UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: alternatīvā apkure
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 28/11/2007 15:22
Atvainojos td, bet varbūt tomēr nevajag katrā topikā [buvnieciba.delfi.lv]
censties dezinformēt patērētājus ar "paštaisītai ierīcei būs zems lietderības koeficents" un līdzīgiem apgalvojumiem.
Elektriskās apkures gadījumā visa enerģija, kuru pietiekami precīzi uzskaita Latvenergo skaitītājs, kaut to siltumā pārvērstu vai rūpnieciski izgatavots, vai pašdarināts sildelements kopā ar zudumiem vados, vienalga kalpo tās pašas mājas uzsildīšanai.
Jebšu td jau piedāvā sildītājus ar efektivitāti > 100%, kas ņemtu enerģiju, piemēram, no "torsionu laukiem"? Es nevaru apgalvot, ka tādi nav iespējami, tomēr reālāk paļautos kaut vai uz Ivara ieteikumu papildus siltumu iegūt dzesējot zemi vtml.
censties dezinformēt patērētājus ar "paštaisītai ierīcei būs zems lietderības koeficents" un līdzīgiem apgalvojumiem.
Elektriskās apkures gadījumā visa enerģija, kuru pietiekami precīzi uzskaita Latvenergo skaitītājs, kaut to siltumā pārvērstu vai rūpnieciski izgatavots, vai pašdarināts sildelements kopā ar zudumiem vados, vienalga kalpo tās pašas mājas uzsildīšanai.
Jebšu td jau piedāvā sildītājus ar efektivitāti > 100%, kas ņemtu enerģiju, piemēram, no "torsionu laukiem"? Es nevaru apgalvot, ka tādi nav iespējami, tomēr reālāk paļautos kaut vai uz Ivara ieteikumu papildus siltumu iegūt dzesējot zemi vtml.
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 28/11/2007 15:27
.labriit .te man taa raksta ka es auvuks neko nesaprot . es tikai zinu ka man nevajag 80 graadus radiatoros ,tad jau man nav vairs ko elpot maajaa .ja ir ap 80 graadi katlaa tad aatri vien istabaa ir 27 graadi un taisi logus valjaa . pr tiem trakajiem kilovatiem nezinu cik tur taisniiba neko neesu reekjinaajis ,bet kas mani uzvedinaaja uz sho domu .man ir kombineetais uudenssildiitaajs .nu un biju aizmirsis aizgriezt attieciigos kraanus kad piesleedzu vinju elektriibai .a shis pagaans (tas sildiitaajs) man njeema un sasildiija pat remdenus radiatorus .sildiitajs 150 litri 2kw . tad gan veel nebij akumulators . ko es vispaar grib panaakt .gribu panaakt konstantu temperatuuru maajaa vienmeer .siltumakumulators to arii uztur ,bet ne jau divas dienas vinjsh to speej katru vakaru taapat iekurinu lai nekristos temperatuura akumulatoraa ,protams ja akumulators jaauzsilda no nulles tad ir cita kurinaashana un citi kilovati . bet uztureet temperatuuru akumulatoraa nu gan man nevajag 100 kw ,to sajeedzu bez apreekjiniem .
nu a visam galaa es domaaju tikai par profesionaalu veeja energijas iekaartu ap 10 kw kaadu taisa arii pie mums Latvijaa .(.AR VERTIKAALU ROTORU).
taada ģen ..cena ir 800 eiro 1 kw ..-10 kw ir 8000 eiro .
nu a visam galaa es domaaju tikai par profesionaalu veeja energijas iekaartu ap 10 kw kaadu taisa arii pie mums Latvijaa .(.AR VERTIKAALU ROTORU).
taada ģen ..cena ir 800 eiro 1 kw ..-10 kw ir 8000 eiro .
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 28/11/2007 15:33
ai es te bij paarskatiijies ..jaucu siltums kw ar elektriibas kw . buus man nelgam jaaiet uz fizikas stundaam .
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 28/11/2007 15:46
td, nu dikti gudri Tev tie aprēķini. Kur tad Tavuprāt siltums no teņa paliks, ja lietderības koeficents ir tikai 60%. Var būt ar kautkādu mistisku frekvenci bojās cilvēku veselību? Tak elektriskajam sildītājam ir pats lielākais lietderības koeficents. Cik skaitītājs noskaita elektroenerģīju, tik arī tā izdalās tenā un tātad ūdeni. Vēja ģenerātors nerada nekādas mistiskas dzīvībai bīstamas frekvences un pilnīgi pie kājas kādu ģenerātoru propelleris griež. Skaidrs, ka vēja iekārtu nevar likt tiešā mājas tuvumā, jo griežotie, vienalga kāda tipa vēja ģenerātors, rada troksni pat infraskaņu, bet tam galīgi nav nekāda sakara ar ēlektroģenerātora tipu. Ja nebūs speciāli taisīts elektroģenerātors, vajadzēs papildus reduktoru un līdz ar to būs zudumi, bet ja vēja daudz un par to nav jāmaksā, tad pie kājas lietderības koeficentu. Nav te ko runāt par teorētiskiem siltuma zudumiem. Kaut ar dažiem kilovatiem enerģijas, pie pašreizējās temperatūras, mājā būs silti. Uznāks lielie aukstumi, tad arī var piekurināt ar malciņu. Galvenais, ka vispār var dabūt daļu siltuma no vēja enerģijas.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 28/11/2007 16:18
Vai Latvijā vēl kāds ražo vēja ģeneratorus?
Pirms gadiem nu jau laikam 10 bija tāda Baltaruta, kam, cik atceros, ražošana beidzās ar G-24 kredīta neatdošanu.
Pirms gadiem nu jau laikam 10 bija tāda Baltaruta, kam, cik atceros, ražošana beidzās ar G-24 kredīta neatdošanu.
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 28/11/2007 16:49
Man gan liekas, ka nopietnas rūpnieciskas ražošanas nav. Vismaz nekas nav dzirdēts.
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 28/11/2007 17:13
nopietnas veel tieshaam nav ..RER saak vai saaks razhot gjeneratorus -asinhronos . tikko skatiiju disku man atsuutiija .taisa uz pasuutiijuma latgalee ,bet nu piedodiet taadu variantu var likt tikai dziljaa mezhaa kur cilveeki neredz .
Autors:
Olegs
(159.148.190.---)
Datums: 28/11/2007 17:52
Šeit ir dāņu saits angļu valodā par vēja ģeneratoriem un izmaksu kalkulatoru: [www.windpower.org]
šeit ir krievu valodā par vēja ģeneratoriem
[www.ecomuseum.kz]
šeit ir krievu valodā par vēja ģeneratoriem
[www.ecomuseum.kz]
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 28/11/2007 19:21
Tad tāds jautājums, apvienot vēja turbīnu ar kompresora iekārtu apsildei ar gruntsūdens siltuma noņemšanu. Tad brīdī, kad ir vējš tas darbina kompresoru siltumsūknim, bet bezvēja laikā vai nu malkas apkure vai elektrība kompresora piedziņai.
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 28/11/2007 20:04
vai ir vajadziiba vairs veel peec siltumsuuknja? tie izdevumi nav mazi .nu pashtukoshu bet varbuut pietiks pasildiit ar tenjiem akumulatoru tikai .. nu protams malkas apkure jau paliek taapat .
Un negribu es dziivot termosa maajaa ar visaadaam gaisa apmainjaam u.t.t. gribu atveert logu ,izveedinaat kaa normaali cilveeki dziivoja kaadreiz . gaiss man te tiirs nav vajadziibas vinju filtreet kaa pilseetaa .speciaali izgaaju no pilseetas aaraa . domaaju tikai par to cik kw lielu gjeneratoru man vajag un izveeleeties labaako piedaavaajumu . ir zviedriem 15 kw ir daanjiem ,ir vaacieshiem un daudz razho kjiina .
Un negribu es dziivot termosa maajaa ar visaadaam gaisa apmainjaam u.t.t. gribu atveert logu ,izveedinaat kaa normaali cilveeki dziivoja kaadreiz . gaiss man te tiirs nav vajadziibas vinju filtreet kaa pilseetaa .speciaali izgaaju no pilseetas aaraa . domaaju tikai par to cik kw lielu gjeneratoru man vajag un izveeleeties labaako piedaavaajumu . ir zviedriem 15 kw ir daanjiem ,ir vaacieshiem un daudz razho kjiina .
Pašreizējā: 2 no 3