UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

triecienurbmašīnas izvēle
Autors: JOu (91.90.224.---)
Datums: 11/04/2007 06:36

Kā lai izštuko kas labāks Makita, Bosh vai varbūt Skil u.t.t., Gribu labu triecienurbmašīnu, pagaidām vairāk patīk Makita un Bosh bet pat starp tām nespēju izvēlēties.

Re: triecienurbmašīnas izvēle
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 11/04/2007 15:40

Manuprāt urbšanai cieti drūpošā materiālā jāņem perforators, kurš patiešām sit, nevis tikai smalki vibrina kā urbjmašīna.

Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 11/04/2007 17:01

Ne jau firmas vārds nosaka urbmašīnas kvalitāti, bet gan tās klase. Profesionāli instruments gan Bosham, gan Makitai būs līdzīgi. Cita lieta, vai vajag mājas vajadzībām profesionālu štrumentu. Ja urbt caurumus nav dzīves aicinājums, tad pēc remonta beigšanas urbmašina tā kā tā bezjēgā stāvēs noputējusi pieliekamajā kambarī un varbūt prātīgāk ir izvēlēties amatieru klases instrumentu. Mūsdienās jau nav tie laiki, kad namdaris savu cirvi vēl atstāja mantojumā dēlam. Katram darbu apjomam vajag izvēlēties savas klases instrumentu.

Autors: osys (195.13.164.---)
Datums: 29/05/2007 22:52

Ja tikai dazhbrid sanak ta, ka noperc neprofesionalo, nepaspej paveikt savu darbu, kad to jau janes uz garantijas remontu, es nopirku fleksi lielo vienu, nepaspeju trubu sadalit, jau janes uz veici atpakalj, enkurs palidoja, nacas nopirkt jau otru, rezultata, ja butu zinajis ka ta, butu uzreiz pircis par to summu ko normalaku, rezultata iegutu labu instrumentu.

Autors: AmatierisG (81.198.31.---)
Datums: 30/05/2007 00:00

Pilnīgi piekrītu Didzim, ka katram darba apjomam savs instruments. Celtniecība nav mana profesija, taču pa vasarām mēdzu paņemt haltūras. Piemēram strādāju ar lētu Klauss fleksi un pilnīgi pietiek, vēl nesen arī sienās urbu ar parasto triecienurbjamšīnu, taču tā beidzot neizturēja. Tā nu nopirku profesionālu Makita perforātoru un pa visam cita aršana. Cietā betona panelī caurumu dībelim izurbj dažās sekundēs turklāt kalšanas režīms arī lieti noder. Un arī "cita sajūta" tādu profesionālu instrumentu paņemt rokās, jo piedomāts pie katra sīkuma (ergonomika, svars, utt). Tagad arī doma paņemt profesionālu akubori, jo arī tas ir bieži izmantots instruments. Taču piemēram fleksi, lobziku, cirkuļerku točno nepirktu profesionālu, jo es tos izmantoju reti, un tie vienkārši neatmaksātos. Tākā jāizvērtē vajadzības.

Autoram - Skill nav nekas īpaši labs. Zilie Bochi un Makitas viennozīmīgi būs labāk ;) k-gan par Bochiem arī visādi nostāsti klīst.

Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 30/05/2007 07:05

Vispār jau cilvēks jautāja par triecienurbenēm.
gadi 4 atpakaļ latgalite.lv paņēmu skill urbeni pa 22 Ls, vēl tagad elpo un tiek pie nepieciešamības mocīta.

Ja ir lieka nauda, tad ņem zaļo bošu, tie man no ergonomikas viedokļa vislabāk patīk.

ja runājam par perforatoriem, tad bošam līdz 3 kg līmeņa perforatoriem ir spēcīgāks sitiens nekā metabo un makita. Pārējais jāskatās, kas nepieciešams no fīčām - vai tikai urbt vai arī kalt utt.

Nepiekritīšu par zilo(tb pro aparātu) viennozīmīgu pārākumu pār amatieru. Amatieru instrumenti ir būvēti cilvēkiem, kuri katru dienu ar štrumu neņemās, satvēriens un parocība šiem štrumiem ir dažāda, aizejiet veikalā paskataties, pamēģiniet - amatiera štrums būs uz pirmā tvēriena ērtāks.

Es ar šobrīd esmu dilemmas priekšā kuru urbeni ņemt. Pēdējā laikā vairāk darbs sanāk ar reģipsi un gāzbetonu, tāpēc domāju, ka tās retās reizes, kad būs jāizurbj caurums mūrā vai betonā izlīdzēšos ar triecienurbeni. bet nu vēl tomēr svārstos arī uz SDS pusi.

Datums: 30/05/2007 14:44

Nu neesmu elektriķis, bet ar ar parasto triecienurbjmašīnu+kroņurbi urbt betonā caurumus kārbām ir murgs, taču reģipšī var iztikt mierīgi ar akumulatora urbjmašīnām, man pat liekas ērtāk. Tas tā, no manas personīgās pieredzes :)

Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 30/05/2007 18:16

ja vajag betonā urbināties(lieli diametri, kroņurbis, biezas sienas), tad paņemu nomā normālu perforatoru. Reiz gadījās dzīvoklī ar melno apdari pārvilkt lielāko daļu vadu, dzelzbetons tur bija cietākais ar kādu ir nācies sastapties, kārbām caurumus dauzīju ar 10 kg atskaldāmo āmuru(kroņurbi negribējās čakarēt uz armatūru un metāla meklētāju vēl neesmu iepircis, šobrīd gan tāda doma tiek apsvērta).

veiksmi darbos.

Datums: 31/05/2007 05:30

Nu nomāt var, ja vajag pašam vienu istabu izremontēt, taču ja ar to ir jāpelna nauda, tad domāju ka atmaksājas labi instrumenti.

Autors: mozolis (80.70.21.---)
Datums: 31/05/2007 05:43

man ir makitas mazais perfis nu nesūdzos nopirku ar maināmām galvām sds un parasto galvu pirms tam ar domāju vai vajag, bet tagad bez tāda strādāt nevaru!!! laba manta

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.