UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: marimars (80.233.240.---)
Datums: 17/07/2007 01:44

Ir situaacija! Nopeerku materiaalus no buuvmateriaala veikala kas man iedot savu atbilstiibas deklaraaciju ka materiaali ir ok, bet buuvuzraugs veel prasa man to materiaalu razjotaaju atbilstiibas sertifikaatu kam jaabuut pie izplatiitaajiem!!!

Taatad jautaajums! Vai nepietiek ar izplatiitaaja atbilstiibaas deklaraaciju, vai man jaaskrien jaabljaustaas un jaaliek lai shie meklee, brauc pie razjotaajiem un dod man tos sertifikaatus??? Kaa iisti ir???

Re: Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: v_t (84.237.181.---)
Datums: 17/07/2007 06:02

tev ar būs trāpījies tas pats būvuzraugs. ar ražotāja deklarāciju un atbilstības sertifikātu, tehniskajiem datiem bija par maz. vajadzēja atsevišķu ražotāja vēstuli ar apstiprinājumu, ka konkrētais materiāls ir derīgs deklarētajiem mērķiem.
es arī sākšu pieprasīt apstiprinājumu, ka, piemēram, baltmaize ir paredzēta ēšanai.

Re: Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: marimars (80.233.240.---)
Datums: 17/07/2007 15:54

Nu ja... bet kaa ir peec likuma!!! Ok ja tas likumaa rakstiits tad ok, bet ja prasa par daudz tad piedod atvaino! Kaads paliidz pasakiet kaa ir, lai varam ciiksteeties ar shiem buuvuzraugiem... :)


Re: Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: v_t (84.237.181.---)
Datums: 17/07/2007 17:02

nekur neesmu dzirdējis par likumu, ka ražotājam būtu jādod vēl kāds dokuments, kas apstiprinātu, ka sertifikāti, materiālu testēšanas rezultāti, ražotāja deklarācijā rakstītais atbilst patiesībai. murgs!
džeks, vienkārši, pārapdrošinās gadījumam - ja nu kas. gadījumam, ja pats nebūs pamanījis celtnieku pieļautās kļūdas, piemēram, materiālu iestrādājot, nenogaidot nepieciešamo žūšanas laiku u.t.t.
cīkstēties? papīru pret papīru. lai parāda kur rakstīts. ja nav ko parādīt, tad tiesas darbi par sabotāžu, kas neļauj laikus nodot objektu.

Re: Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: marimars (80.233.240.---)
Datums: 17/07/2007 22:18

Nee v-t tu nesaprati!!! ne jau veel kaads papirrs kas apstiprinaatu ka viss ok ar deklaraacijaam! Bet ja es nopeerku veikalaa kjiegjeli kas razjot lodee vinji man iedot veikalaa taisiitu atbilstiibas deklaraaciju par to ka tas kjieklelis ir labs utt...

Bet buuvuzraugs veel prasa lai tiktu klaat pievienota razjotaaja atbiulstiibas deklaraacija vai testeeshanas paarskats vai atbilstiibas deklaraacija!!!

JAUTAAJUMS VAI PIETIEK TIKAI AR VEIKALA ATBILSTIIBAS DEKLARAACIJU??? Vai tieshaam veikalam jaaraksta sava deklatraacija ka metreiaals ir ok un jaapievieno veel klaat razjotaaja deklaraacija???

Re: Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: v_t (84.237.181.---)
Datums: 17/07/2007 22:54

šajā gadījumā pārdevējs uzņemas uz saviem pleciem nevajadzīgu atbildības nastu. es pārdevēja vietā neko tādu nedarītu.
pārdevēja rīcībā jābūt ražotāja sarūpētai dokumentu paketei, kur ir visi vajadzīgie sertifikāti, deklarācijas u.t.t. tos tad daļā pa labi pa kreisi visiem kas vēlas.

Re: Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: G (80.232.131.---)
Datums: 18/07/2007 00:29

v_t, vai tik Tu nejauc dažas lietas kopā:
Ražotājs ražo produktu, sertificē to, katrai kravai (pavadzīmei) pievieno atbilstības deklarāciju (kurā norādīts, ka ppr numur x norādītais produkts atbilst sertifikātam numur y).
Loģiski, ka šinī situācijā ppr saņēmējs ir starpnieks z, kurš savukārt raksta jaunu deklarāciju, kurā norāda, ka viņa ppr numur @ pārdotā prece atbilst ražotāja deklarācijai, šis ir tas dokuments, par kuru tika jautāts.
Te nu ieteikums - lai būvuzraugs parāda normatīvo aktu, saskaņā ar kuru tas rīkojas (pieprasa veselu lērumu ar dokumentiem) Ja šinī normatīvajā aktā, kuru ir apstiprinājis MK, melns uz balta tiek pieprasīta šāda lieta, tad attiecīgi no konkrētā ražotāja ir jāpieprasa ievērot valsts likumdošanas aktus.

Re: Būvmateriālu atbilstības deklarācija
Autors: a (81.198.229.---)
Datums: 18/07/2007 01:43

Dzirdēju no cilvēkiem Babītē - vienam urbums 15m - slikts ūdens, otram 60m, atkal slikts, citam 35 un ļoti labs ūdens. Tas baigi atkarīgs no slāņa, kurā ieurbjās, un būtībā tā ir laimes spēle, bet nu pārsvarā jau LV visur tas bleķis ir par daudz, vienīgā cerība tur, kur ir naturāls māla slānis - tur ūdens ir ideāls, bet tādas vietas LV ir uz pirkstiem saskaitāmas.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.