UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
GPS autoparka vadiba
Autors:
Andris Briedis
(217.195.59.---)
Datums: 13/11/2008 23:02
Varbut kads var ieteikt pec pieredzes kadu labu firmu gps autoparka aprikoshanai? Esmu dzirdejis, ka varot samazinat degvielas rekinu par 10-20%
Re: GPS autoparka vadiba
Autors:
EjTakTu
(78.84.44.---)
Datums: 13/11/2008 23:53
Tikai autobusu un smago autiņu autoparkam. Vieglajiem tik reklāma. Ja nu tiešām zināms, ka šausmīgi zog, tad jā. Pārdevējs runā tik par labumiem, par riskiem mazāk. Riski - sistēma nav pārāk precīza. Jākoriģē nobrauktie km (atšķirās gps no spidometra) respektīvi jākoriģē arī patēriņš. Vēl risks - darbinieku neapmierinātība. Ja darbinieks zin, ka viņš tirek papildus kontrolēts, viņš reducē to kā neuzticību no darba devēja puses.
Sistēmu sauc par MKS - maršruta kontroles sistēmu. Ir lētāka un dārgāka - ar benzīna kontroli vai bez. Viens kantioris zināms. tūlīt atradīšu lapu. tur cenas kontakti, utt.
[www.transporent.lv]
Sistēmu sauc par MKS - maršruta kontroles sistēmu. Ir lētāka un dārgāka - ar benzīna kontroli vai bez. Viens kantioris zināms. tūlīt atradīšu lapu. tur cenas kontakti, utt.
[www.transporent.lv]
Autors:
kankars
(217.195.59.---)
Datums: 14/11/2008 10:31
Nuu, cik es zinu, tad gps nolasa precizaku kilometrazu par spidometru. Protams ari, ka var but darbinieku neapmierinatiba, kuram tad patik tikt kontroletam. Bet pati par sevi sistema ir laba, atskiriba ir ka to lieto, var but ari tadi control freeki.
Vieglas masinas merit degvielu nevar, bet ietaupit var tapat uz auto lietosanu vairak darba vajadzibam.
Eku shitam kantorim tagad ir baigi laba cena 160ls par aprikojumu un 6 meneshi par brivu visu var lietot:) Izmeginajuma autinu par rbivu apriko un tada gara
=www.navirec.lv= Lai veicaas!
Vieglas masinas merit degvielu nevar, bet ietaupit var tapat uz auto lietosanu vairak darba vajadzibam.
Eku shitam kantorim tagad ir baigi laba cena 160ls par aprikojumu un 6 meneshi par brivu visu var lietot:) Izmeginajuma autinu par rbivu apriko un tada gara
=www.navirec.lv= Lai veicaas!
Autors:
vot
(195.60.82.---)
Datums: 14/11/2008 12:05
Var jau iztikt bez GPS, ja nepieciešams taupīt degvielu. Ideja vienkārša un, protams, ģeniāla. Bākā iemontē ūberprecīzu bākas līmeņa mērītāju, kas elektroniski pēc uzstādījumiem fiksē laiku, datumu un līmeni bākā. Nokačā datus un viss redzams kā uz delnas. DUSā iepildītiem litriem jāsakrīt ar bākā ietecējušiem, nav iespējams noliet no bākas tā lai grafikā neparādītos straujš līmeņa kritums utt. Pie tam tas ir izgudrots un tiek ražots Latvijā, liekas, ka RTU. Atmaksājoties dažu mēnešu laikā. GPS vajadzīgs ja vēlas kontrolēt arī atrašanās vietu, bet tas būs daudz dārgāk, jo kaut vai datu apmaiņai reālajā laikā jāizmanto GSM.
Autors:
a vot
(217.195.59.---)
Datums: 14/11/2008 12:29
Ari tam rtu razotajam precizitate klibo, cik esmu dzirdejis! Baka jau shupojas, ir visadas neregularas, pasham japumpe ara dati, jaanalize:) Un vai nevar taa leenaam pumpet no bakas ara, kamer mashina stav? Vai to ta zistema uzrada?
Un ka bus ar degvielas paterinu, ja traktoru vai smago privatam vajadzibam lietos? Brauks halturas, sistema uzradis, ka viss stokos, bet pieliekam gps un ari to nevar izdarit, esmu dzirdejis, ka pat bliezh atskaites par darbu tukshgaita, kur vel pulka var ietaupit. Vel viss ir atskaites automatiski, jebkursh zudums tev uzradas pats, nekas nav jaanalize. Nu es skatos, ka 160Ls pat gps nav dargi man liekas un vel bliezh 6 meneshus bez maksas, pec tam esot 7,50 menesi, bet tur fiichas chum un mudz, ta nav tikai degviela, bet tur var ietaupit uz neskaitamiem radijumiem! Sniega tiritajam var pateikt kadu posmu vish i nobraucis ar nolaistu skjuri un kur un cik sali izkaisijis!
Un ka bus ar degvielas paterinu, ja traktoru vai smago privatam vajadzibam lietos? Brauks halturas, sistema uzradis, ka viss stokos, bet pieliekam gps un ari to nevar izdarit, esmu dzirdejis, ka pat bliezh atskaites par darbu tukshgaita, kur vel pulka var ietaupit. Vel viss ir atskaites automatiski, jebkursh zudums tev uzradas pats, nekas nav jaanalize. Nu es skatos, ka 160Ls pat gps nav dargi man liekas un vel bliezh 6 meneshus bez maksas, pec tam esot 7,50 menesi, bet tur fiichas chum un mudz, ta nav tikai degviela, bet tur var ietaupit uz neskaitamiem radijumiem! Sniega tiritajam var pateikt kadu posmu vish i nobraucis ar nolaistu skjuri un kur un cik sali izkaisijis!
Autors:
vot
(195.60.82.---)
Datums: 14/11/2008 12:53
Nav grūti iedomāties, kam ir izdevīgi uzturēt uzskatu, ka "rtu razotajam precizitate klibo". Klibo, kliboja un klibos viss, visiem un vienmēr. Cita lieta kādās robežās kas klibo. Kā tu vari aizbraukt haltūrā ārpus darba laika, ja datums un diennakts laiks fiksējas ik pēc 5min, piemēram? Pašam jāpumpē dati un jāanalizē tikai tad, ja dzīve spiež taupīt. Ja nav jātaupa, tad nav arī jāčakarējas :)
Autors:
vot ta
(217.195.59.---)
Datums: 14/11/2008 13:02
Ja jau nav jātaupa, tad vispar tadas sistemas nevaig:) Nav jau ka saka tikai taupisana lieta, atvieglo darbu un tada gara!