UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

parkāpums
Autors: aruala (---.mpe.lv)
Datums: 06/03/2007 07:19

Man ir būvatļauja privatmajas rekonstrukcijai kas ir ka piebuve piem. ar meeriem 6m×12m bet es velos celt 7m×13m taču ar velamajiem izmeriem nevaru tikt pie būvatļaujas (apbuves intensitates deeļ) Kads sods draud par to ja es uzceļu taa kaa gribeetos bet ne taa kaa atļauts???

Re: parkāpums
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 10/03/2007 18:32

Problēmas sāksies brīdī, kad pirms nodošanas ieradīsies inventarizatori, uzmērīs, un atklāsies izmēru nesakritība ar projektu. Attiecīgi zīmogs par patvaļīgu būvniecību.

Bet tā problēmas apraksts pārāk paviršs, lai dotu precīzus ieteikumus.

Autors: aruala (---.mpe.lv)
Datums: 10/03/2007 20:32

Apraksts pavirsh, jo ne paraak saprotu visas shiis lietas, taadeel neprotu taa preciizi paskaidrot :(
Zīmogs par patvaļīgu būvniecību - un par to var likt nojaukt vai ir tikai naudas sods?????

Autors: KOHINURS (80.232.247.---)
Datums: 11/03/2007 02:46

Nu ja pārkāpums nav kliedzošs (vēsturiskās vai cita veida aizsargājamas apbūves, nacionālā parka un tml. kaut vai dzeramā ūdens ņemšanas vietas, gāzes, elektrības, citu tīklu aizsardzības zona, kultūras, vēstures, ahitektūras pieminekls, nu tā var turpināt - domu saprati?),tad jau pastāv iespēja legalizēt nelikumīgo būvniecību izstrādājot un noteiktajā kārtībā saskaņojot un akceptējot projektu, kurā attainota faktiskā situācija. Bet vispirms soda nauda (vismaz Rīgā) būs jāmaksā.

Tikai projekts tiks zīmēts atbilstoši normatīviem un ja tur sabūvēts velns zin kas, tāpat, lai nodotu ekspluatācijā, vajadzēs būvi pielabot atbilstoši būvnormatīvu prasīām izstrādātajam projektam.

Autors: KOHINURS (80.232.247.---)
Datums: 11/03/2007 02:55

P.S.
Jā, neaizmirsti, ka projekts jāskaņo ar visām juridiskām un fiziskām personām , kuru interesas var tikt skartas šo projektu realizējot. Un ja nav garantiju, ka, piem. kaimiņš, elektrotīkli, gāzinieki, melioratori, ceļinieki (nu es jau nezinu, kas tavai būvei tur blakus ir) šo projektu saskaņo, tad jau nav jēgas to visu uzsākt. Jeb var riskēt, ka būvvalde akceptē, neprasot kādu no saskaņojumiem (projekta autors ar savu parakstu ir apliecinājis, ka ar projektu viss ir OK) un tad jau atbildība pāriet uz autoru un pašu būvvaldi.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **        **           **    
 **     **  **        **        **           **    
 **     **  **        ******    ******       **    
 **     **  **        **        **           **    
 **     **  **    **  **        **           **    
  *******    ******   **        ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727