UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
par pamatiem
Autors:
Raic
(81.198.203.---)
Datums: 14/09/2006 19:41
Sveiki zinātāji un arī tie kas domā ka zin :)
Jautājums.
Kā ir ar pamatiem nelielai privātmājai, tobiš ar pamatu liešanu. Vai tas, ka pamati tiek lieti pie relatīvi zemas gaisa t (zem 10 bet virs 0 grādu t) ietekmē viņu kvalitāti? Jeb labāk jau tagad sagaidīt pavasari un tad sākt šos darbus.
Situācija sekojoša: ir zeme, bet vēl nav finišēti zemesgrāmatas jautājumi (viss procesā). Projekts būs gatavs pēc mēneša, tad vēl saskaņošanas utt. Reāli papīri būtu oktobra beigās. Zinot pieredzi ar Latvijas ziemām, varētu mēģināt pamatus ieliet jau šogad, bet tā kā esmu "nezinošs" šinī jomā, tad gribētu zinād vairākus viedokļus ne tikai izvēlētā celtnieku viedokli.
Jautājums.
Kā ir ar pamatiem nelielai privātmājai, tobiš ar pamatu liešanu. Vai tas, ka pamati tiek lieti pie relatīvi zemas gaisa t (zem 10 bet virs 0 grādu t) ietekmē viņu kvalitāti? Jeb labāk jau tagad sagaidīt pavasari un tad sākt šos darbus.
Situācija sekojoša: ir zeme, bet vēl nav finišēti zemesgrāmatas jautājumi (viss procesā). Projekts būs gatavs pēc mēneša, tad vēl saskaņošanas utt. Reāli papīri būtu oktobra beigās. Zinot pieredzi ar Latvijas ziemām, varētu mēģināt pamatus ieliet jau šogad, bet tā kā esmu "nezinošs" šinī jomā, tad gribētu zinād vairākus viedokļus ne tikai izvēlētā celtnieku viedokli.
Re: par pamatiem
Autors:
zvirbulis
(83.223.129.---)
Datums: 14/09/2006 20:36
Hmmm... nezinu gan. Labāk tomēr neriskēt. Man šķiet, ka tomēr par zemu tā temperatūra.
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 14/09/2006 21:12
Nu ap 5 grādiem to lietu varētu nodarīt. Taču tā "pieredze ar Latvijas ziemām" ir tāda, ka strauji var ieslīdēt mīnusos. Oktobra beigās mēdz būt arī sniegs un sals. Ja svaigs, mitrs betons dabūs salu, krietni samazināsies tā izturība. Un reāli tā birokrātija ievilksies līdz novembra beigām. Labāk nesatraukties un iet gulēt ziemas miegu :)
Autors:
a
(87.226.74.---)
Datums: 15/09/2006 06:19
itkaa turas neskaitaas.
Autors:
Tims
(---.110.211.home.M1.4.lan.mits.lv)
Datums: 15/09/2006 06:30
nebetonejiet sogad ,neiesaku.
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 15/09/2006 17:34
tas nozīmē, ka jālej tūlīt pat.
pagājušo gadu betonēt varēja vēl visu novembri un, šķiet, arī vēl decembrī.
kā būs šogad var tikai minēt.
betonam ar vienu nedēļu plusos vajadzētu pietikt, lai tas paspētu sacietēt.
pagājušo gadu betonēt varēja vēl visu novembri un, šķiet, arī vēl decembrī.
kā būs šogad var tikai minēt.
betonam ar vienu nedēļu plusos vajadzētu pietikt, lai tas paspētu sacietēt.
Autors:
Didims
(81.198.243.---)
Datums: 15/09/2006 19:37
Skaņot jau var sākt arī tad, kad tikai pirkuma-pārdevuma līgums un vecā zemesgrāmata uz rokas. Un moš sākotnēji var apsvērt domu par "O" cikla saskaņošanu (ja tas atstāj iespaidu uz skaņošanas ātrumu). Aprunājies ar rajona vai pagasta arhitekti, kas nu Tev ir, vismaz lai tiktu skaidrībā par formalitātēm un vēlāk raitāk vestos skaņošana.
Pēdējās trīs ziemas, līdz ziemassvētkiem nekādas ziemas nav bijis.
Atlikt darbus vienmēr varēs paspēt. Ja paskatās uz materiālu un saistīto izmaksu cenu nepārtraukto kāpumu, es domāju, ka labāk ātrāk.
Pēdējās trīs ziemas, līdz ziemassvētkiem nekādas ziemas nav bijis.
Atlikt darbus vienmēr varēs paspēt. Ja paskatās uz materiālu un saistīto izmaksu cenu nepārtraukto kāpumu, es domāju, ka labāk ātrāk.
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 15/09/2006 21:36
kad es gāju pēc būvatļaujas, ierēdnis prasīja vai tā māja jau ir uzbūvēta. pabrīnījos, teicu, ka nē. tad pabrīnījās viņš.
taisnības labad jāteic, ka mājas karkass tai brīdī tapa otrā latvijas galā.
tā esot parasta prakse, ka cenšas darbus uzsākt pēc iespējas ātrāk. kad pamatu plāns ir gatavs, bliež augšā un paralēli kārto dokumentāciju.
tas nav ieteikums. vienkārši info.
taisnības labad jāteic, ka mājas karkass tai brīdī tapa otrā latvijas galā.
tā esot parasta prakse, ka cenšas darbus uzsākt pēc iespējas ātrāk. kad pamatu plāns ir gatavs, bliež augšā un paralēli kārto dokumentāciju.
tas nav ieteikums. vienkārši info.