UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
atkal par būvasīm
Autors:
fi$
(83.136.136.---)
Datums: 26/03/2007 17:02
varbūt kāds zin, kapēc man būtu jāmaksā kaukādiem tur deguniem Ls 80 -150 par būvasu nospraušanu, ja gan mans gan kaimiņu zemes gabali ir digitāli u.c. samērīti un reālās robežas dabā ir nospraustas (gan īpašumu robežas, gan sarkanās līnijas), un līdz ar to jau ir reāli atskaites punkti (līnijas), no kuriem atliek precīzi ar mērlentu nomērīot vajadzīgos attālumus?
Re: atkal par būvasīm
Autors:
fi$
(83.136.136.---)
Datums: 26/03/2007 17:33
fu, uzzināju - nekas nevienam nav jāmaxā ! cool.
Autors:
PaaO
(80.70.20.---)
Datums: 26/03/2007 17:53
Nesaki viss, ka nav jāmaksā .....
Ir būvvaldes, kuras pieprasa asu nospraušanas aktu, unkas to var izsniegt .....
Ir būvvaldes, kuras pieprasa asu nospraušanas aktu, unkas to var izsniegt .....
Autors:
KOHINURS
(80.232.247.---)
Datums: 27/03/2007 09:20
Nododot ekspluatācijā tā akta trūkums tiešām var izrādīties nepatīkams kavēklis. Pats ikdienā redzu, ka būvvaldēs ar normatīvo aktu precīzu izpildi paliek aizvien uzmanīgāki. Piemēram, nav jau nekādas garantijas, ka pēc gada par būvvaldes priekšnieku nav kļuvis cits jauns censonis, kuram vismazāk interesēs kas un kā ir bijis pirms viņa.
Bet, ja ēkas konfigurācija ir elementāra un nav daudz nospraužamo asu, tā summa ir par lielu. Tad jau jāprasa, lai visu izdara kā normatīvos prasīts - asis nosprauž ar 3 mietiem un 3 dēļiem, izveido divas kupicas ar nožogojumu uz katras ass un iznesumus, iebetonē DN 10 mm armatūras asu smailes, l = 0,5 m, un tad var prasīt 20-25Ls par asi.
Bet, ja ēkas konfigurācija ir elementāra un nav daudz nospraužamo asu, tā summa ir par lielu. Tad jau jāprasa, lai visu izdara kā normatīvos prasīts - asis nosprauž ar 3 mietiem un 3 dēļiem, izveido divas kupicas ar nožogojumu uz katras ass un iznesumus, iebetonē DN 10 mm armatūras asu smailes, l = 0,5 m, un tad var prasīt 20-25Ls par asi.
Autors:
fi$
(83.136.136.---)
Datums: 27/03/2007 15:49
nop, būvvaldē pateica - nevajagot mērnieka spraustās būvasis, ja jau esot robežas digitāli samērītas un nospraustas dabā. ceru , ka nivelieri arī nevajadzēs izmanot, jāmēģina ar kārtīgu (garu) līmeņrādi izlīdzēties pa visu perimetru, jo būvēta tiek tikai saimniecības ēka (tikai).
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 27/03/2007 16:12
Visu darbu precizitāte ir atkarīga no noteiktās mērvienības. Ja robežas dabā ir nospraustas ar 1m precizitāti, tad jebkuras būves novirze + / - 0,1m robežās ir noapaļojama līdz (1m) precizitātei.
Un ši iemesla dēļ būvvalde nevar prasīt ēkas izmēru piesaisti ar milimetra precizitāti.
Un ši iemesla dēļ būvvalde nevar prasīt ēkas izmēru piesaisti ar milimetra precizitāti.
Autors:
KOHINURS
(80.232.247.---)
Datums: 27/03/2007 17:57
Nu ko tad uzreiz nesaki, ka tikai saimn. ēka un būvvalde aktu neprasa. Tad jau saprotams, ka to būdu uzcirtīsi pāris mēnešos un priekšnieks savus mutvārdu solījumus nebūs aizmirsis.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 27/03/2007 19:12
Nav svarīgi, kā robežpunktus nosprauž, toties uzmērītiem tiem jātiek saskaņā ar
[www.vzd.gov.lv]
vismaz ar 3, 5 vai 10 cm precizitāti attiecīgi pilsētās, ciemos un laukos.
Cita lieta, ka laukos mērīšanu neprasa obligāti, bet pēc fotoplāniem ierādītajos plānos var būt padsmit metru neprecizitātes.
Mana ģenplāna arhitekts bija pūlējies piesaistot ēkas tāliem un grūti sasniedamiem robežpunktiem, tomēr būvvalde mani nepalaida kamēr nebiju uz visiem eksemplāriem ar zīmuli un lineālu atlicis izmērus līdz topogrāfijā attēlotajām kaimiņu ēkām.
[www.vzd.gov.lv]
vismaz ar 3, 5 vai 10 cm precizitāti attiecīgi pilsētās, ciemos un laukos.
Cita lieta, ka laukos mērīšanu neprasa obligāti, bet pēc fotoplāniem ierādītajos plānos var būt padsmit metru neprecizitātes.
Mana ģenplāna arhitekts bija pūlējies piesaistot ēkas tāliem un grūti sasniedamiem robežpunktiem, tomēr būvvalde mani nepalaida kamēr nebiju uz visiem eksemplāriem ar zīmuli un lineālu atlicis izmērus līdz topogrāfijā attēlotajām kaimiņu ēkām.
Autors:
fi$
(83.136.136.---)
Datums: 27/03/2007 20:25
he, tā būda ir uz 75 kv/m. + 2 stāvi... viss, paldies par atbalstu - eju meklēt zemes stūmēju/planieri :)
Autors:
ruukiitis
(194.8.16.---)
Datums: 11/04/2007 23:11
Ja nemaldos, lai nospraustu būvasis, vajag 2 cilvēkus + instrumentu + ceļš.
Darbs patiešām nav ilgs, bet forši būs kad secināsi ka kāda no mājas sienām, no kaimiņa vai kādas no sarkanām līnijām ir tuvāk par 4-6metri. Tad gan ieberzīsies un tie nebūs 100Ls ko esi zekiem no mērniecības kantora noskaudis.
+ ja jau Tev žēl mērniekam 100Ls, es ieteiktu nemaz nesākt būvēties.
Darbs patiešām nav ilgs, bet forši būs kad secināsi ka kāda no mājas sienām, no kaimiņa vai kādas no sarkanām līnijām ir tuvāk par 4-6metri. Tad gan ieberzīsies un tie nebūs 100Ls ko esi zekiem no mērniecības kantora noskaudis.
+ ja jau Tev žēl mērniekam 100Ls, es ieteiktu nemaz nesākt būvēties.