UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
nodošana eksplutācijā
Autors: andisk26 (---.izzi.lv)
Datums: 20/11/2008 16:19

Kā ir , vai var nodot jaunbūvi eksplutācijā ja nav pabeigta sēta ? Doma bij nodot eksplutācijā un pēc tam uzlikt sētu , jo paredzēts prihvatizēt pāris metrus klāt :)

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 21/11/2008 10:02

Var nodot māju ekspluatācijā arī bez sētas, viss atkarīgs no buvvaldes un vides reģionālās pārvaldes...Septembrī nodevu māju espluatācijā Rīgas rajona neizpildot visu projektā paredzēto, jo to reāli nemaz nevareju izdarīt. Kad saņēmu mājas projektu no arhitekta nepievērsu uzmanību, bet projekta bija sarakstitas daudz lietas, kuras tuvākajā piecgadē nemaz nebūs, t.i., bruģis uz ceļa un pagalmā, sēta, dzīvžogs utt... taču pie nodošanas visam ir jabūt kā projektā, it kā. It kā tāpēc, ka man būvvaldē teica, ka var arī atkāpes pieļaut, norādot līdz kuram laikam kādi darbi tiks izdarīti, tik man pat tādas atkāpes nepiedāvāja, vienkārši nieņēma ekspluatācijā, apsekojot būvi.

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 21/11/2008 10:21

Es arī tieši šādu jautājumu uzdevu būvvaldē - viņi man skaidri pateica, nu, ka pēc taisnības, ja projektā ir, tad ķipa vajagot, bet līdz šim, vismaz mūsu pagastā, nekad nevienam māja neesot izbrāķēta, tikai tāpēc, ka nav žogs - teica, ka lai nekreņķējoties, pieņemšot arī bez žoga. Varbūt, ja māja kaut kādā svarīgā vietā, var piekasīties, tas jau labāk jāprasa būvvaldē.

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: Jānis Zvejnieks (---.lvm.lv)
Datums: 21/11/2008 14:58

Lai māju nodotu ekspluatācijā nav OBLIGĀTI jābūt žogam, bruģim utt. Ir noteikts, ka jābūt vismaz vienai vannasistabai, virtuvei, dzīvojamai istabai fasādei uz ceļa pusi pabeigtai un kanalizācijai. Pie nodošanas aktā ieraksta, kas un kad paredzēts pabeigt.

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: dadzis (---.lmt.lv)
Datums: 21/11/2008 15:52

Ja mājas fasādē ir OSB, tas derēs nodošanai ekspluatācijas nodošanai?
Cik ilgi iet nodošana ekspluatācijā un kā tas vispār notiek? Būvaldei jāprasa, jeb kautkur citur jāsperas?

Bez fasādes ... viss pārējais jau man būs, tik vot vagonku taisijos pavasarī likt, tagad negribas vairs. Bet banka grib lai jau janvārī ir nodota ekspluatācijā. Var jau pagarināt, nav problēma itkā.

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 21/11/2008 17:07

Ja projektā ierakstīts un saskaņots, ka fasādes apdare ir OSB, nekādu problēmu. Citādāk vai nu pierādi bankai, ka netaisies šķērdēt viņu aizdoto naudu veicot būvdarbus tiem nepiemērotā laikā vai taisi fasādi. Ja ir attiecīgi ekspertu slēdzieni, bet banka uzstāj un kredītlīgumā šāds nodošanas termiņš nav minēts, var tiesāties.

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 21/11/2008 18:43

Izmaiņas projektā, starpcitu, arī var saskaņot būvvaldē. Pirms komisijas aicināšanas aizej pie būvinspektora, sarunā, ka vagonkas vietā OSB vai vispār nekā nav, un uz priekšu.
Līgumā ar banku ir vai nu "nodošana ekspluatācijā", vai arī "būvniecības pabeigšana un nodošana ekspluatācijā". Tas 2. variants ir tāds kutelīgs :) Un par to termiņu pagarināšanu arī iepriekš noskaidro, bankas ninče naskas uz % palielināšanu, grozot jebkādus līguma nosacījumus.
Man starp citu ir tāds jautājums par "fasādei uz ceļa pusi pabeigtai" - a kurā brīdī iestājas, ka tā ir pabeigta, un kurā vēl nē? Man šobrīd fasāde ir noarmēta, bet dekoratīvā apmetuma un vagondēļu vēl nav, principā tāpēc, ka es vēl neesmu tā riktīgi izdomājis, cik daudz dēļu un cik apmetuma. Krāsot to armējumu es tā kā negribu, priekškam. A kam ir jābūt, lai atbilstu formālajām prasībām?


Re: nodošana eksplutācijā
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 22/11/2008 09:49

dadzis -Cik ilgi iet nodošana ekspluatācijā un kā tas vispār notiek? Būvaldei jāprasa, jeb kautkur citur jāsperas?

Jāuztaisa inventarizācija un no diviem kantoriem- vides un higēnas pārvaldes jādabūn atzinums, ka viss paveikts atbilstoši projektam, un vēl vajadzēja sertificēta elektriķa atzinumu par kaut kādiem mērījumiem mājas elektroinstalācijā. Kad šie papiri ir uz rokas jadodas uz būvvaldi un aizpilda pieteikumu par mājas nodošanu. Manā gadījumā pēc nedēļas bija akts, kuru vēl pēc nedēļas tikai parakstija arhitekts pašvaldības. Interesanti, ka neviens to maju no buvaldes nemaz nebrauca skatīties, tik formali uzrakstija aktu, kā rezultātā radas maza pretruna- inventarizācijā, un faktiski, mājai ir apdare no koka, bet aktā - apmetums:) Vides pārvalde neklātienē māju apsekoja, neko nevaru pateikt, kam pievērsa uzmanību. Savukārt no higēnistiem, meitene ienāca koridorā un tālāk ne soli, tik pagalmā piesējās pie smalkās smilts kaudzes 50cm augstumā, kas speciāli atstāta bērnam izklaudēm. Sāka skaidrot ka tāda nevar būt, var paklupt utt, bet es saku ka buvvaldē teica par iespejamām atkāpēm... un vēl prasīja, kur tad bruģis? Nokaunināja mani ka mazu puiku, bet p''ec nedēļas atzinums bij rokās:)

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: E (80.233.175.---)
Datums: 22/11/2008 12:02

Ar taam bankaam tieshaam jaauzmanaas. Es arii kaveeju nodoshanu ekspluatacijaa un tagad banka grib man palielinaat % likmi pie terminja pagarinaashanas. Maajaa jau rit iekshdarbi, bet bankai vienalga :(
Pagaidaam veel ciinos, jo palielinajums par nieka 0.5% man izvershas papildus 5000Ls uz aizdevuma terminju, kas ir diezgan sapiigi.

Re: nodošana eksplutācijā
Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 24/11/2008 09:35

"Vides pārvalde neklātienē māju apsekoja, neko nevaru pateikt, kam pievērsa uzmanību."

Ķipa tas ir kā? Brauca vai nebrauca?
Viņi tur nezkādu ūber piķi prasa par to sūda papīrīti. Un vēl prasa lai es pats viņus vedu uz objektu un atpakaļ. Ta neko sev bizness.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **    **  **     **  **     ** 
    **     **    **  ***   **  **     **   **   **  
    **     **        ****  **  **     **    ** **   
    **     **        ** ** **  **     **     ***    
    **     **        **  ****   **   **     ** **   
    **     **    **  **   ***    ** **     **   **  
    **      ******   **    **     ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727