UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
izmaksas - tāmes
Autors:
mozolis
(80.70.21.---)
Datums: 08/02/2007 04:26
vai kāds var palīdzēt un pateikt kur es varu atrasti vai arī kāds var atsūtīt uz e-mailu būvniecības izmaksas! iekšdarbi, ārdarbi, jumts, santerhnika, elektrība utt lūdzu palīdziet tas ir ļoti svarīgi!!!
Re: izmaksas - tāmes
Autors:
KOHINURS
(84.237.157.---)
Datums: 08/02/2007 05:31
Laikam nesaprotat kādu apjomu ionformācijas prasāt. Pārāk nekonkrēti. Jūsu nosauktie darbi ietver vismaz 15 darbu veidus, kur katrā var būt simtiem darba pozīciju. Apskatiet
[www.tame.lv]
[www.tame.lv]
Autors:
Mans
(---.lf.lv)
Datums: 21/02/2007 21:34
Cilvēks prasa vienkāršas lietas, lai aptuveni varētu apjaust būvniecības izmaksas un orientētos šodienas tirgū, lai nav tā, ka būvnieks pūš miglu acīs.
Dažus gadus atpakaļ bija normāli izdevumi, kur šo darbu izmaksas sarakstītas (vienkāršiem cilvēkiem), tas aizņem aptuveni 5 lapas puses.
Izdevumi, ko piedāvā tame.lv nezinu kam domati, laikam darba devējiem, lai saviem strādniekiem aizmālētu acis (liela daļa nevajadzīgas informācijas, kaut kādi nenormāli aprēķini un rezultātā Būvizmaksas galīgi neatbilst patiesībai).
Savos meklējumos esmu sapratis, ka tas ir "Top secret".
Ja tomēr kādam ir nojausma, kur šādu kompaktu informāciju par būvizmaksām smelties, padodiet arī man ziņu!
Paldies!
Dažus gadus atpakaļ bija normāli izdevumi, kur šo darbu izmaksas sarakstītas (vienkāršiem cilvēkiem), tas aizņem aptuveni 5 lapas puses.
Izdevumi, ko piedāvā tame.lv nezinu kam domati, laikam darba devējiem, lai saviem strādniekiem aizmālētu acis (liela daļa nevajadzīgas informācijas, kaut kādi nenormāli aprēķini un rezultātā Būvizmaksas galīgi neatbilst patiesībai).
Savos meklējumos esmu sapratis, ka tas ir "Top secret".
Ja tomēr kādam ir nojausma, kur šādu kompaktu informāciju par būvizmaksām smelties, padodiet arī man ziņu!
Paldies!
Autors:
KOHINURS
(80.232.247.---)
Datums: 21/02/2007 22:09
Mans Wrote:
-------------------------------------------------------
> Izdevumi, ko piedāvā tame.lv nezinu kam domati,
> laikam darba devējiem, lai saviem strādniekiem
> aizmālētu acis (liela daļa nevajadzīgas
> informācijas, kaut kādi nenormāli aprēķini un
> rezultātā Būvizmaksas galīgi neatbilst
> patiesībai).
tad Tu neko daudz nēesi sapratis. Neviens jau neliek pieņemt tur nosauktās cenas. Liec savējās. Toties tur ir info par laika un materiālu (t.sk. palīgmateriālu, mehānismu) normatīgvajiem patēriņiem uz konkrētu vienību. Un par pieskaitāmo izmaksu veidošanos.
Pričom tur būvizmaksas.
-------------------------------------------------------
> Izdevumi, ko piedāvā tame.lv nezinu kam domati,
> laikam darba devējiem, lai saviem strādniekiem
> aizmālētu acis (liela daļa nevajadzīgas
> informācijas, kaut kādi nenormāli aprēķini un
> rezultātā Būvizmaksas galīgi neatbilst
> patiesībai).
tad Tu neko daudz nēesi sapratis. Neviens jau neliek pieņemt tur nosauktās cenas. Liec savējās. Toties tur ir info par laika un materiālu (t.sk. palīgmateriālu, mehānismu) normatīgvajiem patēriņiem uz konkrētu vienību. Un par pieskaitāmo izmaksu veidošanos.
Pričom tur būvizmaksas.
Autors:
KOHINURS
(80.232.247.---)
Datums: 21/02/2007 22:21
Un vēl. Ja gribi visu uz dažām lapām, tad arī saņemsi, ka, piemēram, sienas krāsošana ir tik un tik, bet ar kādām krāsām, kādas kvalitātes prasības, uz kādas virsmas, vai virsma ir sagatavota, vai ir ailmalas, dekori, .... Tā teikt - tas kas der visiem gadījumiem, nav īsti labs nevienam.
Tāpēc jau par katru darba veidu ir sarakstītas vairākas lapas un tāmētājam ikdienā viss vēl jākoriģē un jāpapildina. Arī tāme.lv dod tikai sagatavi turpmākam radošam darbam.
katram, kas te nosauc kāda darba izcenojumu (man mūrēja, man betonēja, man elektrību par tik un tik) ir jācenšas raksturot darba operāciju. Pretējā gadījumā vienam tas liksies dārgi, citam lēti, bet ko un kā īstenībā mūrēja, betonēja, montēja paliek nepateikts.
Tāpēc jau par katru darba veidu ir sarakstītas vairākas lapas un tāmētājam ikdienā viss vēl jākoriģē un jāpapildina. Arī tāme.lv dod tikai sagatavi turpmākam radošam darbam.
katram, kas te nosauc kāda darba izcenojumu (man mūrēja, man betonēja, man elektrību par tik un tik) ir jācenšas raksturot darba operāciju. Pretējā gadījumā vienam tas liksies dārgi, citam lēti, bet ko un kā īstenībā mūrēja, betonēja, montēja paliek nepateikts.
Autors:
mans
(---.lf.lv)
Datums: 22/02/2007 04:29
Nu tur jau tā "sāls".
Ja man vajag "projektu", vienkārši pasūtu, ja vajag "tāmi" arī to var pasūtīt, bet ja gribu uzzināt cik maksā konkrēts darbs, piem: Reģipša montāža, špaktelēšana, krāsošana utt., tad ir problēma to uzzināt.
Man jau neinteresē cik maksā materiāli, cenas var redzēt gan i-netā, gan veikalā jebkurš meistars pateiks, ka viņu interesē konkrēta darba samaksa un izvēlētie materiāli jau ir pasūtītāja ziņā.
Ja man vajag "projektu", vienkārši pasūtu, ja vajag "tāmi" arī to var pasūtīt, bet ja gribu uzzināt cik maksā konkrēts darbs, piem: Reģipša montāža, špaktelēšana, krāsošana utt., tad ir problēma to uzzināt.
Man jau neinteresē cik maksā materiāli, cenas var redzēt gan i-netā, gan veikalā jebkurš meistars pateiks, ka viņu interesē konkrēta darba samaksa un izvēlētie materiāli jau ir pasūtītāja ziņā.
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 22/02/2007 16:22
www.abc.lv Latvijas būvinženieru savienība 1x gadā publicē būvdarbu vidējās izmaksas apkopojot datus par cenām valstī- vienkāršotam aprēķinam ar to pilnīgi pietiek...
Autors:
Edmunds Pirants
(---.str.dsl.struer.net)
Datums: 01/03/2007 17:40
vēlos uzzināt- gāzbetona (100*250*620mm) likšana uz līmes m2 cenu
riģipsis ( metāla karkas; izolācija, riģipsis) m2 cenu
apdares darbi ( ģipsha maisijuma:apmetuma; uzklāšana uz gāzbetona sienas, tā slīpēšana un krāsošana)
riģipsis ( metāla karkas; izolācija, riģipsis) m2 cenu
apdares darbi ( ģipsha maisijuma:apmetuma; uzklāšana uz gāzbetona sienas, tā slīpēšana un krāsošana)