UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Mana pieredze
Autors: Māris T (---.kc.lv)
Datums: 15/03/2005 11:39

G, vai tad konstrukciju detaļu zīmējumi projektā garantē to, ka celtnieki izdarīs tieši tā kā uzzīmēts? ja ar koku blakus nestāvēsi, tad tāpat mēģinās nošmaukt kaut ko. ir vai nav projekts, visu laiku jāstāv blakus un jāseko līdzi ko un kā dara, vai ievēro tehnoloģijas, utt. par tehnoloģijām infu var smeltiem no materiālu ražotājiem. un tad stāvi un skaties, vai dara tā vai nē. ja nedara, tad pasaka, ka jādara, ja lecas pretī, momentāli atvadās no šiem.

Re: Mana pieredze
Autors: G (159.148.92.---)
Datums: 15/03/2005 12:26

100% taisnība, BET ne vienmēr un ne visi ražotāji ir zinoši un griboši teikt patiesību...
Tas tomēr ir būvkonstuktora darbs, kautvai materiālu nestspēja, godīgs ražotājs NEKAD neliks savu parakstu, kādai Tevis paredzētajai mezglu konstrukcija, jo ražotājs, ja vien tā rīcībā nav smalki izstrādāts projekts, un protams cilvēks, kas ir spējīgs šo projektu apstrādāt, nevar zināt (attiecīgi izrēķināt) šīs te minētās nestspējas. Atbildei (godīgai) būtu jābūt - teorētiski derēs, taču precīzi to spēs patekt Jūsu būvkonstruktors...
Protams arī tie (būvkonstruktori) nav bez grēka...
Tikai nepārproti - es neesmu visa noliedzējs, drīzāk otrādi, bet kopā ar zemes pirkšanu un visām būvatļaujām un celtniecību patlaban procesā esmu iekšā jau 1,5 gadus, ar savu rakstīšanu mēģinu Tev paliidzēt izvairīties no paša nezināšnas pēc pārtērētā laika (attiecīgi naudas).
Jo ptlaban mans čoms ir tiko sācis iet šo garo ceļu un no arhitekta saņemtais projekts ir skiču (vāju) vērtībā, tiesa neesmu informēts par cenu, kas tiek maksāta arhitektam, bet fakts ir viens, ja celtniekam ir pēc šada "projekta" iegūšanas nedēļu jāsēž un jāpārzīmē tas, tad projekta faktiskā vērtība ir tuvu nullei.
Un protams - celtnieks domā, kā viņam vieglāk/ātrāk uzbūvēt, jo viņam jau tanī mājā nebūs jādzīvo:)
Moralizētājs...

Re: Mana pieredze
Autors: Māris T (---.kc.lv)
Datums: 15/03/2005 14:05

G, ir jau tā kā saki :) bet negribas otrā galējība iebraukt, kad visa esošā nauda tiek iztērēta par papīriem. Bet jādzīvo joprojām īrētā blokmājas dzīvoklī par 80Ls mēnesī, kur katru nedēļu kāds no kaimiņiem taisa remontu, urbj, lauž sienas un visādi citādi trokšņo.

Re: Mana pieredze
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 15/03/2005 15:57

Ja pieņem, ka to namiņu bez Ls 50k-70k līdz dzīvošanas stāvoklim nedabūt, tad samaksāt kādus Ls 3k par visu papīru būšanu būtu visai saprātīgs solis, lai vēlāk tāpat to un vēl vairāk ne[pār]maksātu celtniekiem.

Tiesa, projektu 5 cm biezumā par Ls 3k nebūtu reāli dabūt, pie tam augstāk es to minēju kā kopīgo papīru patēriņam paredzēto summu, kur neietilpst viens vienīgs projekts [zemes reģistrācijai paredzētās summas gan tur nav], bet arī šo procesu pavadošā "makulatūra".

Diemžēl, klients parastais grib par VISIEM papīriem palīst zem Ls 1k.

Re: Mana pieredze
Autors: praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 15/03/2005 16:54

No projektētājiem jauzmanās tāpat kā no dakteriem,kas paraksta zāles no firmām kuras nāk pretī dakteriem:cik nav redzēti lieki pārtēriņi projektos!Vienkāršākais piemērs ar elektrību:projektā prasa vadu PPJ/instalāciju var veikt -15 grādu temp./Tajā pašā laikā vads NYM atbilst tam pašam,bet zem -5 grādi nav ieteicams nostiprināt/darbojas pie visām temperatūrām/.Toties cenu starpība projektētāju labā.Tāpat ar citu: bieži vienkāršāk paņemt tuvējā veikalā ko līdzīgu,bet ne projektēto.Secinājums:galvenais ir celtnieks ar savu godīgumu un zināšanām,bet projektētājs parasti "lidinās mākoņos".Varbūt ne visi,bet kļūdas projektā maksā krietni dārgāk.Amerikā gadījās redzēt,kā celtnieki iekšējo sienu pārbīdija projektētāja vainas dēļ par 1/2 collu!!Zaudējumus sedza mans paziņa būvuzņēmējs,kaut arī bija iedomājies,ka tur jābūt kļūdai,bet paļāvies uz projektu...Zaudējumi ap 10% mājas vērtības,jo nācās strādāt brīvdienās ar dubult samaksu.Lai jums laimējas projekti bez kļūdām.!

Re: Mana pieredze
Autors: Māris T (---.kc.lv)
Datums: 16/03/2005 10:50

nu reku manā arhitekta zīmētajā projektā, kā jau rakstīju, ir daži acīm redzami "kreisi" risinājumi. pēc pārrunām ar saviem "keksiem" esmu sapratis, ka pirmā stāva "nobeigšanai", koka siju vietā jāliek pārsedzes - i lētāk, i darba mazāk, i pēc tam apsildāmo grīdu vieglāk ielikt.
tāpat ir skaidrs, ka garāža jātaisa par pusmetru platāka kā uzzīmēts projektā.
tika atklātas vairākas nesakritības projektā un ražotāju (arī sava prāta) ieteiktā siltināšanas materiālu pielietojumā.
pamatu ielikšanā - gan ščebjonkas kārtas biezums, gan ierakstītā betona marka (cik nu no tā mēģinu saprast), nav īsti korekti.
tas viss noteikti nebūs labi kā uzzīmēts. un no celtniekiem tiek prasīts skaidrais saprāts materiālu pielietojumā un tehnoloģijās, neskatoties uz papildus izmaksām.
par celtnieku izvēli - cik skatos, ņemt un nolīgt firmu, būtu naudas izšķērdēšana- gan dārgāk, gan nekvalitatīvāk (un neiestāstīs man neviens par garantijām - pats esmu vairāk kā 2 gadus strādājis lielā elektronikas kompānijā par suportistu garantiju jautājumu risinātāju, lasi - atšuvēju - darbs vai nu ir izdarīts vai nav, garantija ir priekš kaķiem) - dārgāk tāpēc, ka administratīvā aparāta uzturēšana (firmas bosa, firmas īpašnieka, viņu sievu un mīļāko autiņi, manikīri un pedikīri, ceļojumi slēpot uz kalniem uz siltajām zemēm, atzīmēšanās "privātajās dzīvēs", utt), valsts laupīšana - nodokļi. Nekvalitatīvāk tāpēc, ka, lai arī pasūtītājs maksā vairāk, reālā darba darītāji, sākot ar uzraugu un brigadieri, beidzot ar iemetēju-apmetēju djadju Koļu, uz rokas saņem mazāk, attiecīgi, darbā laikā spiesti domāt arī par to, kā ģimenei maizītes sviestiņam nopelnīt papildus.

Re: Mana pieredze
Autors: igo (212.70.174.---)
Datums: 16/03/2005 13:24

lasot šos komentārus parādās smaids, jo katrā pašvaldība ir savādāki saskaņojumi savādāsk nodevas apmērs. Es būvēju vienkāŗsu māju (Stopiņu pagasts) ar pagrabu kopējā platība 230m2. Projekts izmaksāja 500Ls, būvatļauja bija nedaudz pāri 30Ls, cik tagad nezinu. projektā skices+stāvu plānojums+nesošās konstrukcijas utt. Lapu skaits pie 15 ar visiem saskaņojumiem Būvvaldē. Protams, ja Jūs būvējat rīgas pilsētā, tad atiecīgi izmaksas palielinās uz būvatļaujām, dažādiem saskaņojumiem utt. Pazīstams cilvēks grib būvēt līdzīgu projektu kā man Dārziņos, es paskatījos viņa projektu, tad tur no dažādām iestādēm to papīru čum un mudž un viņam tā dokumentācija jau pie 40lpp un vēl viņš staigā apkārt zīmogus lasīdams.
Tagad privātai būvniecībai pietiek ar skiču projektu, pārējo dari kā tu gribi, ja neticiet palasiet Likumdošanu.
Protams ja tu esi gatavs maksāt par projektu 2500ls tā ir viņa problēma tad nesūrsties ka māju nevari uzbūvēt pa 30000, man par tiem 2500 jau pagrabs ar pārseguma paneļiem stāvēja.
Katrs dara kā grib un kā var tikai nepalieciet smieklīgi izmetot milzu naudu par projektu un pēc tam skaitot kapeikas, ka nesanāk izstabai iekšējo apdari pabeigt.

Re: Mana pieredze
Autors: Māris T (---.kc.lv)
Datums: 16/03/2005 19:27

skatos igo tekstā un priecīgio secinu, ka ne es vienīgais tāds, kam 500Ls projekts apstiprināts (ne-Rīgā), tātad - tas gan jau nav kļūdas pēc un tt.

Re: Mana pieredze
Autors: Tukko (---.btv.lv)
Datums: 16/03/2005 23:15

TO: Igo

Varbut, ka Tava rajona var ar skicu projektu dabut buvatlajuju. Marupe ar skicu projektu var dabut tikai 0 cikla buvatlajuju, t.i., pamatiem. Arhitekturas noteikumos man skaidri rakstits, ka jabut saskanjotam divstadiju projektam - gan skicei, gan aritekta un tehniskam projektam.
Gribu pajautat, vai tajos 500 Ls ir ari visu arejo inzeniertiklu projekti (gaze, udens, elektriba utt.) - nevis vienkarshi iezimetas linijas genplana, bet projekts! Manos 2500 tas viss ir. Njemot vera, ka Tev projekts ir uz 14 lapam, tad tur nevaretu but arejie tiklu porojekti - bet bez tiem nevar maju pabeigt un nodot.
Marupe man pat skatas fasadi un pat zhoga gaismas caurlaidi. Logiski, ka skice tas viss nav redzams, tapec ar skici vien buvatljauju nevar dabut. Ja Tava pagasta to var, tad Tavs pagasts nav izstradajis vienotus noteikumus privatmaju buvniecibai, kas nozime, ka viena maja var but zila, otra roza.

Re: Mana pieredze
Autors: Karlis (159.148.204.---)
Datums: 17/03/2005 08:30

Tukko Wrote:
-------------------------------------------------------
> TO: Igo
>


Tas ir atkarigs no GALVENA ARHITEKTA!!! Mārupē ir citi ceņņiki, tāpēc arī lielāka birokrātija. Kaut kā taču kukulis jāmēģina dabūt ;)



Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **   *******   **     ** 
    **      **   **   **     **  **     **   **   **  
    **       ** **    **     **  **     **    ** **   
    **        ***     *********   ********     ***    
    **       ** **    **     **         **    ** **   
    **      **   **   **     **  **     **   **   **  
    **     **     **  **     **   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727