UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Dvieļu žāvētājs privātmājā
Autors: Dvielis (---.dati.lv)
Datums: 04/09/2008 11:09

Nu te augstāk gāja runa, ka virknē nevajag slēgties, bet gan paralēli, lai var termo regulētāju iekabināt. Citādi varēs apsvilināties, ja pieskarsies pie tā žāvētāja.

Autors: rbm (62.85.20.---)
Datums: 04/09/2008 11:36

tev sobrid visdrizak ir šādi

katls
| |
| |-----krans
| |
| |-----krans
| |
| |-----krans
| |
| |-----krans
---

tad nu sanak ka dvielu zavetaju vari likt tikai uz cilpas, citadi no dvielu zavetaja nav jegas (normali nedarbosies)

tev vajag sekojosu
katls
| |
| |=======krans
| |
| |=======krans
| |
| |=======krans
| |
| |=======krans
---

respektivi uz katru karsta udens kranu tev jabut caurulei turp un atpakalj uz konturu. tad var mierigi ielikt paraleli dvielu zavetaju

Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 04/09/2008 11:47

tas ir ļoti glauni, bet, manuprāt, nevajadzīgi.
piemēram, man no ss karstais ūdens nāk 52 grādus karsts. tā ir t pie kuras roku bez riska var turēt dažas sekundes. pa to laiku receptori un analizatori paspēj nostrādāt vairākas reizes un atliek tikai izvēlēties - atraut vai sildīt tālāk.
vecos laikos dažās daudzdzīvokļu mājās karstais ūdens sasniedza pat 70 grādu un vairāk. nav dzirdēta statistika par milzīgu apdedzinājušamies skaitu.

Datums: 04/09/2008 11:54

nepiekrītu rbm.
krānus var atstāt kā ir, un žāvētājus iegriezt virknē jabkurā izdevīgā vietā. apakaļgaitā vai turpgaitā - nav starpības. ar ko, tad, viņas atšķiras?

Datums: 04/09/2008 12:47

Man šobrīd tik tiešām ir tā:
katls
| |
| |-----krans
| |
| |-----krans
| |
| |-----krans
| |
| |-----krans
---

Vai varu likt šādi:

katls
| |
| |-----krans
| |=========dvieļu žāvētājs
| |-----krans
| |-----krans
| |-----krans
---

Paldies spečukiem!

Autors: EjTakTu (78.84.43.---)
Datums: 04/09/2008 23:18

priekš aae
Nu tanī plikajā elektriskajā man nepatīk, ka arī ziemas sezonā šamējais paliekās elektrisks :)
priekš Dvieļa
Nu apsvilināties jau toč nevar. Un vienalga vai turpgaitā vai atpakaļgaitā. Tāpēc jau to cilpu veido, lai tas ūdentiņš jebkurā vietā būtu dabonams uzreiz karsts.
Man tikai tā doma par termoregulāciju neliek mieru. Ja iegriež virknē, kā iesaka v_t, tad žāvētājs visu laiku iet uz pilnu klapi. Ja tas žāvētājs maziņš, kāds viens viņķelis,tad jau nekas. Taču, ja palielāka uzparikte, vasarā reizēm pa karstu sametīsies. Ja ar kādu termogalvu šamējo aizklapēs ciet, tad pazūd cilpas jēga. Tāpēc mans funktieris ir līdzīgs, kā daudzās daudzdzīvokļu mājās esošā apkures sistēma. Būtībā stāvvadā ir viencauruļu sistēma. Un radiatori būtībā tādi paši dvieļu žāvētāji vien ir. Nāk stāvvads, virknē ir radiators ar pieregulējamu ventīli vai termogalvu. Taču paralēli radiatoram ir arī nedaudz mazāka diametra caurule apejai. Tā sakot, ja tu esi nosvīdis, tad, samazinot plūsmu radiatorā, apakšējais un augšējais kaimiņš nenosals. Respektīvi cirkulācija cilpā turpināsies. Var jau būt, ka es sarežģiju dzīvi, bet tāds funktieris nu man reiz ir ;)

Datums: 05/09/2008 12:24

Vai kāds zina teikt, vai ir kaut kur nopērkami karstā ūdens termo regulētāji priekš ūdens dvieļu žāvētājiem?

Datums: 05/09/2008 14:55

EjTakTu, funktieris pavisam vienkārš. uz tā žāvētāja visu laiku ir siltumizolācija - dvieļi. lai cik loku nebūtu tam žāvētājam, nekāda tašķenta nesanāks. :D

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 05/09/2008 15:16

Paldies par apskaidrību. Variants nav slikts. Un tomēr man prātā neķītra ainiņa - nosvīdis, pliks v_t trenkā mājiniekus skaļi bļaudams "Kurš maita, santehniķis tāds, aizstiepis manu siltumizolāciju!" ;)

Datums: 05/09/2008 15:21

lustīga bilde!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  ********  **    ** 
  **   **   **    **  **           **     **   **  
   ** **    **        **           **     **  **   
   ** **    **        **           **     **  **   
  **   **   **    **  **           **     **   **  
 **     **   ******   ********     **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727