UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ka pareizi izbetonet garaza bedri??
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 21/04/2008 12:32
Par to cēlējspēku tīrā teorija. Arhimēda cēlējspēks darbojas tikai ūdeni, nevis mitrā zemē. Pat ja bedre ir no vieglas plastmasas to parasti neizspiež tikai un vienīgi berzes pret zemi dēļ. Tādai 3.2 m2 bedrei vajadzēs pāris kubus betona jau nu noteikti, un tās jau ir 4-5 tonnas, plus vēl berze pret zemi - nezinu kam tur jānotiek, lai tā bedre uzpeldētu.
Autors:
SAK
(87.110.64.---)
Datums: 21/04/2008 20:31
Un tādi gudrinieki pēc tam skraida pie.aisītām biksēm...diemžēl.
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 21/04/2008 20:51
Par to Arhimeda cēlējspēku, kurš itkā mitrā zemē nedarbojās: Biju pie paziņas, kas sev bija gājēju un mašīnas taciņas no zemē ieraktiem koka bluķīšiem iztaisījis. (pagales, stāvus zemē ieraktas.) Un mitrā pavasarī šīs "pagales" kā sēnes ārā izlīda...skats kā japāņu šķēršļu barjerā karatistiem. Tāpat cik zinu, jebkuras konstrukcijas ūdens rezervuārus ieenkuro, lai tukšā stāvoklī neuzpeldētu. Garāžas bedres gadījumā, bedres sienas var noslogot ar grīdu no betona. Bet no pieredzes par tādām bedrēm piebilstu: Bedre ir pastiprināts mitruma avots no zemes. Un ja to visu noslēdz ar kautko, (citādi mašīna pastiprināti rūsē...) tad ar ko? Koks pāris gados nopūst, jo bedres pusē piles karājas. Pats pēc vairākām "pūšanām" liku biezu mitrumizturīgo finieri.
Autors:
zorge
(78.84.86.---)
Datums: 21/04/2008 21:13
dzelzsbetona akas kamēr nav piepildītas ar ūdeni uzpeld ta ka tūties...
Autors:
sto
(87.110.85.---)
Datums: 21/04/2008 21:59
Ja bedri noslogo ar garāžas pārējām konstrukcijām (grīda, sienas, jumts), tad pie atbilstīgas slodzes nekas "neuzpeldēs" (vai uzpeldēs). Jāparēķina.
Autors:
merkakis
(---.mpe.lv)
Datums: 22/04/2008 10:58
Paldies! Tik daudz informacijas , ka pats vairs nesaprotu ko darit :)! Tad cik man biezas tas bedres sienas taisit? Ja man bedre bus aptuveni 1 m x 3 m. Tadi laikam izmeri deres? un cik biezu gridu bedre?? Sakuma tach ar veidnjiem ielieshu sienas un tik pec tam grigu? Pareizi es saprotu? Un cik biezu man vajadzetu visas parejas garazas grigu betonet, putuplastu likt apaksha vai ne? Pats sev galvu sarezgiju :) Paldie visiem jebkura gadijuma!!!!!
Autors:
MRS
(94.103.48.---)
Datums: 04/03/2012 11:25
Vai ir reāli esošo garāžas bedri pārbūvēt, lai tajā vairs nenāktu ūdens. Reāli palu laikā maksimālais ūdens daudzums ka tur ir bijis, ir kādi 20cm. Doma ja visu bedri izklāj, ar kādu plēvi un pa virsu izbetonē jaunas sienas un grīdu, kādus 40-50cm no zemes, Ja tagad tā bedre ir metru plata, tad apakša sanāktu kādi 70-80, kar pilnīgi pietiktu. Vai tas ir reāli, vai tomēr man to grīdu palu laikā pacels grunsūdens?
Autors:
Didzisp
(78.84.100.---)
Datums: 04/03/2012 11:42
Tak iemet sūknīti, lai pumpē to ūdeni ārā un nemokies. Nav vērts ko pārbūvēt, jo neba nu visu gadu tur tas ūdens stāv. Nāks vasara un problēmu nebūs. Vienīgi, ja profesionāli mašīnas taisi un nepatīk, ka bedrē sūknītis brīžiem ieslēdzas. Lai gan, ja profesionāli autiņus taisa, tad sen jau pacēlājs nopirkts. Bedre tomēr vairak amatieriem domāta. Lieliem kuģiem rodas sūces, a jūs te kautkādu garāžas bedri gribat par kuģi pārtaisīt- tas vienkarši neatmaksasies.
Autors:
MRS
(94.103.48.---)
Datums: 04/03/2012 11:55
Par to man arī bija doma, bet tad varbūt izveidot kādu padzilinājumu grīdā, kur tam ūdenim sakrāties? Nu garāža man tīri hobijam, ikdienas auto tur netiek turēts... :)
Autors:
soseds2
(46.109.21.---)
Datums: 04/03/2012 11:58
Problema tada, ja pilnigi hermetiska bedre tomer bus suce, udens vairs nepazudis bet tikai krasies. Es piekritu par letu un idealu risinajumu- sukni, tikai padzilinajums jaizveido.
Pašreizējā: 2 no 3