UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Par pārsegumu
Autors:
Tobish
(131.207.242.---)
Datums: 14/04/2008 09:17
Gribētos dzirdēt komentārus par pārsegumiem. Man pēc projekta 1.stāvam ir domāts monolītais dzelzsbetona pārsegums. Cits variants ir gatavie paneļi. Bet tiem ir savas neērtības (jābetonē josta + daudz piebetonāšanas). Koka pārsegums atkrīt (neder + negribu).
Jautājums ir kādi vēl varianti iespējami? Esmu redzējis variantu ar dzelzsbetona sijām starp kurām ielikti dobti keramzīta bloki (laikam). Izskatījās viegli saliekams. Kā šito veidu sauc? Un kur var dabūt kādu info par to?
Jautājums ir kādi vēl varianti iespējami? Esmu redzējis variantu ar dzelzsbetona sijām starp kurām ielikti dobti keramzīta bloki (laikam). Izskatījās viegli saliekams. Kā šito veidu sauc? Un kur var dabūt kādu info par to?
Re: Par pārsegumu
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 14/04/2008 12:52
Variants ir ribots pārsegums, kur ribu starpās atkarībā no tehnoloģiskām vajadzībām tiek iebetonēti citi būvmateriāli. Piemēram esmu projektējis aizpildījumu no fibrolīta 60cm plātnēm, no polistirola 50cm plātnēm. Taču var izmantot arī cita veida pildījumus. Piemēram, ja pieejamamas kartona kastes, tad tajās var iebērt smiltis un atveidņojot smiltis iztecināt. Te riboto pārsegumu izpildes veidi atkarīgi no vēlmes strādāt.
Izpildes princips sekojošs. Viendabīgs klaja veidnis. Uz tā ar noteiktu soli saliek aizpildījumu. Starp ribām iestrādā stiegrojumu un ielej betonu.
Precizēt variantu varēšu tad, kad raksturosi telpu kuru jāpārsedz.
Izpildes princips sekojošs. Viendabīgs klaja veidnis. Uz tā ar noteiktu soli saliek aizpildījumu. Starp ribām iestrādā stiegrojumu un ielej betonu.
Precizēt variantu varēšu tad, kad raksturosi telpu kuru jāpārsedz.
Re: Par pārsegumu
Autors:
Tobish
(131.207.242.---)
Datums: 16/04/2008 11:24
Kopējā pārsedzamā platība ir ~85 m2.
Tā sastāv no 3 ar nesošajām sienām atdalītām telpām ar aptuveniem izmēriem
1) 3,7 x 9,5 metri
2) 5,3 x 7,2 metri (mīnus stūrī kāpņu telpa 2 x 2,5 metri)
3) 3,3 x 5,8 metri
Interesē, protams, izmaksas (materiāli, darbs). Vai vajadzīga jostas betonēšana? Jādomā, jā!!
Tā sastāv no 3 ar nesošajām sienām atdalītām telpām ar aptuveniem izmēriem
1) 3,7 x 9,5 metri
2) 5,3 x 7,2 metri (mīnus stūrī kāpņu telpa 2 x 2,5 metri)
3) 3,3 x 5,8 metri
Interesē, protams, izmaksas (materiāli, darbs). Vai vajadzīga jostas betonēšana? Jādomā, jā!!