UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

grants vai šķembu ceļa izbūve
Autors: ābece (---.lm.gov.lv)
Datums: 21/03/2007 20:31

Sveiks!
Vai varat pateikt, kāda ceļa izbūve būtu izdevīgāka - grants vai šķembu? Un kādas ir aptuvenās izmaksas.
Vajadzētu novākt kādus 10 kokus, nošķūrēt un laikam šķembas, ceļa platums 12 m.
Varbūt kāds var ieteikt kādu firmu, darboņus?
Paldies

Re: grants vai šķembu ceļa izbūve
Autors: neprofs (83.136.136.---)
Datums: 21/03/2007 21:37

ceļu parasti neveido TIKAI no grants vai TIKAI no šķembām. cik zinu ir divi varianti:
1) pagaidu varintā uz nenoplanētas zemes mauc virsū būvgružus (betona, ķieģeļu, asvalta u.tml.) u.c. atkritumus, tad to piebrauc ar kādu smagāku tehniku un kādu laiku tādu var lietot.
2) izgrāb melnzemi visā garumā, tad būvgružus un/granti, un pa virsu šķembas.
Izmaksas visam ir zvērīgas, un 80% to sastāda transports līdz izbūves objektam.
Smagi jāmeklē, lai dabūtu cenu samazinājumu.
Starp citu ir tāds sīkums, kā ceļa būvprojekts, bez kura it kā nemaz nevar tos ceļus taisīt kā un kur pagadās:)).

Autors: n3rd (84.237.188.---)
Datums: 24/03/2007 18:07

ja pamats ir melnzeme, vai māls, tā ir jāizrok, tad var iegrūst pildījumu( dzelteno smilti) un tad šķembu (10 - 20 cm) , var jau grūst uzreiz uz melnzemes bet lielas jēgas no šķembām nebūs ja viņas sajauksies ar melnzemi un būs tāda pati putra.... izmaksas grantij un šķembām ir identiskas ar piegādi ~ 15 ls kubā, protams ja ir gali var dabūt lētāk!!! runājot par būvgružiem, tad tas tiešām ir kā pagaidu variants...

Autors: n3rd (84.237.188.---)
Datums: 24/03/2007 18:11

aizmirsu piebilst, lētāk sanāk uztaisīt vienreiz bet pamatīgi nevis meklēt lētākās iespējas, pēc pieredzes saku, pēc tam pārtaisīt maksās 2 - 3 x dārgāk !!

Autors: Kaspars77 (212.93.100.---)
Datums: 16/04/2012 22:53

Sveiki! Es redzeeju ka kad man buuveeja grants celju tad pa virswu beer taadu kaa maisiijumu skjemnbas ar putekljiem un peec lietus tas celjs palika labaaks nekaa asfalts! Taisns un ciets. Kas tas pa maisiiumu bija?

Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 17/04/2012 00:22

Dolomīta atsijas?
Pašam virsējam slānim varbūt nav tas sliktākais.

Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 17/04/2012 09:43

Es šonedēļ beidzot esmu saņēmis iebraucamā ceļa dolomīta virskārtu ar traktoru nafig norakt nost un izmest to mēslainē. Bēršu granīta šķembas, pa virsu sijātu granti, lai aizpilda šķirbas un akmeņi nekustas. Dārgas, jā, bet daudz nevajag. Dolomīts (jebkāds, pat pats cietākais no kalnciema raktuves) ar laiku izjūk un pārvēršas ūdensnecaurlaidīgā sablietētu mālu slānī. Ja ceļš ir augstāks, tad vēl nekas, tas tiešām ar laiku sanāk gluds kā galds, bet pie nosacījuma, ka ūdenim ir uz kurieni aiztecēt. Man masīnas risās krājas ūdens un izveidojas dolomītmālu dubļu zupa, kas ir izteikti pretīgs pasākums.
Ne velti ceļus taisa nevis no dolomīta, bet no grants. Dolomītu var bērt apakšā, bet virskārtā vajag granti, kas ir drenējoša.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   **  **    **  **   **     ** 
 **         **     **    ****      ****           ** 
 **     **  **     **     **        **            ** 
 **     **  **     **     **        **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727