UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Insolācijas prasības
Autors: Raimis (---.lhv.lv)
Datums: 12/04/2007 21:39

Sveiki!

Gribēju jautāt, vai insolācijas prasības (2.5h/dienā no 22.marta ļīdz 22.septembrim) attiecas uz mājas visām istabām, vai pietiek ar daļu no istabām, kas ietilpst vienā dzīvoklī?

Un vai izsauļota istaba skaitās tad, kad saules gaisma brīvi plūst pa visu logu iekšā, vai arī pietiek ka vienkārši kāds saules saules stars tur pa puslogu vai tml. spiid iekšā 2.5h?

Nevaru saprast, vai būvējot jauno māju man ir jānodrošina tas, ka kaimiņu mājas rietumu fasādei pienāk gaisma vai nē. Austrumu fasādei, kur arī pārsvarā ir istabas, gaisma pienāk.

Tā kā mans zemesgabals ir šaurs, un martā saule paceļas knapi virs 30 grādu leņķa, man būtu nereāls ierobežojums uz manas mājas augstumu (principā sanāktu tikai 1 stāvs), ja nāktos garantēt 2.5stundu izsauļojumu pilnīgi visiem rietumu puses logiem kaimiņu mājā marta mēnesī....

R>>

Re: Insolācijas prasības
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 13/04/2007 20:15

Tāds norādījums parasti attiecas tikai uz istabām un arī tad apmēram 60% no to skaita. Piemēram vienistabas dzīvoklim, tā būs obligāta 100% istabai, bet divistabu dzīvoklim pietiktu vienai, bet lielākajai istabai.
Ieplūstošās tiešās gaismas daudzums te nav atrunāts, jo no sanitārā insolācijas viedokļa pietiek 1m2 tiešās gaismas uz 200m2 telpas grīdas laukuma.
Sīkāk ir jāskatās bijušos SNiP normatīvos.

Re: Insolācijas prasības
Autors: Raimis (---.lhv.lv)
Datums: 13/04/2007 22:29

Liels paldies par paskaidrojumu!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.