UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Krūmzāģis
Autors: Slowmo (87.226.85.---)
Datums: 03/06/2008 15:47

Vēlos sev iegādāties krūmzāģi, tik nevaru izvēlēties. Varbūt varat kaut ko ieteikt.

Tātad - man jau ir neliels trimmeris (Husqvarna 323c). Viss jau būtu labi, tik vajag kaut ko jaudīgāku, jo pāraugušo zāli ar tādu ļoti grūti pļaut, kā arī būtu jāappļauj ap dīķi, kur visādas ūdenszāles. Tur prasās pēc ripas, jo ar diegu neņem, kā arī jauas par maz.
Apskatījos, ka Husqvarna krūmzāģi stipri dārgāki par citiem ražojumiem. Partner, Stiga u.c. ir 250-300 Ls robežās, kamēr Husqvarna ar līdzīgiem parametriem būs jau 500Ls. Vai ir vērts pārmaksāt? Nav jau arī pļaujamais apjoms tik liels...

Ko neskaitot Husqvarna vēl varētu ieteikt. Kā jau iepriekš minēju, esmu skatījies Partner un Stiga verķus (ar citiem ražotājiem nav bijusi darīšana, tāpēc nezinu, uz ko vēl skatīties), bet nav saprašanas, kurš būtu labāks, jo abiem cenas līdzīgas.

Un vēl, vai ir kāds liels labums no 4-taktu dzinēja. Saka, ka itkā klusāks un ekonomiskāks, bet kā ir praksē?

Jau iepriekš pateicos!

Re: Krūmzāģis
Autors: Rx (159.148.5.---)
Datums: 03/06/2008 17:13

Nu jau kādus gadus 5 pļauju lidzīgās situācijās ar Oleo-Mac 735 T. Arī kociņi līdz 5cm nav šķērslis. Ļoti ērta darbošanās, labi iztinās aukla, viegli nomainīt to, ir zāles zāģis, var piepirkt kokam paredzēto. Izplata "Mežam un dārzam"

Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 03/06/2008 18:44

Nekad dzīvē nēsmu "sitis"zāli ar striķi. Man tas liekas kā motora bendēšana, jo vai tad kāds ar autiņu visu laiku brauc pilna gāzē. Zāli taču var nogriezt ar četrzaru ripu, vai vēl labāk ar ripu, kurai ir kustoši zobi. Krūmgriezis tad strādā praktiski tukšgaitā un tad tiešām ir degvielas ekonomija un nav jārij dūmi. Bet kam tu to ieskaidrosi, ji visi tik mauc ar tiem striķiem zaļu muti. Es desmit gadu laikā lietoju jau otro krūmgriezi. Otro gadu strādāju ar 52 Stigu un neko sliktu nevaru teikt. Pirms tam bija japāņu krūmgriesis. Tas gan bija vieglāks, bet arī mazjaudīgāks. Diemžēl to nozaga. Neredzu nekādu jēgu četrtaktu motoram. Stigai ir labs serviss un nav nekādu problēmu ar detļu iegādi(ko gan nevar teikt par iepriekšejo krūmgriezi). Pirkt iesaku interneta veikalā. Tā var vinnēt kādus 20-30Ls. Ja kādam interese, tad varu uzdāvināt to krūmgrieža galvu ar visu spoli iekšā. Nereizi nēsmu lietojis un neredzu nēkādu vajadzību pēc tās.

Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 03/06/2008 20:34

Didzisp: ja jau lietots, tad nevajadzētu būt tik striktam viedoklim par "striķa " lietošanu : Man liels dārzs ar upeņu, jāņogu krūmiem, tur lieliski ar "striķi". Akmeņainām vietām, kur zāle nav laba sabiedrotā, cita cirpēja lietošana neeksistē. It sevišķi pavasarī, mīksto zālīti lieliski var apcirst, pie krūmiem samazinot uz minimālo apgriezienus. Protams, nesist pa stumbru- miza tiek sasista. Bet kļūda ar zāģi ir liktenīga... Tāpat mūsu mīļajā Rīgā ir plaviņa: tur pēc ziemas un arī vēlāk daudz pugeļu tiek samests, akmeņains: arī tur ar "striķi" tik var galā tikt.

Datums: 04/06/2008 07:54

Ja zāli pļauj ar ripu kurai kustoši zobi, tad darbs ir līdzīgs kā ar auklu. Pie jebkura šķērsļa zobs noliecās un nekas pa gaisu nelido. Appļaujot kociņus ir jāuzmanās gan ar striķ, gan ar citām ripām. Būtībā es tikai gribēju pateikt, ka striķim ir alternatīvas. Kad prasīju bodē, kādēļ viņi nepiedāvā ripas ar kustošiem nažiem, man atbildēja, ka nēsot pieprasījuma. Kā gan var būt pieprasījums, ja cilvēki nekad tādu brīnumu nav redzējuši. Amerikā viena un tā paša modeļa krumgriezi komplektē audz savadāk nekā Eiropa(laikam atkal kautkādas sulbas normas). Ir vērts paskatīties pie amīšiem, ko gan krumgriezim nevar pielikt, bet pie mums tos verķus vienkārši netirgo.

Autors: Slowmo (87.226.85.---)
Datums: 04/06/2008 09:53

Pagaidām, apkopojot iepriekš rakstīto, ir pozitīvas atsauksmes par:
Oleo-Mac 735 T un
Stiga SB 52

Ko vēl cilvēki izmanto un kāda pieredze?

Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 04/06/2008 12:45

Varu atbildēt par atšķirību starp 2-taktu un 4-taktu dzinējiem.
4-taktu dzinējam nav jāmaisa eļļa ar benzīnu (eļļa atrodas atsevišķā rezervuārā), 4-taktu dzinējiem ir lielāka jauda pie zemiem apgriezieniem un mazāk dūmu.

Tieši šo iemeslu dēļ izvēlējos 4-taktu Briggs & Stratton dzinēju zāles pļāvējam (ne trimmerim, par ko šeit iet runa).

Autors: Rx (159.148.5.---)
Datums: 04/06/2008 13:31

Kā un cik uzmanīgi jāapietās ar 4-taktu trimmeri? Ja viena kļūda nepareizā nolikšanā ir Kirdik motoram?!?

Autors: barels (---.voava.lv)
Datums: 06/06/2008 16:11

Ja meklē Ls250-300 robežās, tad viens no labākajiem variantiem cenas/kvalitātes attiecībā ir Dolmar MS-340. Trešo gadu lietoju, sūdzību nekādu, rekomendēju, i >1ha pļaviņu nogāžu, i dīķi appļauju, + var pielikt krūmu ripu.
Par 4-taktu pie iepriekšuzskaitītā, kā + var minēt, ka motori ir mazliet klusāki un patērēs mazāk degvielu, bet serviss, labošana būs dārgāka.

Datums: 06/06/2008 16:38

Dolmar MS-340 salīdzinājumā ar Stiga SB 52 ir nīkulis un zāģa ripu nepavilks. Instrukcija jau ripa nav nemaz paredzēta. Cita lieta, ka varbūt nemaz nevajg kokus gazt un priekš zāles pļaušanas ar 33 kubiem varbūt arī pietiek. Es gan ieteiktu tomer pirkt aparātu ar vismaz 40 kubiku motora lilpumu. Garā zālē mazjaudīgs krūmgriezis "gurst". Stiga ar 40 kubikiem ir lētāka par Dolmar ar 33 kubikiem, bet nu vienam patīk māte, otram meita.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.