UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Mūrītis lauku mājā
Autors:
AntraB
(---.tv21.lv)
Datums: 06/08/2007 21:07
Istabai viena sienas daļa ir mūrītis, kuru notīrīju no vecā apmetuma, kas tik tiko turējās tur virsū. Gribu apmest šo mūrīti, bet ko man izmatot, lai tas nenobirtu kā iepriekšējais? Jāpiebilst, ka kurinot mūrītis sasilst tā, ka roku nevar pielikt. Un ko man tur likt virsū pēc tam? Tapetes laikam nebūtu prāta darbs? Vai atliek tikai krāsošana?
Re: Mūrītis lauku mājā
Autors:
oga
(---.vita.gov.lv)
Datums: 06/08/2007 21:39
Domāju, ka var uzlikt betonkontakt un pa virsu dekoratīvo apmetumu.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 06/08/2007 21:40
Kādreiz mālus raka, novērtēja (pat garšojot uz mēles), mērcēja un jauca paši.
Šodien var pirkt un mērcēt sauso māla pulveri, ir arī gatavs maisījums, kam tikai jāpielej ūdens un jāsamaisa - Vetonit Clay Mortar.
Laba pielipšana un noturība manuprāt sasniedzama vismaz trīs know-how koprezultātā:
1) optimāls javas sastāvs (māls/smilts) un konsistence;
2) pamatnes tīrība un optimāla slapināšana;
3) optimāls žāvēšanas režīms.
Ja pareizi esmu izpratis mūsu neviennozīmīgos būvnormatīvus, tapeti drīkt līmēt ne tuvāk kā 38 cm no dūmkanāla (mūrīša cukas) iekšējās virsmas.
Šodien var pirkt un mērcēt sauso māla pulveri, ir arī gatavs maisījums, kam tikai jāpielej ūdens un jāsamaisa - Vetonit Clay Mortar.
Laba pielipšana un noturība manuprāt sasniedzama vismaz trīs know-how koprezultātā:
1) optimāls javas sastāvs (māls/smilts) un konsistence;
2) pamatnes tīrība un optimāla slapināšana;
3) optimāls žāvēšanas režīms.
Ja pareizi esmu izpratis mūsu neviennozīmīgos būvnormatīvus, tapeti drīkt līmēt ne tuvāk kā 38 cm no dūmkanāla (mūrīša cukas) iekšējās virsmas.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 06/08/2007 21:50
to oga: Nez kā tāds "betonkontakt" jutīsies uzkarsēts, arī "dekoratīvajam" apmetumam varbūt paredzēta izturība pret sauli, bet ne 120°C no apakšas. Turklāt jebkādi nevēlami izgarojumi no polimēru utml piedevām plūdīs dzīvojamā telpā. Tāpēc es neeksperimentētu, bet lietotu vai nu tradicionālus vai konkrētajam pielietojumam paredzētus materiālus.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 07/08/2007 17:01
vai lielās māla 60x60cm flīzes mehāniski nevarētu nostiprināt. To stūros no nerūsējošā skārda stiprināt paplāksnes. Dībeļus var ielīmēt ar karstumizturīgo ķiti vai tepi. Aiz flīzēm iestrādāt to pašu Vetonit Clay Mortal sastāvu.
Autors:
AntraB
(---.lv)
Datums: 07/08/2007 21:20
Esmu pateicīga par palīdzību. Ķeršos pie izejmateriālu meklēšanas.
Autors:
Magone
(87.110.7.---)
Datums: 07/08/2007 22:37
Varu ieteikt tīri labu interjera variantu, pēc savas pieredzes...ja tev tas mūrītis no sarkanajiem ķieģeļiem, tas nekas ka robaini un nelīdzeni,taisni labāks senatnīgāks efekts,paņem ar ūdeni nomazgā un kad nožūs tad būvmateriālu veikalā paprasi ir laka (ko var likt uz ķieģrļiem un iztur karstumu), nolako un gala rezultātā tie ķieģeļi būs pāris toņus tumšāki un no šuvēm nebirs ne māli vai cita java.Ar gala rezultātu būsi apmierināts, jo pat manā modernajā interjerā šis vecais mūrītis tiešām labi izskatās un visi brīnās, vai speciāli tur tas vecais ir mūrēts...un droši saku ,ka tie ķieģeļi var būt apdrupuši un šuves briesmīgas, gala rezultātā būs labs efekts.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 08/08/2007 15:50
Neapstrīdot (inter)jēra kvalitātes, lakots mūris zaudēs vismaz tvaikcaurlaidību, bet telpa - patīkamo klimatu, par ko gan viedokļi dalās
[buvnieciba.delfi.lv]
Vai māla javas šuvju ārējo virsmu nevarētu kautkā cietināt (ar treknāku mālu vtml)?
[buvnieciba.delfi.lv]
Vai māla javas šuvju ārējo virsmu nevarētu kautkā cietināt (ar treknāku mālu vtml)?
Autors:
a
(87.110.170.---)
Datums: 10/08/2007 15:15
Zinu, ka zviedru kamīnkrāsnīm tehnoloģija ir šāda - pati krāsns no metāla - tātad uzkarst ne pa jokam. Tai virsū tiek līmētas tādas pabiezas porcelāna flīzes, kas imitē podiņus - beigās sanāk smuki. Un līmē viņas ar silikonu . jebkurā veikalā ir karstumizturīgais silikons, katrā flīzes stūrī pa pikucim silikona un lieta darīta. Starp citu, silikona tepe iztur līdz 300 grādu karstumu! Sākumā likās jocīgi, bet ja jau zviedri tā dara - tātad tā ir labi, jo zviedri neko na haļavu netaisa.
Ja netici, paskaties www.camina.se
Ja netici, paskaties www.camina.se
Autors:
Elbe
(---.apollo.lv)
Datums: 28/08/2007 18:11
Mūrītis lauku mājā ir no akmens(dolomīta) plāksnēm. Parasti trim vai četrām. Uz tām SĒŽ vai GUĻ un silda kaulus, vai žāvē zeķes vai ābolus! Tā ir ļoti funkcionāla uzparikte lauku mājā. Mūrīša stāvs(cuku sistēma) ir no ķieģeļiem. Esmu izsēdējusies uz daudziem mūrīšiem un nevaru iedomāties, ka virsma varētu būt klāta ar fig vi;n zin kādu izolācijas materiālu. Nestāstiet taču cilvēkam nevajadzīgas gudrības.