saka - mēs ar to ne. tikai Hoetika, tik un tik lati kubikmetrā...

Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 15/07/2006 19:17

Šīfera problēma ir stipri uzpūsta un v_t ir pilnīga taisnība. Ja katru vakaru pirms gulētiešanas neberzīsi loksni pret loksni un neostīsi šīfera putekļus, nekas slikts nenotiks.Izbērt uz ceļa un katru reizi pāri braucot ostīt šīfera putekļus gan nebūtu prātīgi, bet citādi to mierīgi var izmantot celtnīcībā betonēšanā kā pildvielu. Es uzskatu, ka šīferi galvenokārt kritizē alternatīvo jumtua pārklājumu ražotāji, jo kā tad citādi pānākt lai cilvēks plēstu nost šīfera jumtu bez caurumiem, kurš vēl kalpotu vismaz piecdesmit gadus. Visa pamatā ir lielais bizness. Cilvēki uz tā uzķeras un pēc tam nezin kur likt veco šīferi.

Autors: kvazi (81.198.173.---)
Datums: 16/07/2006 01:57

Man vecvecmaminja dzivo maja kurai ir shifera jumts, ka ari shifera plaksnes ap maju patreiz vinjiai jau ir krietni pari pa 90 un dzivo un nav ne vaina .... ta ka uz veselibu shim materialam nevajadzetu atstat iespaidu.

Datums: 19/07/2006 21:46

bet kāds pateiks - KO DARĪT???

Autors: zipaks (195.13.170.---)
Datums: 20/07/2006 16:20

nu, es pirms 5 gadiem sabēru uz ceļa. tad vēl neskaitījās kaitīgs. ko man tagad iesākt - lasīt visu kopā?

Autors: BK (80.232.220.---)
Datums: 21/07/2006 04:33

Vispirms vajag azbesta būvgružus atšķirot atsevišķi un atbilstoši noteikumiem sapakot polietilēna maisos, tad sarunāt ar kādu tuvumā demontāžas darbu veicošu būvfirmu, lai pa ceļam paķer līdzi uz Brocēnu spec izgāztuvi- tas kaut ko maksā, bet tad ir viss likumīgi un droši."Šīfera" jumti lielā daudzumā tiek demontēti un arī būvgruži uz Brocēniem vizinās...problēmu it kā nav, izgāztuve pat izdod atbilstošu papīru, ka jūsu "manta" droši noglabāta...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.