UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Akmeņu skaldīšana
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 30/07/2009 23:38

Ceru, ka necenties sašķelt, ar parastu kuvaldu, tik lielu akmeni kā tai reklāmā:). Tak tik lielus akmeņus ar kuvaldu nav iespējams sašķelt. Apskaties kādu vecu lauku akmeņu kūti, tad sapratīsi, kāds ir pedējais akmeņu lielums, kuru var saskaldīt ar kuvaldu. Lielus akmeņus vispirms saurbj un tad dzen caurumos ķīļus(reklāmā tā darīja). Var jau akmeni nokarsēt ugunskurā un tad gāzt virsū aukstu ūdeni, bet nekad nezini, kas tur sanāks.

Re: Akmeņu skaldīšana
Autors: Skabarga (78.84.122.---)
Datums: 11/04/2011 23:06

Es te labu kaudzīti esmu saskaldījis. Daudz no te rakstītā ir patiesība. Viens liels vārds jāsaka par par skaldāmo veseri. Ar tiem, kuri patreiz nopērkami diezi vai kas labs sanāks - es vienu atplacināju dažu stundu laikā un metu mieru, bet tad radinieks iedeva veco laiku tērauda veseri (nevis dzelzs vai čuguna, kā tagadējie). Tagad tā lieta iet. Vienīgi gribētos, lai tas zveļamais būtu ap 15kg. Šis man ir ap 10. Saskaldāmā akmeņa izmērs atkarīgs arī no vesera smaguma. Lielāko akmeni nokāvu ap 0,25 kub.m., kaut gan dabūju taisīt 2 urbumus. Ja netiek galā ar lielu akmeni, tad daru tā: ieurbju pāris urbumus uz vienas šķiedras un tad iedzenu tajos tērauda stieņus, kuru diametrs ir mazliet resnāks par urbumu un tad zveļu no tā iedzītā stieņa uz akmens ārmalas pusi - iet.
labu veiksmi!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******   **      **  **     ** 
 ** *** **     ***     **        **  **  **  ** *** ** 
 **     **    ** **    **        **  **  **  **     ** 
 **     **   **   **   **    **  **  **  **  **     ** 
 **     **  **     **   ******    ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727