UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Jautājuma par šķūņa būvēšanu
Autors: driks (81.198.21.---)
Datums: 16/08/2006 05:20

Esmu izlasījis te visādus būvniecības likumus, būvnoteikumus un sazin vēl kādus noteikumus, bet diemžēl tā arī neradās skaidrība, vai man dziļos laukos, bet tomēr lielceļa malā :) būvējot šķūni ar paredzamo platību ap ~50m2 ir kaut kur baisi tas jāsakaņo vai nē? Un ja ir, bet nebūs laiks ar to pašlaik noņemties, tad cik varētu izmaksāt tā legalizācija, pieņemot, ka tas nevienam īpaši netraucē, nav nekādā aizsargājamā zonā un kāpu joslā arī nē? :)
Ak jā, ja tas kaut ko ietekmē, tad pasākums būs uz ozolkoka stabiņiem ieraktiem zemē, bez betona pamatiem.
Jau iepriekš paldies par atsaucību!

Re: Jautājuma par šķūņa būvēšanu
Autors: BK (80.232.220.---)
Datums: 16/08/2006 16:00

...pastāv reāla iespēja, ka nelikumīgu būvi vietējā vara nojauc un 3x izmaksas piedzen tiesas ceļā- pagastam arī no kaut kā jādzīvo- ērtāk būs likumus ievērot no sākuma- legalizācija var krietni kost kaulā... kā tautā saka d... darbs un materiāli.
Standarta rituāls:
-vietējās varas lēmums par atļauju/zemes transformāciju/ būvniecībai;
-būvvaldes PAU;
-PAU minētie TN uc izejmateriāli projektēšanai;
-tehniskais projekts(bez projekta mazēka līdz 25 m2, pietiek ar vietas saskaņojumu);
-būvatļauja;
-ekspluatācijā nodošanas akts.
(šķūņa būvniecība maksās sākot no Ls 6000,-, nojaukšana ~tikpat-...)

Autors: driks (83.223.131.---)
Datums: 16/08/2006 20:32

OK thnx par info
bet nu šitais
-------------------------------------------------------
> (šķūņa būvniecība maksās sākot no Ls
> 6000,-, nojaukšana ~tikpat-...)
ir mhm maigi izsakoties mazliet pārspīleti, jo es netaisos to šķūni būvēt no titāna stabiem ar zelta naglām, arīdzan ne blakus Vairas pilij, bet vienkāršu dēļu šķūni ar koka brusu karkasu, pie tam ~puse no materiāliem man jau ir pašam otru pusi dabūšu no onkas un pašam būs jāhavo naglas, jumts, benzīns visādam transportam un zāģiem un varbūt krāsa ar ko nokrāsot, lai pūst mazāk.
Tā kā šitā ir mana pirmā "lielā būve" :) mūžā tad protams varu kļūdīties, bet domāju, ka ar 1K nu maximums 2K tur būs ar atliektiem galiem.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 16/08/2006 21:46

driks=>
Cik saprotu, Taviem un Onkas materiāliem nav materiālas vērtības? ;) Par darbu nemaz neiebildīšu...

Autors: driks (83.223.131.---)
Datums: 16/08/2006 22:27

EjTakTu Wrote:
-------------------------------------------------------
> driks=>
> Cik saprotu, Taviem un Onkas materiāliem nav
> materiālas vērtības? Par darbu nemaz
> neiebildīšu...
Materiālā vērtiba sen jau ir nosegta un teorētiski protams būtu rēķināma, bet nu anyway tā nebūtu rēķināma pēc uzpūstām veikalu cenām, kur katrs līkas brusas gals maksā bezsakarīgu summu (nesen biju iekāpis vienā NELSa bodē un secināju, ka es ar saviem dēļiem esmu ntos tūkstošus vērts, ja rēķina NELSa cenās :) Pa gateriem neesmu staigājis un neesmu kompetents to cenās tā teikt :)
Nu kas attiecas uz darbu, tad protams arī to varētu rēķināt, bet bez birokrātiskā uzcenojuma, abiem sociālajiem nodokļiem (tb uzņēmuma un darbinieka) un PVNa.
Un vispār šitais vismaz no manas puses būtu uzskatāms par hobiju, atiecīgi hobijam parasti darbu nerēķina :)

Autors: cilvēks (---.metro.microlink.lv)
Datums: 17/08/2006 15:44

No likumiskā viedokļa ir nepieciešama atļauja pie vietējās varas. Un dokumentiem jābūt kārtībā, ja vēlies saņemt visādus kredītus, jo tas liecina par tavu godīgumu.
Bet visumā, ja būve, nav kapitāla, piemēram liela metāla kaste- konteiners 2,2x5xh2,2m, tad liec kur tu viņu vēlies, kaut vai savai mājai uz jumta. Tas nav nekustāmais īpašums un to zemes grāmatā nav jāiezīmē.
Tātad, ja tu no koka izbūvē karkasu, kuru krāns var pārcelt, no vienas sētas puses uz otru un to apšuj ar gofrētām cinkota skārda plātnēm uz tām uzkrāsojot skaistus rozā ziloņus, tad būvē droši.

Autors: driks (81.198.36.---)
Datums: 03/09/2006 18:35

Khe khe kas attiecas uz izmaksām, tad kā jau es to biju gaidījis 6K, protams nesalasījās :)
Viss pasākums (5 (platums) * 8 (garums) * 2.4 (augstums sānos)) tika uztaisīts 10 dienu laikā no nulles līdz apsistam jumtam un durvīm ar slēdzeni.
Te ir aptuvens uzmetums izmaksām, ja kādam tas interesē:
Darbs 280 Ls (20 lati dienā cilvēkam, dažas dienas palīgā bija 2, dažas tikai 1).
Jumts 280 Ls.
Degviela 80 Ls (traktoram ar ko vest dēļus, mašīnai ar ko vest granti, vieglajam ar ko pēc sīkumiem skurbināties).
Naglas 20 Ls (~25 kg).
Eņģes, skrūves 25 Ls.
Grants 7 Ls
Kopā ~700 Ls

Tas viss, protams, neskaitot kokmateriālus, kuri tika izlietoti apmēram šādā daudzumā:
12m garumā ozola brusas 20*20cm pamatiem
70m garumā brusas 10*20cm karkasam
100m garumā dēļi 4*15cm horizontāli gar sāniem utml
40m garumā dēļi 4*5cm šķēršļiem
70m garumā 5*10cm dēļi spārēm
180m garumā 2,5*10cm dēļi jumtam zem viļņotajām plāksnēm
400m garumā 2,5*15cm dēļi apšuvumam
370m garumā 1,5*7cm latiņas apšuvumam

Ja nekļūdos, tad sanāk kādi ~5,2 m3

Vēl neapšaubāmi ļoti liela nozīme bija tam, ka onkam ir mežs, lentzāģis, traktors un smagā mašīna, attiecīgi nebija problēmu ar transportu un papildus kokmateriāliem, ja kaut kas pietrūka.

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 04/09/2006 16:15

rezumē - ar pirktiem kokmateriāliem iekļautos 1500 ls.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.