UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Par siltumsūkņiem
Autors:
Māris
(---.kc.lv)
Datums: 22/10/2004 16:40
Rīgā ir ne tikai Divine. Var pastīties jeņķu variantu uz [www.avk-energy.lv] Interesanti, ka pavasara izstādē Ķīpsalā, Divine pārstāvis diezgan spēcīgi izteicās par to otru, lai arī nesaucot vārdā. AVK boss bija krietni korektāks, vienīgi pārdomas radīja tas, ka spieda uz gaisa plūsmu kā sildīšanas elementu, nevis ūdeni, kas cirkulē zem grīdas. Lai notiktu tāda gaisa apmaiņa, kas deklarēta kā nepieciešamā, mājā būs īstas vētras, kas dzenās putekļus un ne tikai. Tas atbaidīja, lai arī stāstīja, ka tur gaisa filtrus ierīko, utt. Tā arī neizlēmām - kad nāks tuvāk, tad domāsim. Pagadām tiek projektēta versija ar malkas katlu un apsildāmajām gridām +elektrogrīdas vannasistābā un toletē+kamīns ar gaisa plūsmu + pirtskrāsns.
Autors:
Muntis
(---.btv.lv)
Datums: 22/10/2004 23:06
nepajautāji kādas cenas ir tiem ekspluatācijas un pašizmaksas, jo pēc divines es jau sāku domāt ka labāk propāna gāze jo tomēr ekspluatācijā tā ir dārga(pēc bukleta). Bet parunāju draugiem vācijā ir tada vini ir ļoti apmierināti un saka ka ir ļoti izdevīgi viņiem ir jau tāda sistēma jau pāris gadus.
Autors:
IneseX
(62.84.22.---)
Datums: 25/10/2004 11:59
Munti, neesi kļūdījies ar aprēķiniem? tās, ko Tu nosauci, ir izmaksas apkurei ar elektrību, bet siltumsūknis tās samazina uz pusi vai 1/3. Tā kā tiem 270 Ls vajadzētu būt reāli. Varbūt bukletā neskaidri uzrakstīts? Man pēc visādām konsultācijām (ne tikai ar DIVINE, visādām firmām esmu jautājusi) sanāca, ka izmaksas aptuveni tādas paša, kā granulām (un tas ir ap 270), tikai ķēpa mazāka un nav jāglabā granulas, tonnām jāpērk, jāber klāt, jāgrābj ārā pelni utt. Aptuveni tāds salīdzinājums izmaksām bija arī DEKO augusta numurā, kur salīdzinātas apkures sistēmas un izmaksas, un arī Dienas "Mājoklī" bija nesen raksts par šo apkuri ar 2 reāliem lietotājiem - +/- līdzīgas izmaksas nosauktajām (tur gan platības bija lielākas minētas, līdz ar to lielākas ierīkošanas izmaksas, jo nepieciešama tā sistēma ar rakšanos gruntī, nevis ventilācijas).
Autors:
Muntis
(159.148.110.---)
Datums: 25/10/2004 20:11
ja jau ir tadas cenas tad tas ir loti labi, un ceru ka tas taa ir jo es ar vien vairak sliecos uz so sistemu vai nu uz skidro gazi bet taka jastada vel ir gazes tvertne tad pienemu ka uzstadishana un passizmaksa buus lidziga.
Autors:
Rx
(---.ardi.lv)
Datums: 25/01/2006 18:28
Palaižu atkal šo sadaļu, lai nav dublēšanās informācija (viss jaunais ir aizmirsts vecais!
Pašreizējā: 2 no 2