UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Apkures katla jauda
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 03/12/2007 01:30
vgy7 .silto ūdeni domaaju labaak ieguut ar kombineeto boileri ,,gan akure iet a kad nekurina elektriiba ..vasaraa jau arii silto uudeni vajag .
Autors:
aaaa
(87.110.154.---)
Datums: 03/12/2007 02:17
Ja māja nav zaru būda un ir kaut cik siltināta, tad parasti likums par apkures jaudas nepieciešamību ir 1kW uz 10m2, tātad tavai 120m2 mājai pilnīgi pietiek ar 12 kW jaudu, nu ja uzliksi 15 kW, tad tas jau būs atliektiem galiem arī pie -30 laukā.
Par apkuri uz pašteci - klausi vien tos ākstus, kas kaut ko tādu iesaka. Pirmkārt - nekur pasaulē tādas apkures sistēmas neviens vairs netaisa, jo tās ir absolūti neefektīvas salīdzinājumā ar cirkulācijas sūkņu sistēmām, otrkārt - vēlu veiksmi atrast kādu santehniķi, kas uzņemsies taisīt apkures sistēmu uz pašteci ar visiem kritumiem utt - varu uzreiz pateikt - neviens to neuzņemsies. Un ja godīgi - kam tas ir vajadzīgs - nopērc sūknīti par 60 Ls un uzliec un galva nesāpēs - ūdens tiks dzenāts pa riņķi.
Par apkuri uz pašteci - klausi vien tos ākstus, kas kaut ko tādu iesaka. Pirmkārt - nekur pasaulē tādas apkures sistēmas neviens vairs netaisa, jo tās ir absolūti neefektīvas salīdzinājumā ar cirkulācijas sūkņu sistēmām, otrkārt - vēlu veiksmi atrast kādu santehniķi, kas uzņemsies taisīt apkures sistēmu uz pašteci ar visiem kritumiem utt - varu uzreiz pateikt - neviens to neuzņemsies. Un ja godīgi - kam tas ir vajadzīgs - nopērc sūknīti par 60 Ls un uzliec un galva nesāpēs - ūdens tiks dzenāts pa riņķi.
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 03/12/2007 02:28
aaa ..izlasi tekstu un tad komentee ..jeb nezini kas ir mazais loks .te negaaja runa par visu apkuri uz pashteci ,un arii taadas ir kas taisa un arii nav nekaadu probleemu ..vot bet ja pazudiis elektriiba briidii kad katls jau ir krietni iesilis un tu to esi veel pielaadeejis pilnu ar kurinaamo tad pakustini savas smadzeniites ,padomaa kaadas probleemas radiisies ja nebuus avaarijas ,jeb mazais siltumloks ..
ja pats esi maajaas tad jau veel ko saglaabsi taadaa situaacijaa bet ja izbrauc ? staastu to taapeec ka netaalu kaiminjam tas gadiijaas un nebij taa mazaa loka .
ja pats esi maajaas tad jau veel ko saglaabsi taadaa situaacijaa bet ja izbrauc ? staastu to taapeec ka netaalu kaiminjam tas gadiijaas un nebij taa mazaa loka .
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 03/12/2007 02:54
Izskatās, ka neviens nelasa ko saka citi, bet tik sper vaļā: Kips teica"
shim mazajam lokam es iesaku taisiit pat ļoti veelams to dariit UZ PAŠTECI." Akcentējuu: shim mazajam lokam!.Tātad aaa teiktais par visas sistēmas izbūvi ar pašteci ir nevietā. Bet arī Kipam nav taisnība: ar pašteci 15-20 kw jaudu vevar aizvadīt uz akumulatoru 3-4 stundās! Vajag obligāti mazajā lokā sūkni. Un tad arī to vismaz lielāku par 68w (es lieku uz 90W un tad tā vien ir, lai aizvadītu jaudu pienācīgi īsā laikā.). Rekomendē gan šo mazo loku būvēt tā, lai būtu resnas pievadcaurules no krāsns līdz akumulatoram un montēt tās ar pareizo slīpumu, lai avārijas gadījumā vismas kāda enerģija aizplūstu uz akumulatoru! Arī par radiatoriem: izrēkina radiatoru lielumus pie 70/50 grādu sistēmā un liek izrēkināto vietā divus. tā nodrošināsiet to, ka pie 30-40 grādus silta radiatora būs efektīva akumulatora darbība. Ar 15kw var 3-4 stunās no 7 grādiem līdz 60 grādiem uzlādēt 750litru akumulatoru. Tātad diviem- 1.5m2 kopsumma vajag 25kw. Tā jau nav maziņa krāsns...
Normālā pussiltā ziemā varbūt 2 diennaktis būs silts.(laiks tiek skaitīts sākot kurināt)(uzkrātā jauda 1.5m2 akumulatoros pēc manām empīriskām domām būs aptuveni 100kW. Tad rēķiniet tālāk paši.Vēl: vislabākais ja pilnu uzlādi var veikt 4-5 stundās, jo vakarā iekurināsiet un pl. 23-24 varat mierīgi gulēt. Obligāti klāt automātiku trīszaru vārstam. Tā iegūsiet ideāli uzturētu telpu temperatūru. Liekot siltajam ūdenim iebūvēto boileri akumulatorā, ieekonomēsiet elektrību, ja tālāk to laidīsiet cauri elektroboilerim.
shim mazajam lokam es iesaku taisiit pat ļoti veelams to dariit UZ PAŠTECI." Akcentējuu: shim mazajam lokam!.Tātad aaa teiktais par visas sistēmas izbūvi ar pašteci ir nevietā. Bet arī Kipam nav taisnība: ar pašteci 15-20 kw jaudu vevar aizvadīt uz akumulatoru 3-4 stundās! Vajag obligāti mazajā lokā sūkni. Un tad arī to vismaz lielāku par 68w (es lieku uz 90W un tad tā vien ir, lai aizvadītu jaudu pienācīgi īsā laikā.). Rekomendē gan šo mazo loku būvēt tā, lai būtu resnas pievadcaurules no krāsns līdz akumulatoram un montēt tās ar pareizo slīpumu, lai avārijas gadījumā vismas kāda enerģija aizplūstu uz akumulatoru! Arī par radiatoriem: izrēkina radiatoru lielumus pie 70/50 grādu sistēmā un liek izrēkināto vietā divus. tā nodrošināsiet to, ka pie 30-40 grādus silta radiatora būs efektīva akumulatora darbība. Ar 15kw var 3-4 stunās no 7 grādiem līdz 60 grādiem uzlādēt 750litru akumulatoru. Tātad diviem- 1.5m2 kopsumma vajag 25kw. Tā jau nav maziņa krāsns...
Normālā pussiltā ziemā varbūt 2 diennaktis būs silts.(laiks tiek skaitīts sākot kurināt)(uzkrātā jauda 1.5m2 akumulatoros pēc manām empīriskām domām būs aptuveni 100kW. Tad rēķiniet tālāk paši.Vēl: vislabākais ja pilnu uzlādi var veikt 4-5 stundās, jo vakarā iekurināsiet un pl. 23-24 varat mierīgi gulēt. Obligāti klāt automātiku trīszaru vārstam. Tā iegūsiet ideāli uzturētu telpu temperatūru. Liekot siltajam ūdenim iebūvēto boileri akumulatorā, ieekonomēsiet elektrību, ja tālāk to laidīsiet cauri elektroboilerim.
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 03/12/2007 03:08
rx .protams te visus siikumus un nianses neviens neuzrakstiis .un pats par sevi saprotams ka liidz akumulatoram jaabuut resnajaam cauruleem ,bet paceljas jau veel visaadas nianses .vai vinjam vispaar ir vieta kur nolikt taadu akumulatoru . praksee ir pieraadiijies ka viens liels uztur labaak siltumu kaa divi mazaaki . nu un es redzu ka mees tomeer atshkjiriigi uztveram shiis lietas .. kapeec akumulatoraa buus septinji graadi tikai un no tiem man jaauzdzen shii temperatuura .nu iemet to malcinju katru vakaru drusku lai neatdziest akumulators tik daudz . nu nav vajadziigs tas suuknis uz akumulatoru .man ir bez un iet forshi .trubas gan ir 76 mm .katls viadrus u22 .kurinu ar kaartiigi sausu malku vismaz div gadi staaveejushu .
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 03/12/2007 03:29
Rx.. te jau forumos par shiem akumulatoriem ir daudz dazhaadi varianti piemineeti .. es neesmu nekaadaas gudraas skolaas gaajis ,esmu praktikjis tikai . es nezinu kaa kursh var ielikt akumulatoru .es to paredzeeju jau buuveejot sev patreizeejo maaju . man vinjsh ir pie katla tuuliit .tik vien tam uudenim jaapaarvar kaa 2,5 metri promejosham a atpakaļ gaita 0,5 metri .domaaju katrs gadiijums ir individuaals kaa katreiz jaataisa .
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 03/12/2007 03:43
Var jau to pašu teikt citādi : no 27 grādiem līdz 80! kāda starpība? Minēju šo 7 grādus tāpēc ka mana sistēma ir vasarnīcai. Kurināšanas ilgumu nevēlējos izdomāt. Un ziemā ir gadījumi, kad ilgu laiku netiek kurināts...un jādomā, lai nesasalst. Par to iemešanu: protams, ka var iemest šad tad, bet tāpēc jau liek akumulatoru lai iemet, iemet un miers . Akumulators silst izteikti no augšas un tā patēriņš arī ir no augšas. Un ja pusuzlādēsiet, kam tad lielā jauda krāsnij, akumulators vispār? Kuriniet pa tiešo- šad tad iemet... Un lielāks akumulators par 750 litriem ir slikti: ar diviem var variēt jaudas uzkrāšanas daudzumu, avārijas gadījumā vienu atslēgt, sistēmu ātrāk pie normālās temperatūras uzkurināt, ja tas nepieciešams. Vieglāk telpā izvietot. Bet Ar pašteci nez vai Jūsu sistēma ir akumulatora cienīga: lēnā kurnāšana gruzdot, jo termodurvjuvārsts taisa ciet un gaida kad siltums aizplūdīs prom. Cik tad Jūs savu (lielums?)akumulatotu Līdz 70-80 grādiem ar pašteci uzceļat?
Autors:
kips
(87.110.79.---)
Datums: 03/12/2007 04:10
Rx .. arii man nav viss kaa vajag varbuut (neesmu ielicis termometru akumulatoraa)taapeec tos graadus nepateikshu , katla durtinjas taisas ciet pie devinjdesmit graadiem a tik daudz jau es nesasniedzu kaut kurinu uz pilnu vilkmi .un man nevajag arii akumulatoraa devinjdesmit graadus pietiek ar sešdesmit apmeeram ,varbuut septinjdesmit . maajaa ir termoregulators kas atsleedz suukni pie 23 graadiem un pie 21 iesleedz . akumulators ir ap 1,2 kbm . nopakots ar vati ar foliju triis kaartas pa 5 cm . otraa vakaraa kad kurinu katla termometrs raada 35-40 graadi veel .shitaadaa laikaa kaa patreiz kurinu tikai divas pielikshanas reizes vairaak ne ..buus aukstaaks buus vairaak jaapakurina ..
shii maaja man nesen celta te akumulatoru uzliku uzreiz ..a ieprieksheejaa maajaa nebij akumulatora tad bij lielas temperatuuras svaarstiibas .aatri uzsilst bet otraa vakaraa maaja krietni veesa . akumularors uztur patstaaviigaaku temperastuuru . bet atkal jau tas pats -cik labi maaja tur siltumu .vairaak atddziest maaja ,vairaak radiatori atdziest,liidz ar to akumulators un tad tieshaam jaadomaa cits variants varbuut .saku ka katrs gadiijums ir individuaals .
shii maaja man nesen celta te akumulatoru uzliku uzreiz ..a ieprieksheejaa maajaa nebij akumulatora tad bij lielas temperatuuras svaarstiibas .aatri uzsilst bet otraa vakaraa maaja krietni veesa . akumularors uztur patstaaviigaaku temperastuuru . bet atkal jau tas pats -cik labi maaja tur siltumu .vairaak atddziest maaja ,vairaak radiatori atdziest,liidz ar to akumulators un tad tieshaam jaadomaa cits variants varbuut .saku ka katrs gadiijums ir individuaals .
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 03/12/2007 04:29
Paldies. Bet laiku kurā šos 1.2m3 akumulatorus uzkarsējat tā arī neredzu. Tad varētu spriest par jaudas pārneses efektivitāti. Sūkņa atslēgšana ir itkā elementāra, bet ne mūsdienīga: Efektīgāk ir likt Honewell iepriekš topikos aprakstīto sistēmu ar trīszaru automātisko regulatoru un radiatori būs vienmērīgi silti. Pieprogramējot taimeri siltuma sadalei diennakts laikā iegūst siltu māju vakarā, mazāk siltu dienā, kad esat darbā. tāpat var ieregulēt arī nakst režīmu... Liekot sūkni krāsns kontūrā, jauda tiek noņemta efektīgi, jo to noņem ar termovārsta palīdzību un cirkulāciju nodrošina piespiedu kārtā: tā iegūst to ka krāsns , kamēr nav līdz 65 grādiem uzsilusi, silda pati sevi un tikai tad sāk strādāt krāsns kontūra sūknis. Tā paildzinās krāsns darba mūžs un rasošana krāsns iekšā mazāka. Bet ja esat apmierināts- tad jau labi. Tikai citam to nevajadzētu pārņemt. Jāmācās pareizi un efektīgi izmantot mūsdienīgās lietas.
Autors:
vgy7
(80.232.253.---)
Datums: 03/12/2007 07:12
kips teica:...kam man kaut kas te jaaparedz turp -atpakalj .kam vajadzigi shie liekie reekjini
Nevienam tie nav vajadzīgi, tikai bez viņiem sanāks kā kipam: .. arii man nav viss kaa vajag.
Normāli cilvēki apkures sistēmu būvē lai iegūtu komfortu un tiem šie aprēķini ir vajadzīgi, bet ja ir kāre veltīgi tērēt naudu mistiskiem ekspermentiem ar cerību ka var izdoties un pēc pirmās apkures sezonas atkal visu pārtaisīt: uz priekšu...
...un pēc kāda gada tepat forumā varēs vaimanāt: man daži radiatori karsti, bet citi nesilda, man iekurinot katlu katlumājā slapš kā pirtī, man katls uzspļaujot čūkst, bet māja auksta... un viss tik tāpēc ka sākām būvēt velns viņu zin ko, bet noziedot stundu visprimitīvākajiem aprāķiniem bija slinkums.
vgy7
Nevienam tie nav vajadzīgi, tikai bez viņiem sanāks kā kipam: .. arii man nav viss kaa vajag.
Normāli cilvēki apkures sistēmu būvē lai iegūtu komfortu un tiem šie aprēķini ir vajadzīgi, bet ja ir kāre veltīgi tērēt naudu mistiskiem ekspermentiem ar cerību ka var izdoties un pēc pirmās apkures sezonas atkal visu pārtaisīt: uz priekšu...
...un pēc kāda gada tepat forumā varēs vaimanāt: man daži radiatori karsti, bet citi nesilda, man iekurinot katlu katlumājā slapš kā pirtī, man katls uzspļaujot čūkst, bet māja auksta... un viss tik tāpēc ka sākām būvēt velns viņu zin ko, bet noziedot stundu visprimitīvākajiem aprāķiniem bija slinkums.
vgy7
Pašreizējā: 2 no 2