UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Internets laukos
Autors: ZXX (---.198.190.81.altava.lv)
Datums: 08/12/2008 21:07

Sveiki, vai kāds varētu ieteikt labu risinājumu internetam laukos.

Re: Internets laukos
Autors: vgy7 (84.237.175.---)
Datums: 08/12/2008 21:35

Meklēt interneta pakalpojumu sniedzēju konkrētajā vietā, ja tādu tur nav, atliek tikai divas iespējas:
1. pašam kļūt par tādu;
2. nomainīt dzīvesvietu...
p.s. vispilnīgākais pārklājums Latvijā ir LMT, bet arī viņi neaptver 100% visu valsts teritoriju.

vgy7

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 09/12/2008 09:35

Cik zinu no radiem, tad vispēdējākā laikā telekoms ir nokāpis no mākoņiem un piedāvā DSL (vai tml.) arī laukos (vai visos, tas gan būtu neticami). Pēc gadiem ilgas sliktas kvalitātes iezvanpieejas cilvēki jūtas atkal balti kļuvuši :)

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 09/12/2008 10:19

Ja ir pieejams Bļatelekoma internets - tad tikai to, jo labākas alternatīvas nav. Ja tas nav, tad LMT internets.
Nesen darba kolēģis paņēma un ir ļoti apmierināts.

Autors: E (80.233.175.---)
Datums: 09/12/2008 11:50

Tagad sakarā ar "Trešā Tēva Dēla" projektu internets ir savilkts pa visu latviju uz bibliotēkām un skolām. Skaties kura bibliotēka vai skola ir tuvumā, atrodi kura tieši kompānija nodrošina viņiem internetu un zvani tiem un jautā. Parasti laukos kapacitātes pietiek un viņi līdz ar skolām un bibliotēkām paņem riņķī dzīvojošos interesentus. Mierīgi vari pat 10km attālumā no kādas bibliotēkas pieslēgties caur radiolinku. Protams tas viss maksā, bet nu iespējas dabūt diezgan kvalitatīvu internetu šobrīd ir visā Latvijā.

Autors: Māris2 (87.110.241.---)
Datums: 07/02/2009 20:00

Diemžēl lauki ir atstati interneta ziņā ir atstati pedejā vietā un uz palidzibu nav ko ceret ne no mobilajiem operatoriem, ne arī no satiksmes ministrijas. Dzivoju it kā samerā tuvu pilsetai, tikai apm. 7 km pa gaisa līniju bet... lattelekom kabeļa nekur tuvumā nav (tuvakā linija apm. 3 km) un lattelekoms atsakās ievilkt liniju- it kā nav tehnisku iespeju (kaut gan viens darbinieks no šīs pašas iestādes pačuksteja ka ja samaksašu pilnu naudu par ierikošanu tad visas tehniskās problemas bus uzreiz atrisinatas), radio linku ierikot nevar, jo visapkart mājai mežs- tatad traucē koki, paliek vienigi satelit-internets bet tas maksā tik pat cik uzcelt torni lai ierikotu radio linku.
esmu apzvanijis visas iespejamās firmas (sakot ar Lattelekomu, Latnetu un beidzot ar Radiokomu) - pilniga bezcerība.
Nakas iztikt ar Triatel piedavato bezvadu internetu, lai gan jasaka- tā ir knapinašanās, jo jaskaita lidz katrs megabaits par cik esmu invalids un pie datora pavadu vismaz 14 h diennaktī. (menesī tikai 5 Gb vai 10 gb)
Tapat rakstiju vestuli satiksmes ministrijai. No tās ari atbildi nesanemu...
Varbut ja kads cilveks var man palidzet ar ideju- bušu ļoti priecigs.

Mans tel. 26845850, Maris
Gulbenes rajons.

Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 07/02/2009 22:50

tagad jau dikti reklamējas Bite ar savu bezvadu. Varbūt ir vērts pamēģināt? No SM vēstulei noteiktā termiņā ir jābūt, ja nav, tad tas ir likuma pārkāpums.

Autors: einārs (87.110.163.---)
Datums: 07/02/2009 22:58

ļoti vienkārši,ievelc vadu un piesaki pieslēgumu,būs lētāk nekā telecom vilks.neviens tikai tev nevilks vadu lai tev iedotu pieslēgumu.man senčiem tā pati problēma bija.tas atmaksājas jo par tiem gb ātri vien veselu kapitālu notērēt var.uzzini kādu vadu vajag,pa zemi ,cik dziļi lai nesanāk domstarpības,draugam,brālim lāpstu rokās un kas ir 3km ko neparakt.kamēr sagaidīs kad civilizācija dziļos laukos ienāks,tad mazmaz bērni jau uz randiņiem skraidīs.

Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 08/02/2009 12:34

radiolinks ir diezgan kakaina un paveca tehnoloģija, kas nenodrošina pietiekoši labu saiti dažādos laikapstākļos. Ja gribās labu kvalitāti, tad jāizdod vairāk naudiņas par aparatūru.

Nezinot kadā attālumā no ZXX mājām kas atrodas un kāds ir reljefs, es apsakatītu iespēju izveidot paštaisītu bezvadu LAN savienojumu, kas pavelkt tiešajā redzamībā vairākus desmitus kilometru. Ja reljefs to neatļauj, tad gan DSL, ja ir iespējams, ja nē, tad LMT, kas tagad ir pieejams arī bez GB ierobežojuma.

Autors: Māris2 (87.110.241.---)
Datums: 08/02/2009 12:48

ints45, palasi biski augstak.. jau rakstiju par Mb ;) Man menesii vajag vismaz 50 Gb...
einārs, diemžēl šī ideja atkrit pašam ievilkt, jo 1) kā jau lasiji (ja lasiji) esmu invalids un pats to izdarit nevaru (draugu, bralu u.t.t.. nav) 2) šie 3 km kas jarokās ir jarokās pa ļoti kalnainu vietu... + vel mežs... tā ka.. caur koku saknēm un augstiem kalniem diez kas nav izrakties 3 km
Elektriķi, vieta ir ļoti kalnaina, un viscaur koki... tā ka tiešo redzamibu nekadigi nedabut (tas jau augstak rakstits)
LMT un citi mobilie operatori ari diemžel atkrit jo bezmaksas MB atri izbeidzas. Piemeram LMT internets šajā pusē darbojas tikai GPRS režīmā, tapat kā Bites, tas vel nebutu trakakais, bet tiklidz kā tiek sasniegti 10 Gb (lai ari viņu majas lapā raklstits ka nodrošina 3 Gb) atrums no jau tā lēna GPRS nokritas uz pusi...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.