UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
radiatoru apakša auksta
Autors:
elza
(159.148.68.---)
Datums: 28/10/2007 19:45
Dzīvoklī ir gāzes apkure, bet no gāzes katla vistālākajā istabā radiators ir knapi silts augšpusē, bet visa apakšējā daļa ir auksta. Atgaisot mēģināju - gaiss ārā nenāk, uzreiz sāk tecēt ūdens. Pārējās istabās radiatoru augša ir karsta, bet apakša - knapi silta. Kāpēc tas tā varētu būt? Varbūt meistari ielikuši pārāk tievas trubas? Iepriekš man bija čuguna radiatori, kas bija vienmērīgi karsti, taču to trubas bija stipri resnākas (apm 2,5 cm) par tagadējām, kas ir 1,8 cm.
Re: radiatoru apakša auksta
Autors:
vgy7
(80.232.253.---)
Datums: 28/10/2007 21:59
Visticamāk ka uz apkures loka nav sabalansēta caurplūde caur radiatoriem. Vai pirmajiem radiatoriem arī atpakaļgaita auksta?
Ja problēmas ir cauruļu diametros, var mēģināt palielināt sūkņa ātrumu. Jaunākās paaudzes gāzes apkures katlos tiek uzstādīti sūkņi ar regulējamu caurplūdes jaudu.
vgy7
Ja problēmas ir cauruļu diametros, var mēģināt palielināt sūkņa ātrumu. Jaunākās paaudzes gāzes apkures katlos tiek uzstādīti sūkņi ar regulējamu caurplūdes jaudu.
vgy7
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 29/10/2007 01:23
Pārbaudiet, vai atpakaļ nākošais ūdens ir gandrīz tik pat karsts kā promejošais. Ja tas ir tā, tad varbūt kautkur uzmontēts šunts ar mazu pretestību ūdenim- teiksi "čūska" dvieļiem vannas izstabā. Tā var visu caurplūdes jaudu novirzīt atpakaļ krāsnij . Tāpat, ja ir kāds radiators kurš labi sasilst, samaziniet caurlūdi caur to.
Autors:
Juris_F
(87.110.96.---)
Datums: 29/10/2007 01:48
Rodas jautājums, kur ir radioatoriem ieeja, un kur izeja? Varbūt kāds "gudrītis" pievienojumus uztaisījis augšā? Ja jau augša silsts, tad ar cirkulāciju viss ir OK, nekur gaisa burbuļiem nevajadzētu būt.
Jā, arī būtu vērts paskatīties atpakaļgaitas temperatūru, kāda tā ir. Protams, tad ieraksties šeit arī turpgaitas.
Jā, arī būtu vērts paskatīties atpakaļgaitas temperatūru, kāda tā ir. Protams, tad ieraksties šeit arī turpgaitas.
Autors:
edgarsm.
(78.84.98.---)
Datums: 29/10/2007 03:47
Lai varētu iegūt pilnīgu ainu par nesisltošiem radiatoriem, vajadzētu redzēt sistēmu vai tās projektu. Visbiežākais iemesls sliktai radiatoru silšanai ir pārāk liela sistēmas hidrauliskā pretestība. Pārāk liela hidrauliskā pretestība rodas no tievām caurulēm, 'daudz 90-grādīgi līkumi, gaisa "kabatas" uz līnijām. Ja sistēmu būvēja atslēdznieki pēc saviem ieskatiem, bez projekta, tad tas ir likumsakarīgs iznākums.
Autors:
rs
(---.dialup.triatel.lv)
Datums: 01/11/2007 04:58
pārbaudi nerīrumu ķērāju(ja ir) Vajadzētu būt katla atpakaļgaitā. Temperatūru atšķirības iemesls ir pārāk lēna cirkulācija radiatorā.
Autors:
elza
(159.148.68.---)
Datums: 01/11/2007 05:34
Tā truba, kas iet uz radiatoriem ir ļoti karsta, bet atpakaļnākošā visās istabās ir auksta, izņemot virtuvē, kas ir vistuvāk gāzes katlam, tā ir knapi remdena. Jā, un ieejas visos radiatoros ir labajā augšējā stūrī, bet izejas - apakšējā kreisajā. Vienīgi atslēdznieki gan man to sistēmu nebūvēja - speciāli šim nolūkam ņēmu firmu :) Sistēma man ir L veida, kurā gāzes katls atrodas L burtu veidojošā mazākā nogriežņa galā, bet radiators, kuram apakša ir auksta - lielākā nogriežņa galā, un arī visi pārējie radiatori atrodas izvietoti pa L burta lielāko nogriezni.
Sūknis gāzes katlā jau ir uzlikts uz lielāko jaudu. Filtrs uz vienas trubas ir gan, taču man nav ne jausmas, kā tas ir jāpārbauda :(
Laikam būs jāmeklē rokā tie meistari, jo izskatās, ka problēma nav tāda, ko es pati varētu tā vienkārši atrisināt :)
Sūknis gāzes katlā jau ir uzlikts uz lielāko jaudu. Filtrs uz vienas trubas ir gan, taču man nav ne jausmas, kā tas ir jāpārbauda :(
Laikam būs jāmeklē rokā tie meistari, jo izskatās, ka problēma nav tāda, ko es pati varētu tā vienkārši atrisināt :)
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 02/11/2007 04:26
Izskatās ka sūknis nestrādā... jeb katkas ir ciet!!!Jo man Junkers 24kW jaudīgs ar ieslēgtu pilnu cirkulācijas sūkņa jaudu 19 radiatorus 3 stāvos caurpumpē!!! Protams augša ir karstāka kā apakša bet ne tik izteikti.Jo termogalvas jau arī nostrādā. Pārbaudiet vai nav aizgriezti izejas ventiļi caurplūdes ierobežošanai (slēpti radiatora apakšā aiz daudzskaldņu skrūves vāciņa, zem tā ar skrūvgriezi, vai kā citādi, skrūvējama skrūve. Ciet jeb iekšā skrūvējot, caurplūde samazinās līdz kamēr galīgi ciet- apstājās. Paskrūvējiet vaļā, kā krānu...bet ne līdz galam- var izšaut šo regulātoru ārā- būs strūkla...)
Autors:
vgy7
(80.232.253.---)
Datums: 02/11/2007 04:57
Tur ir tikai divas iespējas:
1. nav pietiekamas caurplūdes caur atpakaļgaitas filtru,
2. nepietiekami cauruļu diametri.
Parasti uz vienā lokā liktiem radiatoriem cauruļu diametrs mainās izejot no katla 22; 20; 18; 16;
22 caurule no katla līdz pat otrajam radiatoram, ja lokā ir līdz 4iem radiatoriem, vai līdz 3jam radiatora, ja lokā līdz 8iem radiatoriem.
Katlā iebūvētā sūkņa nominālā jauda ir ap 600 litriem stundā, bet radītais pārspiediens tikai 0,2 bar, lai spētu nodrošināt nepieciešamo siltumnesēja caurplūdi, diemžēl nepieciešams atbilstošs cauruļu diametrs.
vgy7
1. nav pietiekamas caurplūdes caur atpakaļgaitas filtru,
2. nepietiekami cauruļu diametri.
Parasti uz vienā lokā liktiem radiatoriem cauruļu diametrs mainās izejot no katla 22; 20; 18; 16;
22 caurule no katla līdz pat otrajam radiatoram, ja lokā ir līdz 4iem radiatoriem, vai līdz 3jam radiatora, ja lokā līdz 8iem radiatoriem.
Katlā iebūvētā sūkņa nominālā jauda ir ap 600 litriem stundā, bet radītais pārspiediens tikai 0,2 bar, lai spētu nodrošināt nepieciešamo siltumnesēja caurplūdi, diemžēl nepieciešams atbilstošs cauruļu diametrs.
vgy7
Re: Rx
Autors:
elza
(159.148.68.---)
Datums: 02/11/2007 05:01
Paldies tev, Rx, tā skrūves atskrūvēšana nedaudz palīdzēja - tagad tas radiators ir silts par 2/3, vienīgi pati apakša gan saglabājas auksta - toties istabā kļuvis krietni siltāks. Īpaši daudz uz āru to puļķi skrūvēt negribēju, un tas tālāk nemaz vairs negāja.