UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ugunsdrošais reģipsis uz krāsns
Autors: Jānis_B (81.198.145.---)
Datums: 23/07/2007 21:29

Lūk man ir problēma. Man ir smuka ķieģeļu krāsns, bet gadu laikā viņa ir novecojusi.. ir viena doma apmest krāsni ar apmetumu un nokrāsot, bet es gribēju zināt vai nevarētu krāsni aplikt ar ugunsdrošo reģipsi, jo nekāds lielais meistars neesmu, bet reģipsi skrūvēt māku. :) Vai reģipsis atdos pietiekami siltumu no krāsns, ja likt to pilnīgi pie ķieģeļiem neizmantojot profilus?

Re: Ugunsdrošais reģipsis uz krāsns
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 23/07/2007 23:18

Krāsns novecojusi? Varbūt jāatjauno tikai šuvju hermētiskums?

Autors: a (---.ltnet.lv)
Datums: 23/07/2007 23:49

Zinu, ka tās Zviedru krāsnis, kas skaitās podiņu īstenībā ir metāla krāsnis ar smilts pildījumu un ārpuse aplīmēta ar spīdīgām flīzēm, kas vizuāli izskatās pēc porcelāna podiņiem. Līmē viņas pa taisno uz metāla ar silikonu - jā jā, silikonu, es arī sākumā brīnījos. 4 pikuči silikona katrā flīzes stūrī un piespiež. Viss. Varbūt tur kaut kāds speciāls karstumizturīgs silikons, bet nu vispār jau laikam visi silikoni ir karstumizturīgi. Bez reģipša Knauf ražo un tirgo arī tās speciālās itkā betona apdares plāksnes - līdzīgas reģipsim, tādas pelēkas, izskatās pēc šīfera, bet nav šīferis. Itkā esot ugunsdrošākas par reģipsi.

Autors: Jānis_B (81.198.145.---)
Datums: 24/07/2007 00:01

paldies par padomiem!

Krāsns ir diezgan veca. šuvju atjaunošana nebūtu tas labākais, jo ķieģeļi gadu laikā arī neizskatās pārāk labi.

Flīzes būtu jaukas, bet nav tik daudz laika un arī prasmes diez vai būs pietiekošas.

Un tomēr vai šīs betona apdares plāksnes, jeb arī ugunsdrošais reģipsis atdos siltumu no krāsns? nevis izies viss ara pa skursteni?

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 24/07/2007 00:50

Ja plāksni pie ķieģeļu krāsns pielīmēs ar tvaiknecaurlaidīgo silikonu, manuprāt zaudīs daļa no unikālā mikroklimata (viedokļu dažādību šai jautājumā gan var redzēt diskusijā "Kaada ir labaakaa apkure???" ~ pirms pus gada), un, kas zin, vai pat neizdalīsies kādas kaitīgas vielas?
Ķieģeļi ir ieplaisājuši vai neturas kopā? Var pārmūrēt, bojātos nomainot.
Ja tikai izskats nepatīk, tipa, tūristi apgravējuši, es izvēlētos apmešanu, kaut ar to pašu Vetonit Clay Mortar.

Autors: Didzisp (78.84.152.---)
Datums: 24/07/2007 08:52

Apmešana noteikti būs labāka par vienalga kādu plākšņu likšanu. Es gan labāk ieteiktu noslīpēt ķieģeļus ar fleksi un pielabot šuves. No siltumatdeves viedokļa tas būs vislabākais risinājums. Tagad jau visādas retroapdares ir modē un no defekta var uztaisīt efektu.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 25/07/2007 17:15

Tā kā papīrs ir labs siltumizolātors, tad reģipša likšana uz krāsns būtu diezgan traka lieta. Labāk tomēr pacensties, galvenais kvalitatīvi pielabot šuves. Bet ķieģeļus vari uzfrišināt ar kādu struktūrkrāsu. Vēl lētāk paņemt siloit gyproc špakteli, to kas domāts reģipša šuvēm. Sadabū kādu krāsojamo rullīti ar sevišķi rupju struktūru un vico vaļā. Sanāks kaut kas līdzīgs dekoratīvajam apmetumam. Ja nepatiks, vai sakarā ar "mazā meistara sindromu" :D sanāks kāds fušieris, viegli var noņemt ar smilšpapīru. Ja gribi vienkārši ķieģeļus citā krāsā, var nobliezt pāris kārtas ar atbilstoša toņa pinotexu. Šamējai šitai vajadzībai labāk noder nekā savam dzimtajam pielietojumam. Ja nu neiet vairs pie dūšas tas ķieģeļu raksts, tad labāk protams apmest. Katrā ziņā katra iejaukšanās darbojošā sistēmā izmainīs tās parametrus. Ja apšūsi ar akmens vati - karsti nebūs :D

Re. Par podiņu mūri........
Autors: J.Kaķuša (178.16.22.---)
Datums: 27/01/2015 00:48

-Vai podiņu mūri var apmest ar apmetumu, lai būtu līdzens?

Autors: J.Kaķuša (178.16.22.---)
Datums: 27/01/2015 00:54

Labdien!
Tātad taisīju remontu istabā, bet istabā ir podiņu mūris, sen atpakaļ gucuļi mūrējuši, bet tik nelidzeni un daži podiņi uz āru vairāk un daži uz iekšu, nolēmu apmest mūri ar apmetumu lai ir līdzens. Vai šī doma ir pareiza/nepareiza? Kā, tad īsti ir?

Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 27/01/2015 11:24

Cik nu par krāsnīm zinu, tad pareizākais ir pārmūrēt (meistaru neesamība gan ir sāpīgākais punkts), jo problēma parasti jau nav krāsns estētikā vien.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.