UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

jaunās būvinženieru programmatūras
Autors: karlisb (84.237.169.---)
Datums: 11/04/2009 23:17

Kādas pašlaik Latvijā visvairāk izmanto inženierprogrammas, kuras ir visefektīvākās- Monomax, Autodesk Robot?

Re: jaunās būvinženieru programmatūras
Autors: archis1 (159.148.99.---)
Datums: 12/04/2009 20:59

Pats izmantoju Robot Millenium aprēķiniem un Revit Structure modelēšanai/rasēšanai. Saki, kapēc tev tik daudz jautājumi par šīm programānm? :)

Datums: 13/04/2009 01:07

archis1 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pats izmantoju Robot Millenium aprēķiniem un
> Revit Structure modelēšanai/rasēšanai. Saki,
> kapēc tev tik daudz jautājumi par šīm
> programānm?

dabuuju studentu versiju Robotam jaunajam un mēģinu tur taisit kursa darbu importējot no Revita, bet visu laiku ir kaut kādi gļuki- viņš saka, ka ir kaut kāds nepareizs galīgo elementu sadalījums un negrib līdz ar to rādīt rezultātus... varbūt tev ir kādi normāli aprēķina paraugi, izņemot tos, kas ir robota mājaslapā?

Autors: SAK (95.68.37.---)
Datums: 13/04/2009 09:35

Būvkonstrukciju statiskajam aprēķinam un dimensionēšanai manuprāt viens no efektīvākajiem (un kuru pats izmantoju) ir Staad.Pro. Vēl ir programma kas saucās Lira, to arī daudzi būvkonstruktori lieto. Rasēšana notiek tajā pašā AutoCad. Šobrīd vēlos apgūt jau augstākminēto Autodesk Revit Structure, liekas ka tas ir baigā odziņa - laikam tur integrēti gan aprēķini gan rasēšana, tikai aprēķini ne pēc mūsu standartiem.

Autors: SAK (95.68.37.---)
Datums: 13/04/2009 09:40

...tikai ir viens svarīgs BET. neviena programma neaizstās tavu inženiera intuīciju un risinājumu veiksmīgumu, tā ir tikai palīglīdzeklis savu ideju realizācijai.

Datums: 13/04/2009 12:06

par Staadu esu dzirdējis, ka ļoti plaši lieto pasaulē, bet nu salīdzinājumā ar Liru un Robotu man liekas ir nedaudz sarežģītāks tieši vesela ēkas karkasa izbūvē. Robots ir baigi patīkamais izskata un vienkāršuma ziņā. Man skolā ir bijis gan Staads, gan Lira. Tagad apgūstu Robotu, bet tas ir tikai no tiem materiāliem, kas ir viņu mājaslapā- pašlaik radušies jautājumi, kurus grūti atrisināt, nezinot. Tāpēc varbūt kāds var ieteikt ko labu kā pašmācības ceļā apgūt Robotu?

Datums: 13/04/2009 12:14

SAK Wrote:
-------------------------------------------------------

> Šobrīd vēlos
> apgūt jau augstākminēto Autodesk Revit
> Structure, liekas ka tas ir baigā odziņa -
> laikam tur integrēti gan aprēķini gan
> rasēšana, tikai aprēķini ne pēc mūsu
> standartiem.

Revitu starp citu sāk izmantot ar vien vairāk visā pasaulē, Latvijā kā parasti viss notiek lēnāk- galvenokārt jau tāpeec, ka nenormāli ekonomē laiku ar visu to, ka, piemēram, nav jāsēž stundām ilgi, lai uzzīmētu griezumus vai sienu notinumus- tikai uzvelk griezuma līniju un ir, par apjomu skaitīšanu nemaz nerunājot. Un jā, no revita var vēsi sūtit uz Robotu, turklāt tur var arī definēt visus gosta dzelžus un rēķināt pēc snip normatīviem- ar nedaudz latviešu valodu arī.

Autors: SAK (81.198.140.---)
Datums: 13/04/2009 15:42

Zini, Staad.Pro nav nemaz tik sarežģīts - jā, protams, tur ir visādas fīčas un knifiņi, kas domāti ļoti ļoti šauram gadījumu skaitam, bet tos praktiski pielieto ļoti reti. Esmu arī rēķinājis dažādus daudzstāvu karkasus - zini - ļoti ērti un pārskatāmi var darboties. Taču jāatzīst, ka šādas programmas, kas domātas aprēķiniem, ir daudzmaz vienādas pēc savas uzbūves, atšķiras tur galvenokārt interfeiss. Staad arī rēķina pēc SNiP - tas jau tas pats LBN, tikai netulkots, bet nu jau ir jāskatās uz Eirokodeksu pusi - drīzumā mums visiem būs Eirokodekss priekšā pakaļā - tie jau integrēti visās puslīdz pieņemamās programmās man šķiet.
Bet Revits un tamlīdzīgie man šķiet ka rullē, tikai žēl, ka nav kāda bezmaksas programma kas varētu līdzināties šiem komercijas produktiem.

Datums: 13/04/2009 16:47

varbūt vari dalīties pieredzē, kā iemācījies Staadu? Cik esu skatijies netaa, tādi mācību materiāli ir baigi pamaz, man liekas pat Robotam tajā mājaslapā ir vairāk

Autors: SAK (87.110.33.---)
Datums: 14/04/2009 09:07

kad mācījos Staadu, darbavieta apmaksāja kursus Staada apguvei - tos organizēja firma kas šo programmu izplata - Kogra, protams, par samaksu. Tie bija ap kādi 200Ls, ja nemaldos, +/- biski uz katru pusi varbuut. Kursi,jāsaka, diezgan intensīvi un iemāca minimumu, pārējais atkarīgs no tevis. Ja tu sāc pielietot vienkāršus aprēķinus, piemēram, rēķinot plakniskus rāmjus,tad tā visa padarīšana nogulsnējas kautkur nebūt prātā un katru reizi vari darboties arvien ātrāk, pastudēt jaunas "opcijas", tad tā lieta aiziet. Baigi ērti ir rēķināt kopnes, rāmjus - autokadā uzzīmē, iemet Staadaa un sarēķini. Es gandrīz Stadaa vispār nezīmēju - importēju no Autokada. Tikai visu laiku jāpaseko ar galvu līdzi arī, mazums, cilvēciskais faktors var nostrādāt. Bet ja tu izej kursus un nepielieto iegūtās zināšanas praktiski, tad gan ātri viss aizmirstās, kā jau tas ir ar citām lietām. Vēl kad nopērk Staadu, līdzināk grāmatiņa ar piemēriem,nokuriem var mācīties, taču, jasaka, diezgan neizdevusies - neuzskatāma, bet, iespējams,jaunākām versijām ir saprotamāka. Netā kkur iespējams var atrast piemērus un kādu ieskenētu grāmatu, godīgi pasaku - esmu meklējis, bet ne pārāk cītīgi - nesameklēju.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.