UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Par reģipsi un koks+ģipsis loksnēm
Autors: AgrisGi (80.233.137.---)
Datums: 30/11/2006 23:40

Vai kāds ir dzirdējis par ģipša loksnēm, kuru sastāvs ir ~ 85% ģipsis un 15% koks (skaida)? Norgipsim mājaslapā ir atsauce uz to, ka tās nav tik ugunsizturīgas kā viņu - ģipškartona - loksnes, taču man te čomaks ieteica pamēģināt šitās ģipša + koka loksnes. Jo Norgipsim un knaufam ta abas puses ir kartons - līdz ar to tas var pūt, un arī pie uguns nav tik efektīgas, kamēr uguns netiek pie pašas ģipša konsistences..

Re: Par reģipsi un koks+ģipsis loksnēm
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.249.---)
Datums: 01/12/2006 01:17

Viss taču atkarīgs no mērķa, kuru centies sasniegt. Ne jau visās ēkās un telpās ugunsizturībai ir izšķiroša nozīme. Tātad vispirms nosaki mērķi, kā sienas tiks ekspluatētas, jo es personīgi projektos kāpņu telpas virsmas ierosinu apmest vai likt 'Minerit'plātnes -cements+celuloze no koka, 'Betonit'plātne -cements+smalkas koka skaidas. Tas saistīts ar to, ka pa kāpnēm nesot mantas, sienas ar riģipsi tiek sadauzītas.
Un personīgi man tukšās sienu konstrukcijas sajūsmu neizraisa, ja uzmanīgāk paskatīsieties amerikāņu seriālus par kriminālizmeklētājiem, vai "Dakteris Hauss" vai ēka 7 diennaktīs, tad tajās parasta problēma ir pelējuma sēnītes, kas ir šadās tukšās sienās.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.