UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
ūdens maina krāsu
Autors:
rox
(83.136.136.---)
Datums: 16/07/2007 23:05
no spices (~6-7 m) izpumpējot ūdens ir smuks un balts, bet kad pastāv ap 12 h, un kļūst brūns, smird pēc eļļas (mazliet) un pārklājas ar spīdīgu plēves kārtiņu, it kā būtu uzpilināta virsū degviela. ir zināms, ka tuvumā (ap 1 km točna) nav ne DUS ne jebkas cits, kas varētu bioloģiski vai kā citādi piesārņot gruntsūdeni un tā zemākos slāņus.
KAS TAS IR ?
KAS TAS IR ?
Re: ūdens maina krāsu
Autors:
RB
(---.tapeks.lv)
Datums: 16/07/2007 23:21
Man ir precīzi tāda pat problēma.
Cilvēki, kas kaut ko saprot no ūdeņiem, man skaidroja, ka tas ir dzelzs. Ūdenī, kuru izpumpē no spices nav brīvā skābekļa, tāpēc ūdens ir kristāldzidrs un tīrs, bet saskarē ar gaisu ūdenī esošais dzelzs sarūsē un rodas precīci tāds rezultāts, kādu aprakstīja Rox.
Risinājums esot likt atdzelzošanas filtru, var nopirkt santehnikas veikalos (piemēram, Sanipro Ganību dambī). Bet baigi dārgs.
Lai precīzi noteiktu problēmu, esot jādod ūdens uz laboratoriju.
Ja kāds var komentēt vairāk un precīzāk, lūdzu padalieties pieredzē.
Pagaidām, kamēr problēmu neesmu atrisinājis, spici lietoju tikai dārza laistīšanai utml.
Cilvēki, kas kaut ko saprot no ūdeņiem, man skaidroja, ka tas ir dzelzs. Ūdenī, kuru izpumpē no spices nav brīvā skābekļa, tāpēc ūdens ir kristāldzidrs un tīrs, bet saskarē ar gaisu ūdenī esošais dzelzs sarūsē un rodas precīci tāds rezultāts, kādu aprakstīja Rox.
Risinājums esot likt atdzelzošanas filtru, var nopirkt santehnikas veikalos (piemēram, Sanipro Ganību dambī). Bet baigi dārgs.
Lai precīzi noteiktu problēmu, esot jādod ūdens uz laboratoriju.
Ja kāds var komentēt vairāk un precīzāk, lūdzu padalieties pieredzē.
Pagaidām, kamēr problēmu neesmu atrisinājis, spici lietoju tikai dārza laistīšanai utml.
Autors:
rox
(---.btv.lv)
Datums: 17/07/2007 00:37
tnx par info. es arī to ūdeni lietoju tikai kā t.s. tehnisko ūdeni. varbūt zem manas zemes ir dzels rūdas megakrājumi !?:)
Autors:
a
(81.198.229.---)
Datums: 17/07/2007 02:49
Parasta dzelzs - elementārs process - zem zemes dzelzs ir Fe2+ formā, kas ir viegli zaļganā krāsā. Gaisa skābeklis to nooksidē līdz Fe3+. kas ir brūns un tā plēve ir dzelzs hidroksīdi, kas rodas. Nekas slikts - citiem tak pat izraksta dzelzs vitamīnus rīt, a tu sūdzies - tā teikt, laba manta par brīvu. Ja kas - nekas nāvējošs, pat labs, bet nu piešmucē gan visu - uzliec atdzelžotāju un lieta darīta. Cena ap 1000 Ls.
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 17/07/2007 06:04
nedaudz virs 400 ls
Autors:
E
(---.balticom.lv)
Datums: 17/07/2007 06:58
Redzeeju to atdzelzhotaaju K-Rauta uz Maskavas ielas. Man liekas, ka ap 400 Ls bija. Tad veel laikam vinsh jaauzpilda buus ik pa laikam.
Vesela kaudze ar firmaam arii piedavaa uzstadiit tos, nezinu gan cik tad noplesiis.
Man arii buus shis agregaats japeerk. Visiem kaiminjiem kam urbumi 30-50metri ir lidziga problema, vienkarshi tajaa apgabalaa zem zemes ir attieciigie apstaaklji, kur dzelzs skjiist udenii.
Vesela kaudze ar firmaam arii piedavaa uzstadiit tos, nezinu gan cik tad noplesiis.
Man arii buus shis agregaats japeerk. Visiem kaiminjiem kam urbumi 30-50metri ir lidziga problema, vienkarshi tajaa apgabalaa zem zemes ir attieciigie apstaaklji, kur dzelzs skjiist udenii.
Autors:
rox
(83.136.136.---)
Datums: 17/07/2007 21:07
arī painteresējos vēl citur par šo probzu - izrādās, ka faktiski lielākā latvijas apakšzemes daļa ir pilna ar to izšķīdušo metālu, tā ka laikam tā tiešām ir normāla parādība, ka tas ūdens ir pilns ar metālu, pie tam īpaši neesot starpības, vai ierocies 20, 50 vai 10 metru dziļumā.
p.s. veikalos tās "uzpumpētās" atdzelžošanas sistēmas (filtri), tā nofiltrējot to ūdeni, ka tur ne tikai dzlzs pazūdot, bet arī viss pārējais, kas kā rez būtu nepieciešams organismam...
p.s. veikalos tās "uzpumpētās" atdzelžošanas sistēmas (filtri), tā nofiltrējot to ūdeni, ka tur ne tikai dzlzs pazūdot, bet arī viss pārējais, kas kā rez būtu nepieciešams organismam...
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 17/07/2007 21:47
neviens neliedz lietošanai pārtikā ņemt "bagātināto" ūdeni pirms filtra un attīrīto lietot mazgāšanām, skalošanām, noskalošanām tā ietaupot uz dažādu mazgāšanas līdzekļu rēķina.
Autors:
a
(81.198.229.---)
Datums: 18/07/2007 01:45
Dzirdēju no cilvēkiem Babītē - vienam urbums 15m - slikts ūdens, otram 60m, atkal slikts, citam 35 un ļoti labs ūdens. Tas baigi atkarīgs no slāņa, kurā ieurbjās, un būtībā tā ir laimes spēle, bet nu pārsvarā jau LV visur tas bleķis ir par daudz, vienīgā cerība tur, kur ir naturāls māla slānis - tur ūdens ir ideāls, bet tādas vietas LV ir uz pirkstiem saskaitāmas.
Autors:
E
(---.balticom.lv)
Datums: 18/07/2007 07:47
Par tiem filtriem runaajot, nu nav gluzhi taa ka visu labumu atfiltree. Var uzlikt konkreetu filtru konkreetam veidam un viss buus OK.
Ir jau protams universalaas filtru sisteemas ar visadiem elektrodiem utml.
Par tiem slaanjiem vislabaak droshi vien zina tie pie kaa arhivaa glabaajas visas latvijas urbumu pases (iespejams kaut kaads gjeologjijas dienests vai tml.)
Ir jau protams universalaas filtru sisteemas ar visadiem elektrodiem utml.
Par tiem slaanjiem vislabaak droshi vien zina tie pie kaa arhivaa glabaajas visas latvijas urbumu pases (iespejams kaut kaads gjeologjijas dienests vai tml.)