UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

pamatu stiprināšana
Autors: arviss (---.vid.gov.lv)
Datums: 24/05/2004 11:46

Mājai vietām sēžas (ziemas laikā cilājas) pamati, vismaz redzams kiegeļu sienās plaisas.Kāds gudrītis ir par seklu ieracis u.tt.
Ir doma pamatus nostiprināt (pastiprināt). Gar mājas visiem pamatiem visapkārt domāju rakt, apmēram vismaz 75 cm dziļumā un ja būs nepieciešams, tad vēl dziļāk, un pieliet klāt apmēram 25 cm platumā jaunus pamatus. Protams pašā apakšā kārtīgi noblietējot smiltis vai granti.

rodas jautājums, vai vecajos pamatos ir jāurbj un oblitgāti jāliek kaut kāda armatūra, jeb droši var liet klāt vecajam pamata bez visādas armatūras. Un varbūt kaut kādas speciālas armatūras šim pasākumam?
Savukārt jauno pamatu augšpusei, lai neizskatās tizli u.tt., sākot no pašas zemes ir doma uzmērēt no akmeņiem (ja būs iespējams, tad no skaldītiem) dekoretīvu augšu.

Re: pamatu stiprināšana
Autors: G (159.148.92.---)
Datums: 24/05/2004 13:33

Man bija liidziiga probleema - atrisinaaju prozaiski - nojaucu visu maaju... BET: plaans bija sastaadiits sekojoshs - pamatu stiprinaat pa perimetru, pie tam taa lai pamata dziljums buutu 1,2 metri no zemes liimenja (tipa zem sasalshanas dziljuma). Pati stiprinaashana bija paredzeta sekojoshaa veidaa - saakot no stuuriem: nedaudz atroc (max 1metrs uz katru pusi) stuuri vajadziigajaa dziljumaa, cik vien kvalitatiivi iespeeejams izveido veidni, palej betonu apakshaa, veidnis liidz pat pamata sadurei ar maaju. Bez papildus armatuuras dziishanas esoshajos pamatos (esot iespeeja sagraut jau taa shvakos). Vienlaiciigi nevajadzeetu dariit vairaak, kaa vienu stuuri, peec tam viduu, ja nav dikti gari laidumi pareejo jau var vienlaiciigi.
Taalaak vari risinaat ar akmenjiem.
Buutiski ieveerot - lai pamats apakshaa nebuutu shauraaks, kaa augshaa - shashaurinaajums var buut, bet uz augshu, nevis uz leju - ja buus uz leju, tad pamatus spiediis laukaa no zemes un cilaashanaas netiks noveersta!!!
Lai izdodas!

Re: pamatu stiprināšana
Autors: arviss (---.vid.gov.lv)
Datums: 24/05/2004 14:22

Jā, tik vienkārši nebūs. Biju iedomājies, ka tikai izraks vajadzīgā dziļumā (kaut vai tie paši 1.2 m), nepieciešamības gadījumā ieurbjot vecajos pamatos un ielikot armatūru. Bet ja vēl vajag parakt apakšā zem vecajiem pamatiem, tad nu ir tā kā ir. Vai bez tā nevar iztikt???
Bet vai tad atkal nenotiks kaut kāda sava veida pamatu sēšanās, kaut vai pa kādu cm, tad atkal plaisas sienā būs. Jo lai arī cik labi lietu tomēr pamati nosēžas savās vietās. (tās ir manas subjektīvas domas, bet kā reāli tas dzīvē notiek???)

Re: pamatu stiprināšana
Autors: G (159.148.92.---)
Datums: 24/05/2004 16:37

Reaali dziivee, sorry, gruuti teikt - viss atkariigs no svara, kas pamatiem jaatur un to sadaliijuma, ja sadaliijums ir vienmeeriigs, kaa arii grunts ir normaala, tad nevajadzeetu jau buut - bet...

Re: pamatu stiprināšana
Autors: reins (---.eth.delfi.lv)
Datums: 25/05/2004 10:03

nu ja cilaajas tik deelj sasalshanas, nevis piem shavaka grunts un tad nevienmeerigi seezhas, vai nevar vienkaarshi pa perimetru nosiltinaat horizontaaali kaadu puchiku ierokot

Re: pamatu stiprināšana
Autors: vapon (62.85.59.---)
Datums: 25/05/2004 14:09

Ja gruntsūdeņi nav augsti, tad var. Var siltināt cokolu un pamatus pa ;ekas perimetru zem zemes ar putuplastu, keramzītu, cieto vati

Re: pamatu stiprināšana
Autors: reins (---.eth.delfi.lv)
Datums: 25/05/2004 16:09

me bij domaajis nevis cokolu un pashus pamatus, kas gan ar pa skaadi nenaak, bet tieshi grunti ,paceljot to sasalshanas liimeni uz augshu , a ja ir augsti gruntsuudenji tad visam jaabuut ok jo shamie nesasalst, vieniigi ziemaa vinji ir zemaaki



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **    **  **   **    **   **    **   **  
 **     **      **    **  **      ** **      ** **   
 **     **     **     *****        ***        ***    
 **     **    **      **  **      ** **      ** **   
 **     **    **      **   **    **   **    **   **  
 ********     **      **    **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727