UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Siltināt metru biezas akmens mūra sienas
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 21/11/2008 09:22
Vienstāv, nesapratu mesidzhu - metru biezam mūrim, manuprāt, siltumpretestība ir līdzīga mūsdienu g;azbetona sienai, kas siltināta ar 5cm puķiku, tā kā nekāds caurums jau tur nav. Tu ko, vecās lauku mājās nekad neesi bijis uz bēniņiem? Droši, ka esi - esmu redzējis vairākas, un visas viņas izskatās principā vienādas - pārsegums no balķīem, virsū paplānu dēļu klājums, virs tiem labākajā gadījumā pāris cm skaidu, smilšu, lapu vai izdedžu, kas parasti jau ir kaut kur pazuduši. Bēniņu sienas galos parasti tādas, ka gaisma spīd cauri, resp. temperatūra tur ir tāda, kā ārā. Ko labāk siltināt - metrīgu mūri, vai pāris cm biezus dēļus???
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 21/11/2008 11:29
Caurums A izrādās pietiekami liels un Annai tiešām būs jāmazgājas pie draudzenes. Ja granītam 2.8 un Aeroc classic 0.11 W/(m * K), tad metru biezai monolīta akmens sienai ekvivalenta 3.9 cm bieza gāzbetona siena (bez nekāda vēl putuplasta). Ja samūrēts ar kādiem tukšumiem, tad gan citādi.
Autors:
Didzisp
(78.84.123.---)
Datums: 21/11/2008 11:53
Tie siltumpretestības aprēķini ir kaķim zem astes. Tā tagad tāda modes lieta matemātiski pieradīt, ka 5cm vate ir krutaka par metrīgu akmens mūri. Mūrim jau vēl ir ari masa, kuras vatei nav. Tad nu pameģini to mūri atdzesēt vai sasildīt. Ja ārā -20, tad paies mēnesis, kamer tas aukstums izņems cauri. Var gadīties, ka ap Jaņiem tikai sienas nosarmos:). Ja nopietni, tad protams tādi mūri arī ir kartīgi jakurina, bet nu ja tādu maju var atļauties, tad sters malkas šur turp ziemā ir sīkums, toties kāds dizains. Neviena fototapete neaizstas dabīgu mūri. Vismaz es atstātu tos mūrus kā stāv un nečakaretu ar visadiem puķikiem, vatēm un riģipšiem.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 21/11/2008 11:56
Nu vecīt, tu salīdzini monolītu granītu (resp. māja izcirsta granīta klintī) ar monolītu gāzbetonu, bez šuvēm utt. Tas ir teorētisks gadījums, praktiski tie skaitļi reālām sienām ir stipri pieticīgāki - kaut kādā grāmatā redzēju, kur reali bija grafiski salīdzinātas materiālu siltumpretestības eksistējošām sienām, nevis pašiem materiāliem. Tā, protams, ir katra paša darīšana, bet ja man būtu šitāda māja, tad iekams ņemties ar šito sienu siltināšanu (darbietilpīgs un dārgs process), es tomēr vispirms sakārtotu griestu siltinājumu, jo siltais gaiss tomēr ceļas uz augšū un jumta/griestu siltinājums ir būtībā pats svarīgākais mājai. Nopērk kaut vai kravu/-as skaidu, saber augšā, pa virsu pāris maisus sausa kaļķa, ar grābekli visu apmaisa un lieta darīta. Viena vīkenda un nelielas naudiņas darbiņš.
Pašreizējā: 3 no 3