UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Blīvēšanas/izolēšanas lenta
Autors:
spk
(131.207.242.---)
Datums: 27/02/2009 15:43
Savienojot ventilācijas caurules, plastmasas, tā kritiski papētot savienojumu vietas, šķiet, ka prasās pēc papildus blīvējuma. Ir doma to paveikt ar kādu izolācijas lentu. Viens no galvenajiem parametriem - ilgdzīvošana, tipa lai gadu 30 laikā nesadalās. Ko meklēt, uz ko skatīties?
Re: Blīvēšanas/izolēšanas lenta
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 27/02/2009 16:47
Aptin ar parasto armēto līmlentu tā bagātīgi un lieta darīta. Plastmasas sadalās tikai UV gaismas iedarībā - tev taču ventilācijas vadi netiks saules apspīdēti.
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 27/02/2009 16:57
man vairāk svarīgi, lai tā lenta nesadalās, un lai tā līme, kas uz lentas, nesadalās. Kas ir armētā līmlenta?
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 27/02/2009 17:01
OK, tagad es zinu, kas ir armētā līmlenta. Paliek aktuāls jautājums - kura ir tāda līmlenta, kura nesadalās pēc iespējas ilgāk. UV stari klāt netiek, jo caurules un lenta atradīsies zem griestu apšuvuma.
Autors:
aaaa
(87.110.142.---)
Datums: 27/02/2009 18:33
Ironija, bet armēto līmlentu tautā sauc par Duct Tape, kas ir tulkojumā ventilācijas līmlenta, lai gan, izrādās, tā šiem mērķiem ir slikta:
[en.wikipedia.org]
Sorī par dezinformāciju, labāka esot alumīnija līmlenta, lai gan tad noteikti jāņem armētā, jo parastā, kad pats sev ventilācijas trubas ar tādu līmēju man likās diezgan viegli ieplēšama. Alumīnisj jau nu toč ir mūžīgs.
[en.wikipedia.org]
Sorī par dezinformāciju, labāka esot alumīnija līmlenta, lai gan tad noteikti jāņem armētā, jo parastā, kad pats sev ventilācijas trubas ar tādu līmēju man likās diezgan viegli ieplēšama. Alumīnisj jau nu toč ir mūžīgs.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 02/03/2009 09:02
Varbūt vērts pamēģināt t.s. "jēlgumijas" lentu (self amalgamating tape, nopērkama elektromateriālu veikalos)?
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 02/03/2009 10:48
Paņēmu alumīnija armēto lentu, ir baigi OK, ticība pietiekami blīvam savienojumam atgriezās :)
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 02/03/2009 10:52
Pareizi darīji - starp citu, profesionālie ventilācijas veči visu līmē tikai un vienīgi ar armēto alumīnija lentu. Cena gan tai ir, ja nemaldos, pie 10 Ls par rulli, bet nu tas rullis ir liels.
Autors:
SAK
(87.110.89.---)
Datums: 02/03/2009 22:19
Bet ja nu pēc 5 gadi atnāk (http://en.wikipedia.org/wiki/T-50_tank)? :D
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 03/03/2009 09:11
Nu, tad mēs portālā building.ru apspriedīsim, kur lai taigā dabū alumīnija lentu :)