UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
attīrīšanas iekārtu skalošanas ūdens novadīšana.
Autors:
dzintars_36
(---.unistars.lv)
Datums: 10/04/2008 09:03
Gribētu uzzināt kādi ir risinājumi ūdens attīrīšanas iekārtu skalošanas ūdens novadīšanai. Iepriekš pateicos.
Re: attīrīšanas iekārtu skalošanas ūdens novadīšana.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 10/04/2008 09:40
Ja ar "skalošanas ūdeni" domāts nedzeramais, bet, piemēram poda skalošanai derīgais "graywater", pasaulē eksistē daudz informācijas par tā savākšanas, tālākas izmantošanas un attīrīšanas iespējām. Par labāko pelēkūdens (bet ne tikai) attīrīšanas iekārtu tiek uzskatīts mitrājs.
Tā kā Latvijā ūdens nav deficīts un svarīgākās ir būvniecības izmaksas, dalītas saimniecisko ūdeņu aprites sistēmas cik man zināms izveidotas tikai dažos projektos, kas parasti ir lielāki par vienas ģimenes māju.
Tā kā Latvijā ūdens nav deficīts un svarīgākās ir būvniecības izmaksas, dalītas saimniecisko ūdeņu aprites sistēmas cik man zināms izveidotas tikai dažos projektos, kas parasti ir lielāki par vienas ģimenes māju.
Autors:
dzintars_36
(---.unistars.lv)
Datums: 10/04/2008 09:54
Man vienkaarshi nedriikst skaloshanas uudeni laist kanalizaacijaa, jo tad man visas bakteerijas apspraags.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 10/04/2008 10:28
Mitrāji pateicoties savam salīdzinoši ar tipveida bundulīšiem lielajam tilpumam un floras daudzveidībai spējīgi arī ķīmiju pārstrādāt salīdzinoši labāk.
Bet veļu gan valkātāja, gan vides veselības labad jācenšas mazgāt ar dabīgiem vai vismaz mazkaitīgiem līdzekļiem:
[www.videsvestis.lv]
Bet veļu gan valkātāja, gan vides veselības labad jācenšas mazgāt ar dabīgiem vai vismaz mazkaitīgiem līdzekļiem:
[www.videsvestis.lv]
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 11/04/2008 09:07
Kas tad tāds tajos skalošanas ūudeņos ir, ka var nobeigt baktērijas? Normālu sadzīves ķīmijas klāstu daudzumu viņas lieliski pārstrādā un priecājas par papildus barības vielām...
Autors:
dzintars_36
(---.unistars.lv)
Datums: 12/04/2008 15:03
skaloshanas uudenjos ir zilie graudinji...
Autors:
aaaa
(87.110.173.---)
Datums: 12/04/2008 17:51
Nu graudiņi no atdzelžotāja ir ļoti labs antiseptiķis, kas nokauj dajebkuru mikroorganismu - jautājums cik lielā daudzumā? Jo zilie (kālija permanganāts) ir ļoti stiprs oksidētājs un satiekoties ar kaku baktērijām momentā tiek noreducēts. Jautājums - vai tie graudiņi nogalēs visas baktērijas, vai tikai daļu - ja tikai daļu - maza bēda. Vienkārši pamēģini praksē - ja bioloģiskā nomirst pēc graudiņu ieskalošanas - tad arī domāsi, ja ne, labi.