UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
gulbuves apmuresana.
Autors:
murnieks
(---.b-ras2.srl.dublin.eircom.net)
Datums: 06/07/2009 11:05
velos nuzzinat vai apmurejot vecu gulbuves maju ar kiegeliem drikst kiegelus sasiet ar gulbuvi,it kaa maaja ir nosedusies,bet kaa ir labaak?
Re: gulbuves apmuresana.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 06/07/2009 13:09
Es saprotu, ka tā - apmūrēšana ir vēlme romantikai. Bet ja nauda ir, tad iespējamais redzējums, šāds.
Pie guļbūves sienas, iepriekš sakārtojot apakšējo vainagbaļķi, lai tas nebūtu trupes skarts, sienu nogruntē ar baltkaļķi vai antiseptiku. Tad piestiprina ~2cm koka latas uz kurām piestiprina 2,5cm fibrolītu. Fibrolītam uzrīvē kaļķa javu aizpildot poras, pret gaisa izpūsšanu. Tad uz kaļķa javas var tieši fibrolītam liekot klāt piemūrēt ķieģeļus. Ar guļbūves baļķiem ir jāveido saites, apmēram 4gab/m2. Te izmantojamas korozijizturīgas kokskrūves, jo parastais metāls kaļķu javā sabrūk. Skrūvei jāatrodas horizontālā šuvē vismaz 6cm dziļumā.
Fasādei veido vēdināšanu, kur apakšējā daļā iemūrē sietiņu un izlaide augšpusē zem dzegas.
Pie guļbūves sienas, iepriekš sakārtojot apakšējo vainagbaļķi, lai tas nebūtu trupes skarts, sienu nogruntē ar baltkaļķi vai antiseptiku. Tad piestiprina ~2cm koka latas uz kurām piestiprina 2,5cm fibrolītu. Fibrolītam uzrīvē kaļķa javu aizpildot poras, pret gaisa izpūsšanu. Tad uz kaļķa javas var tieši fibrolītam liekot klāt piemūrēt ķieģeļus. Ar guļbūves baļķiem ir jāveido saites, apmēram 4gab/m2. Te izmantojamas korozijizturīgas kokskrūves, jo parastais metāls kaļķu javā sabrūk. Skrūvei jāatrodas horizontālā šuvē vismaz 6cm dziļumā.
Fasādei veido vēdināšanu, kur apakšējā daļā iemūrē sietiņu un izlaide augšpusē zem dzegas.
Re: gulbuves apmuresana.
Autors:
zorge
(81.198.158.---)
Datums: 06/07/2009 20:46
Es gan šīm pasākumām jēgu neredzu. Man likās, būtu prātīgāk apšūt ar dēļiem.