UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: ko darītu savādāk?
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 22/07/2009 15:58

Par pagrabu piekrītu, super lieta, manā gadījumā atkrita gruntsūdeņu dēļ, ja gruntsūdeņi ir cilvēcīgā zemumā - maziņu pagrabiņu vajag.
No savām kļūdām mācoties tagad noteikti taisītu durvis no kačegarkas uz āru, ja gadījumā izdomā likt malkas apkuri, lai nav caur māju jāstaigā. Vispār jāplāno ir paliela saimniecības telpa ar apkures katlu tajā un atsevišķām durvīm uz āru, tagad noteikti tā darītu. Celtu arī nelielu pieliekamo tieši pie mājas instrumentiem, riteņiem, zāles pļāvējam utt drazai.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 22/07/2009 16:00

Jā, siltās grīdas nemainītu ne pret ko citu - superīgākā apkure! Swedoor iekšdurvis, ja ir nauda, neiesaku - pašam visa māja ar tādām - itkā jau lētas un labas, bet viena lieta gan - skaņas izolācija nekāda.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: E (80.233.175.---)
Datums: 23/07/2009 10:35

1) ja kaut ko pasūti, tad atvesto preci pārbaudi pēc papīriem. Droši ver vaļā kastes un pārskaiti pat sīkās detaļas, savienojumus, utt. Lai arī tas prasīs reizēm pat 20-30 minūtes - nepaslinko. Man vienmēr kaut kas ir pietrūcis - papīros rakstīts ka atveda, vēlāk skaties - nav. Un tad jau pretenzijas piestādīt bieži vien ir par vēlu.
2) ja uz kaut kādiem darbiem pieaicini celtniekus, tad seko līdzi pilnīgi visam ko viņi dara un pirms darba vienojies par visiem sīkumiem pat ja tie liekas pašsaprotami. Savādāk vēlāk var izrādīties ka "tas cenā neietilpa un par to papildus jāmaksā" kā arī celtnieki vienmēr visu mēģina izdarīt kā viņiem ērtāk un ātrāk nevis kā tev būtu vēlāk labāk. Nevajag uzbāzties bet tomēr vajag sekot līdzi ko un kā viņi dara.
3) pirms sāc būvēt 10x novērtē vai tiešām šī ir tavas sapņu mājas īstā vieta (piebraukšana, kaimiņi, apkārtne, utml.), jo pārcelt māju tu vairs nekur nevarēsi.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: LaurisV (91.193.65.---)
Datums: 23/07/2009 12:14

Otrreiz neliktu metāla durvis, būvētu pilnos divus stāvus, ja vispār vairs būvētu divus, piekritīšu par balkonu, nevajag, tas ir ekstra tikai dzīvoklī, nelīmētu tapetes pirmajā stāvā, krāsotu visu, liktu finierētas durvis, nevis pildiņu, izžuva, maitas(sweedor), tagad tumši beicētām durvīm ir gaišas svītras, kur pildiņi sarāvās. Siltās grīdas pirmajā stāvā būtu joprojām, bet varbūt neliktu flīzes pa visu pirmo stāvu, lai gan tas pusi uz pusi, flīzes tomēr ir ļoti praktiskas, it sevišķi, ja mājās divi mazi bērni, ja to vien dara, kā piecūko grīdu. Siltumsūknis būtu joprojām, paredzētu vairāk rozetes ārā, ar vienu ir par īsu.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: estrella (---.Red-83-34-189.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 23/07/2009 13:08

Pilnīgi piekrītu par darbu veikšanu steigā, arī tagad, kad meistariem vajag darbu un pie manis bezmaz rindā stāv. Bet es speciāli čammājos :D, pagaidu, kad vēl cenas nokritīsies, mazliet pakaulējos... pagaidām vien ir nomainīts jumts un tūliņ būs iekšā jaunie logi, vēl viens strādnieks ņem vecās trubas un radiatorus laukā, un ir doma veikt jaunu elektrības instalāciju, bet tur tiešām pieredze rāda, ka viss ir kārtīgi jāizplāno, kas jau ir aptuveni izdarīts... tas laikam arī šim gadam būs viss, pa ziemu sasmelšos idejas un pavasarī sākšu atkal.

Man ir gan paliels pagrabs, gan balkons, manuprāt- abi labi.

Paldies par idejām un ieteikumiem, nezināju, ka sveedor ir tik sliktas, vēl svārstos starp ss un grandeg eco, bet skaidri zinu, ka gribu siltās grīdas visā mājā. Gaidīšu vēl ieteikumus :)

Re: ko darītu savādāk?
Autors: aakk (95.68.44.---)
Datums: 23/07/2009 16:09

"būvētu vienstāveni, lai nav jākāpelē.
balkons nav vajadzīgs.
kaut nelielu pagrabiņu uztaisītu, gan!

atkal izvēlētos siltās grīdas un ss.
auto nojume ir ļoti ok."

pilnīgi ņem vārdus no mutes! vienīgi bija pieejama gāze tāpēc neliku SS. par siltām grīdām domas dalās- diezgan ierobežota grīdas segumu izvēle, uz radiatoriem gan virtuvē gan vannenē ērti kaut ko izžaut, u.t.t.. Un saprotams ka būvēt atsevišķu 40 kv.m istabu (kur nu vēl apkurināmu) priekš auto ir vienkārši izšķērdība.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 23/07/2009 16:18

Balkons ir pilsētnieka lauki.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: Sapieris (80.232.222.---)
Datums: 23/07/2009 16:54

Taisiju remontu dzvoklī un arī elektroinstalāciju lika jaunu. labi ka elektriķi vadus nevilka pa taisnako ceļu (var tak ietaupīt naudu ha ha), bet horizontāli un uz slēdžiem vai kontaktiem pievadi ir vertikāli uz leju.
vēlāk kad liku aizskaru stangas u.c. lietas kam jāskrūvē skrūves sienās nebija jādomā kur ir vadi.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: Ansis Liepa (83.178.141.---)
Datums: 25/07/2009 02:55

pēc puspabeigtās savas mājas spriežot, tagad jau gribētos būvēt vēl 10x ekoloģiskāk, pasīvāk, saules un zemes siltumam atbilstošāk, iespējams pat pusapbērtu utml., lētāk un ar ekstrēmiem materiāliem, salmķīpām utml. un arīdzan nečammāties un būvēt ātri, neķēpājoties ar sīkumiem. arī varbūt mazākas platības māju. ar lielāku saimniecības telpu, jo patīk ķimerēties, līdz ar to ir lērums štrumentu un aparātu. bet nekas, vēl jau būs ko būvēt un būvēt:)

pozitīvās lietas - plānojums - atbilst saulei, āderēm, un zemes gabalam, kā arī vajadzīgajām funkcijām. materiāls - aeroc, manuprāt, ir pats veiksmīgākais un labākais no būvmateriāliem, tas ir ātrums, ekonomija, siltums, lēta apdare, siltuminertas telpas, elpojošas sienas. jumtam tomēr nebūtu licis dakstus (kuri man vēl tikai jāsāk stiept augšā uz jumta) bet skārdu, ko pa divām dienām jau sen būtu uzlicis un aizmirsis. daksti gan sanāk materiālu cenā līdzigi bleķim, toties darbs krietni lielāks.
veiksmīgs moments ir malkas apkure. veiksmīgi ir paštaisītie logi, ar 42mm jeb 3 kāršu stikla paketi. labs ir logu izmērs - 2,4m x2m, gaišums, ainava. ar kanalizāciju nav problēmu, grods - 2 telpu septiķis, un drena dubultīga, 12m grants slānī. ūdesapgāde dīķis - arī nav problēmu, vienīgi dzeramais ūdens jāatnes 1km no akas.

katrā ziņā, privātmāja ir īstā lieta ja grib dzīvot brīvi, un atbilstoši savām vajadzībām. arī lētāk kā dzīvoklī. dabas tuvums ir vērtība, ko iesaku arī citiem novērtēt. būvēšanās ir aizraujoša lieta:)

Re: ko darītu savādāk?
Autors: Martini (---.mfa.gov.lv)
Datums: 27/07/2009 14:06


Ja ņem meistarus būvei / remontam - diezgan precīzi jābūt pašam skaidram ko un kā gribi. Viņiem nav laika gaidīt, kamēr izdomāsi :)

Man (remontējot apm. 30 g. vecu māju) ir nācies šo to pārtaisīt tāpēc, ka no sākuma nebiju izdomājis līdz galam, piem.:
- ielikt dvieļu žāvētāju vannasistābā (papildus siltajai grīdai, t.i. viens jauns apkures loks jāpievelk bija);
- virtuvei un vannasistabai atsevišķi noslēdzamus ūdens pievadus;

Šo būtu taisījis savādāk:
- virtuves un vanasistabas siltām grīdām (ūdens) liktu katrai savu apkures loku;
- virtuves kanalizāciju būtu nomainījis pilnībā (līdz izvadam ārā), nevis tikai zem virtuves (būvēju silto grīdu no nulles);
- nosiltinātu griestus no apakšas;
- izlīdzinātu arī tās sienas, kas bija "būs jau labi tāpat" :)

Ar ko esmu apmierināts:
+ rozetes, īpaši virtuvē, nekad nevar būt par daudz;
+ pievilkt antenas vadus visur, kur nākotnē varētu būt TV un 8 dzīslu komunikāciju vadus, kur varētu būt tel. vai PC (uzliku dubultās rozetes, 'liekie' vadi paliek noslēpti, kamēr būs vajadzīgi);
+ viegli pieejamās vietās (parasti pie istabas durvīm) rozete, kur putekļusūcēju štepselēt;
+ lielajiem patērētājiem (cepeškrāsns, veļasmašīna u.tml.) savs vads un savs automāts sadalē;
+ koridoram LED grīdas lampas uz kustību sensora (nakts "pastaigām").
+ viesistabai apgaismojums ar dimmeri.


+ virtuve / vannasistaba plānota funkcionāli;
+ apkures trubas iet zem grīdas, bet radiatoram pienāk caur sienu (netraucē slaucīt / mazgāt zem radiatoriem).



Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  ********   **    **  ********  
 **   **   **  **  **  **     **  **   **   **     ** 
 **  **    **  **  **  **     **  **  **    **     ** 
 *****     **  **  **  **     **  *****     ********  
 **  **    **  **  **  **     **  **  **    **        
 **   **   **  **  **  **     **  **   **   **        
 **    **   ***  ***   ********   **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727